"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מימון או פלס? היום ייבחר השיר לאירוויזיון

לאחר ששפטו ב"הכוכב הבא", קרן פלס ושירי מימון הגישו שירים לוועדה שתבחר את השיר שייצג את ישראל בתחרות • כ-200 שירים הוגשו לוועדה

,עודכן
צילום: אורן בן חקון // נציג ישראל באירוויזיון 2019, קובי מרימי

ההתרגשות בשיאה:היום (ב') בוחרים את השיר לאירוויזיון 2019- כך נודע ל"ישראל היום". ועדה של שישה אנשים תתכנס להקשיב לשירים שהוגשו לתחרות ומתוכם תבחר את השיר שיבצע נציג ישראל באירוויזיון,קובי מרימי, במאי 2019 בתל אביב.

מבין חברי הוועדה, הרוב המוחלט הוא של התאגיד - יושבים בה ארבעה נציגי כאן ושני נציגי טדי הפקות. מטעם כאן נבחרו יו"ר הוועדה אביעד רוזנבויים, מנהל רשת ג' יובל גנור, העורכות המוזיקליות נעמה הדסי ומיכל אסולין. אל ארבעתם מצטרפים גם נציגי טדי הפקות יואב צפיר וטמירה ירדני, שהיו בה גם בשנה שעברה. העורך המוזיקלי רועי דלמדיגו ישמש משקיף מטעם התאגיד.

השנה, בניגוד לשנים קודמות הקפידו בתאגיד על שוויון מגדרי. התאריך האחרון להגשת השיר היה אתמול בצהריים ורק חברי אקו"ם הורשו להגיש. לנו נודע כי לוועדה הוגשו כ-‭200‬ שירים. לשם השוואה, בשנה שעברה הוגשו ‭ 140‬שירים.

בין הכותבים המעניינים ביותר נמצאות השופטות קרן פלס ושירי מימון, שתיהן, כידוע, היו בעד מרימי במהלך העונה. מלבדן גם אוהד חיטמן, דנה לפידות, אורי אבני יחד עם נוי אלוש ואיזדורה קאופמן ועוד. בין אלה שלא הגישו שירים: דורון מדלי וסתיו בגר שכתבו בשנה שעברה את ‭ ,"TOY"‬ ודולב רם ופן חזות שכתבו את השיר לאימרי זיו.


מותר לחלום על דאבל? לוגו אירוויזיון 2019

ההחלטה צפויה להתקבל היום, אך אם לא יספיקו להקשיב לכל השירים או להגיע להחלטה סופית, הם ייפגשו מחר פעם נוספת.

לאחר שתתקבל החלטה, מרימי ייכנס לאולפן ויקליט את השיר הנבחר. השיר ייחשף ב‭10- ‬ במארס.

• רוצים להישאר מעודכנים? בואו לאינסטגרם

• דודו פארוק מקונדומים, נטע ברזילי מפאייטים

• השף חיים כהן ייכנס ל"2025"

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר