ביקור חובה: ארוחת פיצות מושחתות

ערב טעימות פיצה בינג׳ ייחודי יתקיים מדי חודש במסעדת רוברטה וינצ'י בכרכור בניצוחו של שף עידו פיינר • בתפריט פיצה עם תבשיל כרוב וסלמון ופיצה עם אוסבוקו עגל

שף עידו פיינר (גריג, מול ים) הצטרף לאחרונה אל מסעדת רוברטה וינצ'י והבשורה הכתה גלים שאדוותם הגיעה עד למרחוק. שמועות על המסעדה האיטלקית הנפלאה שממוקמת בלב הפסטורליה של כרכור שלחו אותי אל הכביש המהיר ואל ערב פיצה בינג׳ ייחודי.

צילום: שמואל בוכריס

מדי חודש יערך על בר המסעדה, וסביב טאבון הפיצה המרשים, ערב טעימות על טהרת הפיצה. שף עידו פיינר שמשלב ביצירתו במסעדה את עקרונות הקיימות והמקומיות בהם הוא דבק, לוקח את הקו המאפיין הזה ומותח אותו גם על פני בצק הפיצה.

במהלך ערב שלם זורמים אל הבר משולשים בצקניים וקונספטואליים עליהם תוספות שלא מהעולם הזה, או בכל אופן, כאלה שאינן אופייניות לעולם הפיצה המסורתי.

פיצה בינג׳ // צילום: אורלי אלקלעי

שף פיינר בוחר להניח על הבצק הנפלא שלל גבינות צאן מהמחלבה השכנה או תבשיל חובזה חמצמץ ועונתי. הייתה גם פיצה נהדרת עם תבשיל כרוב וסלמון ופיצה עם אוסבוקו עגל שבושל לאטו במשך שעות ארוכות. גם על הקינוח לא פוסחת הפיצה והיא מקבלת באהבה מתיקות מעודנת.

ערב הפיצה הוא, כאמור, ערב טעימות המתקיים פעם בחודש. אחת לחודש נערכת גם ארוחת טעימת איטלקית מובהקת סביב שולחן עץ גדול. הארוחה נקראת 'שולחן 1' ועיקרה ארוחה איטלקית סביב שולחן משותף, שאותה יבשל עידו מחומרי גלם מקומיים, עונתיים ובהשראת המטבח האיטלקי העילי, לצד מנות מהמטבח האיטלקי הביתי עם הנגיעה האישית שלו ובשימוש ירקות מהחווה (קיימא בארותיים) שבה גר.

את רוברטה וינצ'י פתח המסעדן רז אלמוג (דלאל) לפני כשלוש שנים בבית בלב המושבה כרכור והיא מוקפת חצר גדולה, עצי פרי וגינת תבלינים. האווירה הייחודית והתפריט מאפשרים ליהנות מארוחה משפחתית שמחה של פיצות ופסטות או מארוחה אינטימית עם כל כללי הטקס האיטלקיים, החל מהאנטיפסטי, הפרימי (פסטה),דרך הסקונדי (עיקריות) ועד הדולצ'ה (קינוחים). 

רוברטה וינצ'י - אנטיפסטי // צילום: אורלי אלקלעי

החידוש העיקרי שמביא עמו שף עידו פיינר הוא הכנסת הערכים הקולינריים שמובילים את המטבח שלו בשנתיים האחרונות אל תפריט המסעדה. בראשם הדגש על מנות המבוססות על חומרי גלם מקומיים ועונתיים ועבודה ישירה עם יצרנים ומגדלים נבחרים. מנות הדגל שהביאו להצלחתה של רוברטה וינצ'י ישמרו בתפריט, לצד מנות משתנות בהתאם לחומרי הגלם שבנמצא.

בין המנות החדשות: חזה ברווז עם תבשיל כרוב מהחווה, פיצה פוטנסקה, פטוצ'יני לימונה עם טרגון, חמאה, זוקיני וצ'ילי, ניוקי עם קרם אורגנו וכרוב סבוי וריזוטו ירקות עונתיים.

 

רוברטה וינצ׳י, אחוזה 43, כרכור

הזמנת מקומות בטלפון 04-6037377

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...