רצועת עזה והגדה המערבית יוכרו על ידי הולנד כמקומות לידה מקובלים לפלשתינים שנולדו בהם אחרי הקמת מדינת ישראל, כלומר לאחר הסיום הרשמי של המנדט הבריטי ב-15 במאי 1948 - כך הודיע מזכיר המדינה ההולנדי ריימונד קנופס אתמול (מוצ"ש) בהאג. קנופס כתב כי ההכרה בשטחים אלה תתווסף לרשימה המוכרת על ידי המרשם האזרחי ההולנדי.
יצוין כי הולנד לא מכירה בשלב זה במדינת פלשתין, כפי שהחליטו מדינות רבות. המדיניות הינה בהתאם לתפישה ההולנדית לפיה לישראל אין ריבונות על שטחים אלה, עליהם רוצים הפלשתינים להקים בעתיד מדינה. האפשרויות היחידות שהיו עד כה בהולנד עבור הפלשתינים היו "ישראל" ו"בלתי ידוע".
קנופס אמר כי הקטגוריה החדשה תוצג על פי התנאים שנחתמו בין ישראל לאש"ף בהסכמי אוסלו במהלך שנות ה-90 ואשר הוכרו על ידי מועצת הביטחון של האו"ם. הקטגוריה "בלתי ידוע" התקבלה רק בגלל מחאות פלשתינים שמקום בלידה שלהם נרשם כ"ישראל".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו