"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מחקר: שתיית חלב מפחיתה סיכוי לסרטן

מחקר חדש מוצא קשר ישיר בין שתיית חלב להפחתת הסיכוי לחלות בסרטן מערות האף והלוע • האגודה למלחמה בסרטן: לצרוך חלב כחלק מתפריט מאוזן

,עודכן
שתו ורוו // צילום: אי.אף.פי

המחקרים מצביעים על כך ששמירה על משקל גוף תקין, תזונה נכונה על מרכיביה השונים ופעילות גופנית, מפחיתים את הסיכון לחלות בסוגי סרטן שונים. מחקר תצפיתי חדש,שהתמקד במוצרי חלב, בדק את הקשר בין צריכת חלב והסיכון לחלות בסרטן מערות האף והלוע, שהוא אחד מסרטני ראש הצוואר. המחקר שהוצג לרגל חג השבועות על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן, נערך בהונג קונג בחמישה בתי חולים מרכזיים בין השנים 2014-2017 והשתתפו בו 815 חולים וכן 1,502 נבדקים בריאים.

המשתתפים במחקר נשאלו על הרגלי צריכת החלב במהלך חייהם. החוקרים חילקו את השאלות לארבע תקופות חיים שונות בעברם של המשתתפים - כשהיו בגיל 6-12, 13-18, 19-30, וכן על מנהגי שתיית חלב ואכילת מוצרי חלב בעשר השנים שקדמו לגיוסם למחקר. המשתתפים חולקו לשלוש קבוצות: קבוצה של נמנעים מצריכת מוצרי חלב;קבוצה של כאלה הצורכים מוצרי חלב מדי פעם (פחות מ-5 כוסות חלב או 8 מנות של מוצרי חלב אחרים בחודש) וקבוצה של כאלו הצורכים חלב בקביעות (יותר מ-5 כוסות או 8 מנות של מוצרי חלב אחרים בחודש).

מממצאי המחקר התצפיתי עלה כי שתייה של יותר מחמש כוסות חלב בחודש הפחיתה את הסיכון לחלות בסרטן מערות האף והלוע ב- 26% בקרב המשתתפים שנהגו לשתות חלב בתקופה בה היו בני 6-12, ב -32% בקרב המשתתפים ששתו חלב כשהיו בני 13-18 וכן בקרב אלו ששתו חלב כשהיו בגיל 19-30 וב- 28% בין המשתתפים ששתו חלב בעשר השנים לפני הגיוס למחקר. לא נמצא קשר בין צריכת מוצרי חלב אחרים והפחתת הסיכון לחלות.

לסיכום, החוקרים מציינים כי ממצאי המחקר התצפיתי מצביעים על חלב כגורם מגן אפשרי מפני סרטן זה. כלומר, שתיה של יותר מחמש כוסות חלב בחודש מפחיתה את הסיכון לסרטן ב -32% בקרב אנשים ששתו כשהיו בגיל 13-18 או בגיל 19-30. מדובר בנתונים משמעותיים. המחקר החדש פורסם בכתב העת המדעי לאונקולוגיה“frontires in oncology”, מהדורת אפריל 2019, והוצג על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.

באגודה למלחמה בסרטןממליצים למעוניינים לצרוך חלב ומוצרי חלב, לעשות זאתכחלק מתפריט מאוזןהכולל את כל אבות המזון, סיבים תזונתיים, ובייחוד ירקות ופירות טריים בשלל צבעים. עוד מדגישים באגודה כי יותר משליש ממחלות הסרטן ניתנות למניעה באמצעות אימוץ אורח חיים בריא הכולל הימנעות מעישון ושתיית אלכוהול מופרזת, שמירה על תזונה נכונה ואי-השמנת יתר וקיום פעילות גופנית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר