כשדובי פורת, מהנדס חומרים בהשכלתו ואיש היי טק לשעבר, רצה להאכיל את בני משפחתו בנקניקיות "כמו של פעם" הוא גילה כי קשה להשיג כאלה בארץ, אז הוא טס לגרמניה ולמד איך עושים את זה נכון. כך נולד "הלגה", מותג הנקניקיות שלו. לכל הנקניקיות הוא קורא הלגות, הן עשויות מ-100% בשר ישראלי טרי, מובחר ומשובח. ישנם מגוון סוגים, נקניקיות חריפות, עוף, בקר ואפילו בסגנון איטלקי ויווני.
פורת הוא לא היחיד שביקש לעצמו נקניקיות מובחרות. בתקופה האחרונה אנחנו עדים לפריחה של ייצור נקניקיות בוטיק, השם שרקוטרי, מקצוע עיבוד הבשרים, מוזכר יותר ויותר. הן לא זולות, הן טעימות בטירוף, והכי חשוב אם תקנו אותן במקומות הנכונים הן גם יכולות להיות בריאות.
אחד המומחים שהטמיעו את הטרנד הזה הוא ערן, אחד מהבעלים של "שרקוטרי דוריס". לדבריו, "לאחר מסע ארוך בתחום הבשר בארץ ובעולם חיפשנו את האתגר הבא, שוב מצאנו כי שרקוטרי בארץ זו עדיין תעלומה והחלטנו שאנחנו נגלה אותה. אנו עוברים תהליך ארוך ומורכב של יצירות מופת למוצרים מבית היוצר שלנו, והכל בעזרת מכונות ייחודיות". דוריס קצבים שרקוטרי משלב בתוכו בר ומסעדת אקספרס בוטיק, ונמצא למרגלות פארק רמת הנדיב בזכרון יעקב.
את כל הנקניקיות ניתן להכין על מנגל, במחבת, בתנור או אפילו לשלב בתבשילים מפנקים כגון תבשיל שעועית, תבשילים מסורתיים או שקשוקה משודרגת.
מי שנחשב לאחד מהאמנים המובילים בישראל בכל הקשור לייצור נקניקיות הוא אלן טלמור. השרקוטרי שלו מייצר נקניקיות למסעדות רבות ברחבי הארץ, וניתן גם לרכוש אותן להכנה ביתית במסעדות רבות, בהן ב"סוד הבשר" ו"פורט 19".
בשיחה עם טלמור הוא חושף את הסוד: "התחלתי לייצר נקניקיות בשנת 2000 לענף המסעדות, כשהמטרה הייתה לשים דגש ברור על בשר איכותי עם תבלינים וכל מיני שילובים מעניינים, לצאת מהאזור הבטוח של הנקניקיות המוכרות ולנסות דברים חדשים לצד המוכרים והאהובים. נכון להיום, יש לנו מעל 15 סוגים של נקניקיות שרובן נקניקיות לגריל (fresh sausage) וחלקן נקניקיות מעושנות או מבושלות. האהבה לתחום הזה הביאו אותנו לפתוח גם סדנאות לימוד למי שרוצה לדעת איך עושים את זה לבד. את כל הנקניקיות שלנו אנחנו עושים בעבודת יד והכל נעשה מאהבה גדולה לדבר המדהים הזה".
כמה זה עולה לנו
נקניקיות בוטיק נמכרות במחירים שנעים בין 70-100 שקלים לקילו ומשקלן נע בין 100-150 גרם לנקניקיה אחת. הן מזכירות את הנקניקיות הגרמניות, אך בארץ תוכלו למצוא אותן גם ללא בשר חזיר או גבינה, פשוט בשר או עוף, מתובלות היטב ורבות מהן אף לא מכילות חומרים משמרים.
איך תדעו שאתם קונים את הנקניקייה הנכונה? קודם כל וודאו שמדובר בנקניקייה שעשויה מ-100% בשר, ללא תוספות שהופכות אותה מטעימה ובריאה לסתם טעימה שתגרום לכם לרגשות אשמה. הנקניקיות האיכותיות יותר בדרך כלל גם יקרות יותר ומחירן כאמור יכול להגיע לכ-100 שקלים לקילו (כעשרה שקלים לנקניקיה). בדקו את רמת הדירוג של המוצרים בעמודי הפייסבוק שלהם ואל תהססו להתקשר, לשאול ולחקור את מי שאחראי עליהן, האהבה הגדולה שלהם לתחום תוביל אתכם לשיחות מעניינות ובעיקר לידיעה שרכשתם את המוצר הנכון. בתיאבון!
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו