ענף בבעיה – מיסטר אנד מיסיס לי נסגרת

לשלל המסעדות שנסגרות בתקופה האחרונה מצטרפת המסעדה המצליחה של הזוג בן אדרת • שערי המסעדה ייסגרו ב1/1/19 • בן אדרת: "יש רצון להתמקד בעשייה המרובה"

צילום: דניאל לילה // שאול בן אדרת. ימשיך בסדנאות ובייעוץ הקולינארי וכן בשאר המסעדות

בקיץ 2014 פתחו הזוג שאול ואורית בן אדרת את מסעדתם היפנית ״מיסטר ומיסיס לי״. על הקיר בכניסה נתלתה ברוב הדר תמונתם של הזוג מטוקיו שהיווה השראה לזוג הישראלי, החלל במתחם צמרת התל אביבי שופץ למשעי והסועדים הצביעו ברגליים והחלו נוהרים אל המקום.

סלבריטאי ארצנו נצפו מתלבטים בצאתם מן המעלית האם לפנות ימינה אל מסעדת ״התרנגול הכחול״ או שמאלה את ״מיסטר ומיסיס לי״. כך או כך על המסדרון הקולינארי בקומה השלישית של מרכז הקניות שלטו הזוג בן אדרת ביד רמה.

המסעדה זכתה למספר שנות חסד כשאת מערך הקידום המופתי ניהלה אורית לעילא ולעילא. הרשתות החברתיות התמלאו צילומים מפתים של מנות סושי מרהיבות, תמונות של סלבס, סלפי של אורית ושאול וברור היה שהמקום לוהט כתפוד בל״ג בעומר.

נתגעגע למנות הסושי של המסעדה // צילום: שרית גופן 

במהלך ארבע וחצי שנות פועלה של ״מיסטר ומיסיס לי״  דברים החלו להשתנות בפרופיל הקריירה של שאול בן אדרת. השף הוותיק החל לייצג את מדינת ישראל באינספור אירועים קולינאריים ברחבי הגלובוס ופצח בסדרה משגשגת של טיולי אוכל לאיטליה. בתוך כך ניהל ארבע מסעדות: קימל, קימל בגלבוע, התרנגול הכחול ומיסטר ומיסיס לי.

 

ב2017 קימל נסגרה

למרות שפועלו של בן אדרת מושתת על ערכי עסק משפחתי וזוגתו לחיים היא גם שותפתו לעסקים – נדרשת מחשבה עסקית קרה ומחושבת על מנת להתקיים בענף המסעדנות הדורשני והמורכב בארץ. כך קרה שאמצע 2017 נסגרה מסעדת ״קימל״ המיתולוגית ובסוף החודש תיסגר ״מיסטר ומיסיס לי״.

סגירתה של המסעדה מתווספת לשורה ארוכה של מסעדות מוערכות ואהובות שסגרו שעריהן בשנה החולפת ומוסיפה דלק למנוע המאבק הראוי והכואב של המסעדנים בישראל.

נוכח הרוחות הלוהטות מצאתי את שף שאול בן אדרת דווקא נינוח ואסוף ״בחרתי שלא לחדש את הסכם השכירות שמסתיים בתום החודש מתוך רצון להתמקד בעשייה המרובה והמבורכת שלי בין אם בניהול מסעדות התרנגול הכחול וקימל בגלבוע, הסיורים הקולינאריים בחו״ל, בסדנאות ברחבי העולם ובייעוץ קולינארי לחברות מזון נבחרות, חברת הקייטרינג לאירועים ובעוד מגוון תחומים חדשים ומלהיבים אשר בפתח ועליהם אעדכן בהמשך״, כך מסר לי.

״בהזדמנות זו ברצוני להודות לכל העובדים הלקוחות והספקים שהיו חלק מהפרויקט המרגש של מר וגברת לי. מסעדת מר וגברת לי תסגור את שעריה ב 1.1.19 לאחר סיום 5 שנות פעילות״.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר