"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לשם שמיים: העיניים נשואות אל "בראשית"
כאשר "בראשית" תנחת על הירח בעוד כחודש וחצי, ישראל תהפוך למדינה הרביעית שהגיעה להישג הזה: מעצמת חלל • דור שלם של מדענים יחכים בזכות SpaceIL
שיגור החללית "בראשית" // צילום: איי.אף.פי // שיגור החללית "בראשית" // צילום: איי.אף.פי

לשם שמיים: העיניים נשואות אל "בראשית"

כאשר "בראשית" תנחת על הירח בעוד כחודש וחצי, ישראל תהפוך למדינה הרביעית שהגיעה להישג הזה: מעצמת חלל • דור שלם של מדענים יחכים בזכות SpaceIL

פרופ' מרים אדלסון
, עודכן

"אנו בוחרים לצאת אל הירח בעשור הזה ולעשות את יתר הדברים, לא משום שזה קל, אלא משום שזה קשה, משום שהמטרה הזו תשמש לגיוס ולמדידה של מיטב כוחנו וכישורינו. משום שהאתגר הזה הוא כזה שאנחנו מוכנים לו, כזה שאיננו מעוניינים לדחותו, וכזה שאנחנו מתכוונים לנצח בו, כמו גם ביתר הדברים".

כך נאם הנשיא ג'ון קנדי בשנת 1962, כשהודיע על הכוונה לשלוח אדם אל הירח ובחזרה - תוכנית שלמענה ארה"ב היתה עתידה להשקיע כמויות עצומות של משאבים, ידע טכנולוגי וכוח אדם, מבלי שהיתה בטוחה כי תצליח לעמוד במשימה לפני שהסובייטים יקדימו אותה. לנו, היהודים, יש כינוי למעשה שכזה: "לשם שמיים". ועכשיו, בזכות קבוצת SpaceIL, אנחנו בפירוש שם. בשמיים.

עוד בנושא:

לאחר השיגור ההיסטורי: עדכון מהחללית "בראשית"

החללית הישראלית "בראשית" שוגרה בהצלחה לירח

לא האמנו שהחללית "בראשית" תהפוך לגאווה לאומית

שלב אחר שלב: כך תגיע "בראשית" לירח

כאשר החללית "בראשית" תנחת על הירח בעוד כחודש וחצי, ישראל תהפוך למדינה הרביעית שהגיעה להישג הזה: מעצמת חלל. "בראשית" תתרום לידע האנושי בתחום השדות המגנטיים. דור שלם של מדענים ישראלים יחכים בזכות SpaceIL, דור שייתן השראה לדורות ההמשך שילכו בעקבותיו.

בעת שנכחתי בשיגור ביום חמישי בפלורידה התרגשתי עד דמעות. זה היה חיזיון מרהיב של אור שגירש את החושך. הרקטה הממריאה נראתה כמו מכת מטאורים במהופך - שבמקום הרס מביאה קדמה אנושית. אני מודה שחוויתי צביטה קטנה בלב, שליוותה מחשבה חולפת: מדוע לא בחרתי אני באסטרופיזיקה כמקצוע? אך המחשבה התחלפה בידיעה שנכדיי יוכלו לעשות זאת במקומי! הרי עכשיו זה מוחשי מתמיד.

כל זה נפלא. כל זה גם משני, מכיוון ש"בראשית" שוגרה בראש ובראשונה "לשם שמיים": כהמחשה לישראלים ולעולם כולו כאחד שעם ישראל תמיד מושיט יד אל מעבר לכוכבים, ואל מעבר לאופק. שעם ישראל פועל למען טובת הכלל, למען תיקון עולם, חרף העובדה שהעולם, לא אחת, מאכזב אותנו.

עם ישראל מושיט יד מעבר לאופר, החללית "בראשית" // צילום: אלכס פולו

השיגור היה חיזיון מרהיב של אור שגירש את החושך. משחר ההיסטוריה היהודית הבטיח אלוקים לאברהם אבינו שצאצאיו, העם הנבחר, יהיו כמו הכוכבים שבשמיים. מאז ומתמיד היהודים, עמנו הנצחי, הביטו אל שמי היקום - אל הירח המשתנה, ואל מערכת הכוכבים שנעה - ושאבו השראה.

בעיתות של משבר החלל גם היה עבורנו מקור לנחמה. פטר גינץ, נער יהודי שהיה כלוא בגטו טרזיינשטט, צייר מדמיונו את פני כדור הארץ כפי שנראים מהירח, וכנראה חלם שלשם יוכל לברוח יום אחד ולמצוא מקלט מעולם אכזר. גנץ נרצח באושוויץ, אך ציורו שרד, והעתק שלו נלקח לחלל בשנת 2003 על ידי האסטרונאוט הראשון שלנו אילן רמון ז"ל - גיבור צה"ל שייצג יותר מכל את התקומה הציונית.

גם הקבוצה שעמדה באתגר הנוכחי, והצליחה להזניק את "מדינת ההזנק" לחלל, עשתה מעשה ציוני. אי אפשר למדוד בכסף את ערכו האמיתי של האירוע עבור ישראל והעם היהודי.

כאשר "בראשית" תגיע אל הירח, היא תשתול שם ספרייה דיגיטלית, המייצגת 3,000 שנות חוכמה יהודית. היא תישא על גבה את דגל ישראל, את האמרה העברית הנצחית "עם ישראל חי", וביחד שלושת הסמלים האלו יזרחו לעד על תבל כולה.

זהו אירוע שיש לנצור בליבנו ולשאוב ממנו גאווה.

אנחנו כבר לא רק על המפה של העולם. אנחנו על מפת היקום.

דרך צלחה, SpaceIL. עיני כולנו נשואות אל "בראשית". שם בשמיים, ולשם שמיים.

ד"ר מרים אדלסון, המו"לית של "ישראל היום", ומר שלדון אדלסון הם מהתורמים של SpaceIL

Read this article in English

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...