מכבי גברה על ראשל"צ בהארכה

הצהובים יגיעו למינכן עם מצב רוח טוב לאחר 92:94 בחוץ על הכתומים של גודס אחרי שתי הארכות • דיברתולומיאו הצטיין עם 11 נקודות, 6 ריבאונדים, 5 אסיסטים

יובל זוסמן חוגג את סל הניצחון // צילום: אלן שיבר

היא אומנם שיחקה 72 שעות לפני והראש שלה כבר במשחק החשוב במינכן, אבל מכבי ת"א מספיק עם סגל מספיק ארוך כדי לנצח 92:94 בחוץ את מכבי ראשל"צ אחרי שתי הארכות.

הצהובים הובילו במחצית הראשונה, אך יכולת טובה של המארחת הורידה ל-42:40 בהפסקה. ברבע השלישי הכתומים היו טובים יותר ורק ג'רמי פארגו מנע מהם להוביל. המשחק המשיך להיות צמוד וסקוטי ווילבקין יכול להכריע את תוצאת המשחק, אך נחסם על ידי איתי שגב ממש בשנייה האחרונה של הזמן החוקי והמשחק הלך להארכה. אלכס המילטון להט בהארכה השנייה, אבל מהצד השני מייקל רול קלע ליי-אפ 7.7 שניות לסיום ושלח את המשחק להארכה שנייה. המילה האחרונה הייתה שייכת ליובל זוסמן שקלע את סל הניצחון 1.5 שניות לסיום.

זוסמן חוגג עם ווילבקין את סל הניצחון, הערב בבית מכבי // צילום: אלן שיבר

הכתומים מנסים למצוא מחדש את האנרגיות אחרי ההפסד בגמר הגביע, אבל בינתיים סופרים הפסד שלישי רצוף בליגה. כדי לצאת מהתקופה הרעה הם יהיו חייבים קודם כל לשפר את האחוזים ל-3. 

הצהובים ינסו לשכוח מהעייפות ולהגיע מוכנים לשבוע החשוב שכולל את המשחק הקריטי מול באיירן מינכן ביורוליג ואת הקרב מול הפועל ירושלים שעשוי לקבוע מי תדורג ראשונה בסיום הסיבוב. ג'ון דיברתולומיאו (11 נקודות, 6 ריבאונדים, 5 אסיסטים) הצטיין והוכיח שוב שהוא חייב לקבל יותר דקות באירופה. 

קלעו למכבי ראשל"צ: המילטון 20, לונג 18, קולשוב 12, שגב 9, סטיבנס וסימפסון 8 כ"א, בלייזר 7, אריאל 6, טישמן 4.

קלעו למכבי ת"א: פארגו 17, טיוס 16, דיברתולומיאו 14, בלאק 12, קיין 10, רול 8,  זוסמן 7, ווילבקין 6,  כהן ואובראיינט 2 כ"א.

שחקני מכבי ת"א חוגגים // צילום: אלן שיבר
שחקני מכבי ת"א חוגגים // צילום: אלן שיבר

רבע 1:

הצהובים פתחו חזק עם שני סלים של בלאק וכהן כשבהמשך שלשה של זוסמן קבעה 3:9. עם זאת סל של נמרוד טישמן בחדירה צימק ל-10:7. מכבי ת"א התקשתה לשמור על הכדור ברבע הראשון ואיבדה כדור אחר כדור מה שהביא לחזרה של ראשל"צ שצימקה ל-12:11 בזכות בדאנק של דיימון סימפסון, אך הצהובים סיימו את הרבע ביתרון 14:17. 

יאניס ספרופולוס מול גיא גודס // צילום: אלן שיבר
יאניס ספרופולוס מול גיא גודס // צילום: אלן שיבר

רבע 2:

היכולת הטובה של מכבי ת"א המשיכה גם ברבע השני כאשר ג'ון דיברתולומיאו העלה את הצהובים ל-14:20. ראשל"צ הגיבה כשצימקה בזכות שלשה של אדים אריאל שקבע 24:21. למרות ההגנה הטובה של הכתומים, דיברתולומיאו מצא בהוצאת חוץ את מייקל רול שנתן שבע הפרש. עם זאת, סל של אלכס המילטון בתוספת קליעות עונשין מהקו של סימפסון ושלשה של קולשוב העלו את הכתומים ליתרון ראשון. הצהובים הגיבו בריצת 0-5 שהעלתה אותם ל-33:38, אך שלשה של קמרון לונג צימקה ל-42:40 בלבד במחצית. 

פארגו הערב בראשל"צ // צילום: אלן שיבר
פארגו הערב בראשל"צ // צילום: אלן שיבר

אובראיינט מול סטיבנס, הערב בבית מכבי // צילום: אלן שיבר
אובראיינט מול סטיבנס, הערב בבית מכבי // צילום: אלן שיבר

ספרופולוס עם ווילבקין ופארגו // צילום: אלן שיבר
ספרופולוס עם ווילבקין ופארגו // צילום: אלן שיבר

ספרופולוס עם ווילבקין וג'יימי פארגו, הערב בראשל"צ // צילום: אלן שיבר

רבע 3: 

איתי שגב פתח את המחצית עם 4 נקודות רצופות. טיוס וסטיבנס קלעו משני צידי המגרש והותירו את ההפרש נמוך. ווילבקין נכנס לעניינים עם חדירה טובה. טיוס  קבע יתרון של ארבע נקודות לצהובים, אבל שלשות של קולשוב ואלכס המילטון ביטלו סלים של ווילבקין ואובראיינט. מכבי לא רוצה לוותר על המשחק וקיין הצליח לצמק וג’רמי פארגו קלע שלשת בדרך ל-60:61.

המילטון מול דיברתולומיאו, הערב בראשל"צ // צילום: אלן שיבר
המילטון מול דיברתולומיאו, הערב בראשל"צ // צילום: אלן שיבר

ווילבקין מול שחקני ראשל"צ, הערב בבית מכבי // צילום: אלן שיבר
ווילבקין מול שחקני ראשל"צ, הערב בבית מכבי // צילום: אלן שיבר

רבע 4:

אחרי רבע שלישי צמוד, קיין פתח את עשר הדקות האחרונות עם שלשה. לונג השיב סל גדול מנגד. פארגו והמילטון המשיכו לקלוע ובלאק העלה את הצהובים ל-68:69. דיימון סימפסון העלה את קבוצתו ל-69:70 מהעונשין. טיוס בלט בדקות האלו עם שלושה סלים מצוינים כאשר סקוטי ווילבקין עוזר לו. לונג והמילטון בסל גדול 10 שניות לסיום דאגו להשוות וליצור דרמה. המשחק נגרר הולך להארכה עם תוצאה של 77:77.

אילת - אשדוד: 77:102

רבע שני מוחץ שלהפועל אילת הפך את המחצית השניה במשחק נגד אשדוד/באר טוביה לפרוטוקול בלבד. המקום הרביעי ממשיך להיות הבאנקר של אילת ושם היא כנראה גם תמוקם בסוף העונה. אשדוד מנגד, עדיין לא גומרת את המאבק בתחתית. זה היה הפסד החוץ השישי ברציפות של אשדוד והפסד השישי ברצף מול אילת בחוץ. 

הופעת הבכורה המחודשת של נמרוד לוי באשדוד לא עזרה. אילת מחצה אותה והכל התחיל ברבע השני עם  ריצת 0:19 ו-4:27 שהעלו ל-22:46. אילת סיימה מחצית ראשונה עם 7 שלשות ב-70 אחוז מהשדה ויתרון 12:32 מהספסל עם הופעה טובה של השחקנים שלא פתחו רפי מנקו, יונתן שולדברנד (15 נקודות - פי 3 מהממוצע העונתי שלו) ובמיוחד סולימאן בריימו שסיים אתמול עם מדד פלוס/מינוס של 38 ומדד 31. אשדוד לעומתה סיימה מחצית עם 16 אחוז לשלוש ופול סטול הברומטר גמר אותה עם 4 נקודות בלבד ו-1 מ-7 לשלוש.

הקבוצה של שרון דרוקר, מלכת האסיסטים של ליגת העל, מסרה היום בפעם השנייה העונה יותר מ-30 אסיסיטים, הערב היו לה 31 כאלו.

 

 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר