"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מבוכה בגן החיות התנ"כי: צ'יטה ברחה מהכלוב

הטורפת הגדולה נמלטה מהמתחם שבו היא מתגוררת, בשעה שהגן היה פתוח למבקרים • הצ'יטה טיילה כמה דקות להנאתה לפני שהמטפלים הבחינו שברחה

,עודכן
צ'יטה ממושמעת יותר בגן חיות, אילוסטרציה // צילום: getty images // צ'יטה ממושמעת יותר בגן חיות, אילוסטרציה // צילום: getty images

אחד הסיוטים הגדולים של מבקרים בגני חיות הוא שהחיות המסוכנות יברחו מהכלוב ויגיעו לאזור שבו מטיילים המבקרים. היום (ראשון) כמעט התרחש מקרה שכזה. צ'יטה הצליחה לקפוץ מעל הגדר וטיילה מחוץ לכלוב.

מבדיקה עולה כי הצ'יטה היחידה בגן החיות הצליחה לצאת מהכלוב, בזמן שגן החיות היה פתוח למבקרים, אך יצאה לכיוון הטבע ולא לאזור שבו נמצאו המבקרים. נכון לשעת המקרה, מזג האוויר היה גשום ובגן החיות היו מעט מטיילים.

הצ'יטה טיילה במשך כשש דקות שלמות עד שצוותים של גן החיות הבינו שהחיה המסוכנת הצליחה לצאת וטיילה לבדה בשטח הפתוח. אם הייתה ממשיכה להסתובב באופן חופשי, היא הייתה מגיעה למפגש עם אנשים, ומפחיד לדמיין מה היה קורה במקרה שכזה.

ברגע שהבינו בגן החיות מה קרה, הכניסו את כל הקהל למרחבים סגורים. צוותים של גן החיות נכנסו לנוהל שאליו הם מתכוננים למצב שיתרחש מקרה שכזה. כל מי שנותר בחוץ בגן החיות היו רק הצוותים המיומנים, וכך בעצם, בתוך כשש דקות הצליחו אנשי גן החיות להשיב את הצ'יטה שקפצה מעבר לגדר לכלוב שלה.

מגן החיות נמסר: "הצ'יטה 'הסאנה' בן השנתיים עשה מעשה לא אופייני, טיפס על העץ בחצר, זינק על גג הבית שלו ויצא מחוץ לגדר, לאזור תפעולי מבודד שבו אין מבקרים. הסאנה כנראה הופתע בעצמו, וכשאיש צוות שהוזנק למקום הגיע כדי להחזיר אותו, הוא חזר לבד אל ביתו בלי שהיה צורך בהתערבות נוספת.

"הסאנה נמצא כעת בביתו כשהוא רגוע, עד שהעובדים יסיימו לחקור את האירוע ולטפל בגורמים שאפשרו את הטיפוס". בגן החיות ביקשו להדגיש שהאירוע טופל בהתאם לנהלי הבטיחות, ושבשום שלב לא נשקפה סכנה לאיש ממבקרי גן החיות או לצוות.

את הסטורי שלנו כבר בדקתם היום? הצטרפו כאן לאינסטגרם של ישראל היום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר