"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

בנט בפנייה לטראמפ: "חשוף את תוכנית השלום"

השר בנט פנה לנשיא ארה"ב בדרישה לפרסם את תוכנית המאה לפני הבחירות בישראל • "למה מסתירים אותה מאיתנו? זו הארץ שלנו - Let my people know"

,עודכן
"הם לא יזיזו אותנו מכאן": רה"מ בנט, צילום: יוסי זליגר

שר החינוך ויו״ר הימין החדשנפתלי בנט, נשא הבוקר (רביעי) נאום בוועידת השלטון המקומי לחדשנות MUNI EXPO 2019, במרכז הירידים בת״א, ובו פנה בשידור חי לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.

בנט פנה ישירות לטראמפ בדרישה שיפרסם לציבור הישראלי אתתוכנית המאהשל הממשל האמריקאי טרם מועד הבחירות. "לישראל אין ידידה גדולה יותר מארה"ב, ואין ספק שאתה, הנשיא טראמפ, חבר אמיתי של ישראל, אבל יחד עם זאת, חברים לא שומרים סודות אחד מהשני", אמר בנט.

פנייתו של השר בנט לנשיא היא המשך ישירלביקורת החריפהשמתח השבוע על מועד פרסוםהתוכנית האמריקנית, בה הזהיר כי "נתניהו וטראמפ מתואמים שלא להציג את התוכנית לפני הבחירות, אבל היא כוללת הקמת מדינה פלשתינית על 90 אחוזים מהשטח, כולל חלוקת ירושלים". בנט הוסיף כי נתניהו וטראמפ דחו את הצגת התוכנית לאחרי הבחירות כדי לא להקשות על נתניהו, אבל בימים שלאחריהן – היא תיחשף במלואה.

גם בנאומו הבוקר התריע בנט מפני תוכנית השלום של טראמפ. "תחת עננת הספינים מכל עבר, הסכמי הרוטציה של לפיד וגנץ, ים המלל על סרטון לא מוצלח - כמעט מתחת לרדאר מתרחש מהלך שישנה את פניה של מדינת ישראל ויכול להמית עלינו אסון בדמות הקמת מדינת פלשתין. תכנית המאה של טראמפ מתקדמת וכולם יודעים מה יש בה חוץ מהחשובים ביותר - אזרחי ישראל".

"מתכננים את המדינה הפלשתינית מעל ראשנו". הנשיא טראמפ ורה"מ נתניהו // צילום: איי.אף.פי

בנט המשיך ואמר "כולנו יודעים שעסקת המאה תוגש מיד אחרי הבחירות בישראל, אבל אנחנו, הישראלים, נמצאים בחשיכה לגבי התוכנית עצמה. נראה שכולם מתכננים את המדינה הפלשתינית מעל ראשנו: האמריקאים, הנסיך הסעודי, הפלשתינים, המלך הירדני, אפילו נשיא טורקיה ארדואן - אנטישמי מובהק - אפילו הוא חלק מהלופ. כולם בתמונה. כולם, חוץ מאיתנו, עם ישראל.

"האם לנו, הישראלים, לא מגיע לנו לדעת מה עומד לקרות לפני שנלך לבחירות מכריעות אלה? לא מגיע לנו לדעת על מה אנחנו מצביעים? למרות שאנו מכבדים עמוקות את הנשיא האמריקני, ולמרות שאף אחד לא מטיל ספק בכוונותיו הטובות, אנחנו - הישראלים – אלו שנשלם את המחיר על שגיאה קטלנית זו".

"הנח את התוכנית על השולחן"

בהמשך נאומו פנה בנט לטראמפ בדרישה ברורה לפרסם את פרטי התכנית - ״הנשיא טראמפ: תן לאנשינו לדעת! - Let my people know", הדגיש באנגלית. "הנח את תכנית פלשתין על השולחן. עשה זאת עכשיו, לפני שאנחנו בוחרים את הבחירות שלנו.

"תן לאנשינו לדעת מה יש בתכנית פלסטין, תן לאנשינו לדעת מה מחכה לעם ישראל ולארץ ישראל, תן לאנשינו לדעת מה יקרה לירושלים. אלו החיים שלנו, זו הארץ שלנו, זה העתיד שלנו, וזו הזכות שלנו לדעת ולהחליט על גורלנו".

השר חתם את נאומו בקביעה כי "ארץ ישראל היא מולדתנו כבר כמעט 4,000 שנים. אף אחד לא יכול לקרוע אותה שוב, אף אחד לא יכול לחלק את ירושלים שוב".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר