משה יעלון (במרכז) עם גבי אשכנזי ועמוס ידלין // צילום: גדעון מרקוביץ

יעלון: "בשנים האחרונות יש פוליטיקה של הסתה"

משה יעלון, שהכריז על הקמת מפלגה, תקף את הליכוד: "יש שם הקצנה" • אל אירוע השקת ספרו של יעלון הגיע גבי אשכנזי, שהוזכר כמי שעשוי להתמודד בבחירות

משה (בוגי) יעלון, שרק אתמול הכריז על הקמת מפלגה, השיק היום (רביעי) במכון למחקרי ביטחון לאומי את ספרו "דרך ארוכה קצרה" ואמר כי "לליכוד של 2009 הייתי חוזר, אבל בשנים האחרונות יש שם הקצנה". מי שעוד הגיע לאירוע הוא הרמטכ"ל לשעבר, גבי אשכנזי, שהוזכר כמועמד להתמודד בבחירות גם כן.

עוד יעלון אמר: "אני גדלתי בכלל על ברכי תנועת העבודה. עברתי מהפך פוליטי והוא הביא אותי לפוליטיקה. פעם ראשונה שאני מצביע ליכוד ב-1996. הגעתי למסקנה שיש סטייה מהדרך, שמפלגת העבודה עזבה אותי. הצבעתי ליכוד בגלל הסכסוך הישראלי-פלשתיני. הלכתי לפוליטיקה בגלל הסכסוך".

יעלון תקף את מפלגתו לשעבר: "בשנים האחרונות יש הקצנה, פוליטיקה של הסתה. לליכוד של 2009 הייתי חוזר, אבל בשנים האחרונות יש שם הקצנה. ברגע מסוים אני מבין שאני לא יכול להילחם מבפנים. בספר אני מפרט גם על פרשת הצוללות שעוד לא הגיעה לסיומה. וזו גם אכזבה אישית, להבין שמי שאתה הולך אחריו מעדיף כסף על פני ביטחון המדינה".

בחירות 2019 - סיקור נרחב

• מקורבי לבני: "היא לא מתכוונת לפרק את המחנה הציוני"

• פרשנות: איחוד בשמאל עשוי לסייע לנתניהו

• מי יפתיע? מה צריך לעשות נתניהו? והאם יהיה איחוד בימין? המומחים מעריכים

• משה יעלון הכריז שיתמודד בבחירות: "קורא לחבירות ולשילובי כוחות"

• פרשנות: כל האפשרויות העומדות לפתחו של היועמ"ש מנדלבליט

יעלון המשיך: "אין סיכוי להגיע בקרוב להסדר קבע אבל חלילה שלא נגיע למדינה דו-לאומית. מנהיגים צריכים לדבר אמת. מפריחים ססמאות כדי להיבחר. ההסתכלות היא לארבע שנים ולא יותר. מנהיג צריך להסתכל לטווח ארוך. יש הבדל עצום בין פוליטיקה למנהיגות. אני בעד מנהיגות ולא פוליטיקה".

בהתייחס לתקיפה אמש בסוריה, שיוחסה לישראל, אמר יעלון: "אחד הדברים שאני גאה בהם זה תפיסת הביטחון. אחד מהם זה לא להתערב בעימותים הפנימיים סביבנו. מערכת הביטחון לא מחכה למלחמה הגדולה הבאה אלא עושה פעולות כדי למנוע אותה. ישראל מונעת התעצמות של האויבים. אותו דבר לגבי חיזבאללה. מניעת ההתעצמות שלה. לא  לאפשר העברת נשק לחיזבאללה. נוכחות מאיימת של איראן בסוריה היא חציית קו אדום שצריך להגיב לה. זו מערכה שלמה שקורית כל הזמן. כמו המנהרות. צריך לטפל בלי ללכת לספר על זה לחבר'ה".

שר הביטחון לשעבר המשיך והתייחס לפרשת אלאור אזריה: "מדובר במקרה קלאסי של דגל שחור. לא לפי מה שאני אומר אלא המפקד שלו אומר. אני גאה במפקדים שמבינים שזה אירוע של דגל שחור. ביום למחרת אני מבין שזה הופך לאירוע פוליטי. חברי כנסת אומרים שהוא גיבור ומה פתאום להעמיד אותו לדין. אני, הרמטכ"ל וראש הממשלה יוצאים נגד האירוע. אחר כך רה"מ עובר צד. מזגזג. החייל אמר למפקדים שלו שהוא ירה בו, כי הוא בא לדקור חברים שלו. זו הוצאה להורג ואי אפשר לעבור לסדר היום".

עם זאת, יעלון הבהיר כי לא בשל כך הוא עזב את תפקידו. "זה קרה כי אני מנעתי מראש הממשלה לרכוש צוללות וכלי שייט מגרמניה", הסביר, "אני מנעתי את זה מבלי לדעת שכל הסביבה של נתניהו מרוויחה מזה. התאכזבתי שגם נתניהו לא עמד בפני בצע הכסף.

"זה ראש ממשלה שלישי שנמצא בחקירות", המשיך להתייחס לפרשת הצוללות, "הבעיה היא באנשים שמעדיפים את חשבון הבנק שלהם על טובת המדינה. אחרי הבחירות של 2015 קרה לו משהו וזה גם הביא למשבר בנינו".

על תוכנית ההתנתקות שבוצעה מיד לאחר שסיים לשרת כרמטכ"ל אמר: "ראיתי את זה כמהלך שיחזיר אותנו לנסיגה. תראו מה קרה מאז: חטיפת גלעד שליט ומלחמת לבנון השניה. ההתנתקות שברה את המדיניות שלנו מנסיגה להתקפה. חזרנו לנסיגות וזה נתן רוח גבית לארגוני הטרור".

הקים מפלגה וקרא לאחריות

שר הביטחון והרמטכ"ל לשעבר הכריז אתמול כי יתמודד בבחירות במסגרת מפלגת ימין חדשה בהובלתו על הנהגת המדינה. "זה הזמן שלנו לקחת אחריות. כל חיי הייתי חייל של המדינה. אני קורא לכם להיכנס יחד איתי מתחת לאלונקה ולהביא תקווה לישראל. הגיע הזמן למנהיגות אחרת", אמר במסיבת העיתונאים שערך.

"הבטחתי ואני מקיים. אני יוצא לדרך בכוח פוליטי בהנהגתי בבחירות הקרובות, החשובות כל כך לעתיד מדינת ישראל", אמר יעלון, "ברשימה שאציג בקרוב מאוד, תמצאו את ארץ ישראל הטובה, הערכית ונקיית הכפיים. זאת תהיה מפלגה בלי קונצים. נשים וגברים עתירי ניסיון ועשייה, שתוכלו לסמוך עליהם ולתת בנו אמון. אני גם קורא לחבירות ולשילובי כוחות כדי להציג אלטרנטיבה להנהגת המדינה, ופועל כדי לקדם זאת".

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...