"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
הוסר החסם המרכזי להקמת בנקים חדשים
משרד האוצר פרסם מסמך כללים להקמת לשכת שירותי מחשוב לבנקים חדשים • "הכללים יביאו להגברת התחרות במערכת הבנקאית, שיפור השירות והוזלת עלויות ללקוח"
בנק ישראל // צילום ארכיון: אורן בן חקון

הוסר החסם המרכזי להקמת בנקים חדשים

משרד האוצר פרסם מסמך כללים להקמת לשכת שירותי מחשוב לבנקים חדשים • "הכללים יביאו להגברת התחרות במערכת הבנקאית, שיפור השירות והוזלת עלויות ללקוח"

, עודכן

כחלק מיישום הרפורמה להגברתהתחרות במערכת הבנקאיתבישראל,משרד האוצרבהתייעצות עםבנק ישראל, פרסם היום (ראשון) את מסמך הכללים המעודכן להקמת לשכת שירותי מחשוב בנקאי, שתשרת בנקים חדשים ואגודות פיקדון ואשראי. מהלך זה הוא חלק ממספר רב של צעדים להגברת התחרות שנקטו משרד האוצר ובנק ישראל בשנים האחרונות.

עד לאחרונה היו חסמים רבים שמנעו את כניסתו של בנק חדש ואת התרחבותו בגיוס לקוחות חדשים. חלק מהחסמים כבר הוסרו אך אחד הגדולים שנותרו הוא עלות הקמת התשתית הטכנולוגית הנדרשת להקמה ותפעול של בנק חדש. לשכת השירות צפויה להביא להפחתת חסם הכניסה לשוק הבנקאות הן לבנקים חדשים והן לאגודות אשראי.

על פי מסמך הכללים, הסכום המקסימלי שיוענק לספק הזוכה יעמוד על סך של 200 מיליון שקלים וזאת בהתאם למספר וסוג הגופים שיצטרפו אל הקבוצה בראשותו. אופן הבחירה צפוי להגדיל את הוודאות לגבי מימוש הפרויקט ויגביר את היכולת של הגופים הפיננסים להיות שחקנים תחרותיים בשוק הבנקאות בישראל.

במהלך חודש נובמבר התקבלו שאלות הבהרה על ידי מספר רב של גופי טכנולוגיה ופיננסים, אשר הביעו עניין בפרויקט ובהקמת בנק חדש. מסמך הכללים המעודכן שפורסם היום, כולל את המענה של הצוות המקצועי לשאלות ההבהרה ותיקונים נדרשים במסמך. כמו כן, על מנת לאפשר למספר גדול יותר של גופים לגשת למכרז, הוחלט להאריך את מועד הגשת ההצעות עד ליום 24 בפברואר, 2019.

יוגב גרדוס, סגן הממונה על התקציבים ויו"ר הצוות המקצועי שגיבש את הכללים, אומר כי "היום אנחנו עושים עוד צעד חשוב כדי לאפשר את הגברת התחרות בשוק הבנקאות. הכללים שגיבשנו בשיתוף עם בנק ישראל יאפשרו, באמצעות תמריצים כלכליים, להסיר את חסם הכניסה המרכזי כיום למתחרים בשוק הבנקאות, חסם המחשוב. צעד זה בשילוב צעדים נוספים שמקודמים יביאו להגברת התחרות, שיפור השירות והוזלת עלויות ללקוח".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...