בשל התבטאות נגד ישראל: שגרירת צרפת בישראל זומנה לשיחת נזיפה במשרד החוץ
בירושלים מחו בתוקף על ההתבטאות החריגה של שגריר צרפת לשעבר בארצות הברית, ז'ראד ארו, כי ישראל היא "מדינת אפרטהייד" בריאיון פרידה • חבר הפרלמנט מאיר חביב: "אני מצטער על הידרדרות היחסים בין צרפת לישראל; צרפת לא הגיבה ולא גינתה אפילו את דבריו של השגריר"
,עודכן
שגרירת צרפת בישראל, הלן לה-גאל, זומנה אתמול (שני) על ידי משרד החוץ בעקבותדבריו של ז'ראד ארו,שגריר צרפת לשעבר בארצות הברית, שכינה את מדינת ישראל "מדינת אפרטייד" לפני כשבוע. כך פורסם אמש לראשונה במהדורת 24iNEWS.
נוסף על זימון השגרירה, נאסר על כל גורם ישראלי רשמי להיפגש עם השגריר לשעבר ארו, שצפוי להגיע לביקור בישראל בימים הקרובים.
חבר הפרלמנט מאיר חביב התייחס לנושא היום ואמר: "אני מצטער על הידרדרות היחסים בין צרפת לישראל. מחודש לחודש אנחנו עדים ליוזמות ולהצהרות שלא מתאימות ליחסיםבין מדינות ידידותיות.רק לפני כמה ימים דרשה צרפת לשחרר את כספי הקיזוז לרשות הפלשתינית, ועכשיו צרפת לא הגיבה ולא גינתה אפילו את דבריו של שגריר צרפת לשעבר. אני מצטער על כך ומקווה כי המצב ישתפר".
ממשרד החוץ נמסר: "השגרירה הצרפתייה זומנה אתמול לשיחת נזיפה אצל סמנכ"ל לענייני אירופה ד"ר רודיקה רדיאן-גורדון, עקב ריאיון פרידה של השגריר הצרפתי הפורש בוושינגטון, ג'ראר ארו, שבו התייחס לישראל כאל 'מדינת אפרטהייד'. מחינו על הדברים בתוקף".
נשיא צרפת עמנואל מקרון התייחס להתבטאות של השגריר הצרפתי היוצא בוושינגטון: "ארו המתין עד ליום בו לא יישא משרה רשמית כדי להביע את דעתו, שאינה מחייבת את הדיפלומטיה הצרפתית. הוא היה שגריר לא שגרתי, אך גם משרת גדול של המדינה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו