קינוחים מושחתים: מי אמר שפרווה זה לא טעים?

שלושה קינוחים משגעים שכל אחד ממכם יוכל להכין בבית: פונדט שוקולד, אצבעות רושה ועוגת מזרוקה • כך תכינו גם בבית

שומרים על כשרות או שמעדיפים להימנע מחלב? שף קונדיטור של קראון פלאזה בטיילת בתל אביב, אריק קויטקו, משתף בשלושה מתכונים של קינוחים פרווה שתוכלו להכין בקלות - אם תעקבו אחרי המתכונים שלב אחר שלב. בהצלחה!

צילום: משה בן שמחון

אצבעות רושה

מצרכים:

300 גרם שוקולד מריר

300 גרם ממרח נוגט

180 גרם קורנפלקס 

מצרכים לגאנש שוקולד (הציפוי מעל):

גאנש שוקולד- 100 גרם שוקולד מריר 

100 גרם קצפת ריץ 

אופן ההכנה

שמים את השוקולד בבן מארי (סיר עם מים חמים ומעל קערה בה מניחים את השוקולד )

כשהשוקולד נמס מוסיפים את המחית נוגט ומערבבים עד לאחידות. את הקורנפלקס מועכים עם הידיים עד שהוא שבור גס (לא יותר מדי). מוסיפים את קורנפלקס ומערבבים משטחים בתבנית אינגלישקייק ומעבירים לקירור של שעתיים, מוציאים מהמקרר ומצפים בגאנש שוקולד.

גנאש שוקולד: לחמם את הקצפת על סף רתיחה, לשפוך על השוקולד להמתין כ-2 דקות ולערבב. לשפוך את השוקולד המומס על הקורנפלקס ולתת לזה להתקרר. 

 

עוגת מזורקה

מצרכים:

300 גרם ביצים (כ-6 ביצים)

400 גרם סוכר

360 גרם קמח

10 גרם אבקת אפיה

360 גרם צימוקים או תרבות פירות יבשים לבחירתכם (משמש מיובש, שזיף מיובש, תמרים וכו)

400 גרם אגוזי מלך

ניתן להוסיף גרידת תפוז או גרידת לימון

אופן ההכנה

מדליקים תנור על 170 מעלות. שמים במיקסר עם וו גיטרה ביצים וסוכר ומפעילים במהירות בינונית כ-4 דקות

עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הקמח ואת אבקת אפיה ומפעילים שוב, בהתחלה במהירות נמוכה עד שהקמח מתערבב ואז מעלים למהירות בינונית לעוד 3 דקות.

עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הצימוקים האגוזים וגרידת תפוז ומערבבים כדקה. מעבירים לתבנית אינגלישקייק, ממלאים שלושת רבעי גובה התבנית. מכניסים לתנור ל-40-45 דקות. מוציאים נותנים להתקרר ורק אז פורסים.

פונדנט שוקולד (20-25 יחידות) 

מצרכים:

400 גרם שמן

500  גרם שוקולד

500  גרם ביצים

500  גרם סוכר

160  גרם קורנפלור

60  גרם קקאו

אופן ההכנה:

שמים את השמן והשוקולד בבן מארי עד להמסה. שמים במיקסר את הביצים והסוכר עם וו גיטרה ונערבב במהירות בינונית כ-4 דקות.

לאחר 4 דקות עוצרים את המיקסר ומוסיפים את הקורנפלור והקקאו ומפעילים לעוד 4 דקות.

לאחר מכן שופכים את השוקולד המומס לביצים לאט לאט (על מנת שהביצים לא יתבשלו) ומערבבים עד שהכול מתאחד. מזלפים לתנור ואופים כ-13 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות

ניתן לדחוף מטבע שוקולד לתוך הלילה לאחר הזילוף ולכסות בעוד תערובת להפתעת שוקולד מקסימה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר