שומרים על כשרות או שמעדיפים להימנע מחלב? שף קונדיטור של קראון פלאזה בטיילת בתל אביב, אריק קויטקו, משתף בשלושה מתכונים של קינוחים פרווה שתוכלו להכין בקלות - אם תעקבו אחרי המתכונים שלב אחר שלב. בהצלחה!
צילום: משה בן שמחון
אצבעות רושה
מצרכים:
300 גרם שוקולד מריר
300 גרם ממרח נוגט
180 גרם קורנפלקס
מצרכים לגאנש שוקולד (הציפוי מעל):
גאנש שוקולד- 100 גרם שוקולד מריר
100 גרם קצפת ריץ
אופן ההכנה
שמים את השוקולד בבן מארי (סיר עם מים חמים ומעל קערה בה מניחים את השוקולד )
כשהשוקולד נמס מוסיפים את המחית נוגט ומערבבים עד לאחידות. את הקורנפלקס מועכים עם הידיים עד שהוא שבור גס (לא יותר מדי). מוסיפים את קורנפלקס ומערבבים משטחים בתבנית אינגלישקייק ומעבירים לקירור של שעתיים, מוציאים מהמקרר ומצפים בגאנש שוקולד.
גנאש שוקולד: לחמם את הקצפת על סף רתיחה, לשפוך על השוקולד להמתין כ-2 דקות ולערבב. לשפוך את השוקולד המומס על הקורנפלקס ולתת לזה להתקרר.
עוגת מזורקה
מצרכים:
300 גרם ביצים (כ-6 ביצים)
400 גרם סוכר
360 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
360 גרם צימוקים או תרבות פירות יבשים לבחירתכם (משמש מיובש, שזיף מיובש, תמרים וכו)
400 גרם אגוזי מלך
ניתן להוסיף גרידת תפוז או גרידת לימון
אופן ההכנה
מדליקים תנור על 170 מעלות. שמים במיקסר עם וו גיטרה ביצים וסוכר ומפעילים במהירות בינונית כ-4 דקות
עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הקמח ואת אבקת אפיה ומפעילים שוב, בהתחלה במהירות נמוכה עד שהקמח מתערבב ואז מעלים למהירות בינונית לעוד 3 דקות.
עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הצימוקים האגוזים וגרידת תפוז ומערבבים כדקה. מעבירים לתבנית אינגלישקייק, ממלאים שלושת רבעי גובה התבנית. מכניסים לתנור ל-40-45 דקות. מוציאים נותנים להתקרר ורק אז פורסים.
פונדנט שוקולד (20-25 יחידות)
מצרכים:
400 גרם שמן
500 גרם שוקולד
500 גרם ביצים
500 גרם סוכר
160 גרם קורנפלור
60 גרם קקאו
אופן ההכנה:
שמים את השמן והשוקולד בבן מארי עד להמסה. שמים במיקסר את הביצים והסוכר עם וו גיטרה ונערבב במהירות בינונית כ-4 דקות.
לאחר 4 דקות עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הקורנפלור והקקאו ומפעילים לעוד 4 דקות.
לאחר מכן שופכים את השוקולד המומס לביצים לאט לאט (על מנת שהביצים לא יתבשלו) ומערבבים עד שהכול מתאחד. מזלפים לתנור ואופים כ-13 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות
ניתן לדחוף מטבע שוקולד לתוך הלילה לאחר הזילוף ולכסות בעוד תערובת להפתעת שוקולד מקסימה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו