אפיית אוזני המן היא מנהג משפחתי שמלווה אותי מילדות, ואולי היחיד ממסורות החג שאינו מלווה בחרדה ובהיעדר שינה. בילדותי, מרגע שהונחה בחדרי התחפושת המיועדת, החלו פרפרים להתעופף בחלל הבטן, פרפרי התרגשות תזזיתיים ולחוצים מאין כמותם, ואילו אפייה תמיד הרגיעה אותי.
העשייה, העבודה עם החומר, הריכוז - כל אלה הצליחו תמיד להסיח את דעתי ולשלוח אותה למקום מהורהר ושלו.
כבר 14 שנים אני אופה אוזני המן עם ילדיי ולילדיי. כשגיא בכורי היה בן שישה חודשים בלבד, מחופש ברמיזה לטיגריס קטן, לבוש אוברול כתום שדודתו משחה עליו חברבורות בשחור, הכנסתי אותו למנשא ויחדיו נכנסנו למטבח. חיש מהר הוכתם מנשא התינוק בכתמים גאים של קמח ומלית שוקולד.
ומאז, בכל חג פורים, אנו מרדדים בצק פריך, קורצים עיגולים וממלאים בכל העולה על דעתנו. המלית הנצחית שחוזרת על עצמה בווריאציות שונות היא מלית שוקולד, כמובן. ובשבילי, אצבעותיהם העדינות יקפלו בצק סביב מליות עשירות באגוזים, חלווה, תמרים ואפילו חמאת בוטנים.
אוזני המן עם חמאת בוטנים, תמרים ושוקולד
לבצק:
√ 3 כוסות גדושות קמח
√ 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
√ 1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
√ 1 חלמון
√ 3 כפות שמן קוקוס
√ 2 כפות מים
למלית:
√ 2 כפות חמאת בוטנים חלקה
√ 2 כפות ממרח תמרים
√ 4 כפות פצפוצי שוקולד מריר
אופן ההכנה:
לבצק: בקערת מערבל עם וו גיטרה מעבדים קמח, חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית.
מוסיפים חלמון, שמן קוקוס ומים וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.
משטחים מעט, עוטפים ביריעת ניילון ומניחים במקרר למשך כ־20 דקות.
למלית: בינתיים מערבבים ממרח שוקולד, קקאו ופצפוצי שוקולד ושומרים בצד.
על משטח מקומח מרדדים הבצק ליריעה דקה, בעובי 1/2 ס״מ.
קורצים עיגולים בקוטר 6-8 ס״מ. במרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית.
מקפלים את עיגולי הבצק כלפי פנים כך שתיווצר צורת משולש, אוזן המן.
מסדרים על תבנית אפייה ואופים כ־10 דקות בחום בינוני (180 מעלות), עד שהמאפים מזהיבים.
שומרים בקופסה אטומה.
אוזני המן במלית ממתקים
החומרים (לכ־30 יחידות):
(לבצק - ראו רשימת חומרים למטה מימין)
רשימת חומרים לכ־30 יחידות:
אופן ההכנה
לבצק: בקערת מערבל עם וו גיטרה מעבדים קמח, חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית.
מוסיפים חלמון, שמן קוקוס ומים וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.
משטחים מעט, עוטפים ביריעת ניילון ומניחים במקרר למשך כ־20 דקות.
למלית: בינתיים מערבבים את כל מרכיבי המלית ושומרים בצד.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק ליריעה דקה בעובי 1/2 ס״מ.
קורצים עיגולים בקוטר 6-8 ס״מ. במרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית.
על פני המלית נועצים ביצת שוקולד קטנה ומפזרים סוכריות m&m או עדשי שוקולד.
מקפלים את עיגולי הבצק כלפי פנים כך שתיווצר צורת משולש, אוזן המן.
מסדרים על תבנית אפייה ואופים כ־10 דקות בחום בינוני (180 מעלות), עד שהמאפים מזהיבים.
שומרים בקופסה אטומה.
אוזני המן עם חלווה ואגוזים
החומרים (לכ־30 יחידות):
(לבצק - ראו רשימת חומרים למטה מימין)
√ 3/4 כוס חלווה
√ 1/2 כוס אגוזי מלך
√ 1/2 כוס אגוזי פקאן
√ 1/2 כוס ממרח חלווה
אופן ההכנה:
לבצק: בקערת מערבל עם וו גיטרה מעבדים קמח, חמאה ואבקת סוכר לתערובת פירורית.
מוסיפים חלמון, שמן קוקוס ומים וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק.
משטחים מעט, עוטפים ביריעת ניילון ומניחים במקרר למשך כ־20 דקות.
למלית: מערבבים את כל מרכיבי המלית ושומרים בצד.
על משטח מקומח מרדדים את הבצק ליריעה דקה בעובי 1/2 ס״מ.
קורצים עיגולים בקוטר 6-8 ס״מ. במרכז כל עיגול מניחים כפית מהמלית.
מקפלים את עיגולי הבצק כלפי פנים כך שתיווצר צורת משולש, אוזן המן.
מסדרים על תבנית אפייה ואופים בחום בינוני
(180 מעלות) במשך כ־10 דקות, עד שהמאפים מזהיבים.
שומרים בקופסה אטומה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו