"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
דו"ח: השמנת יתר והפחתה בעישון
המכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות קובע כי קיים שימוש רחב באנטיביוטיקה • ירידה קלה במספר המעשנים
הישראלים סובלים מהשמנת יתר | צילום: Getty Images

דו"ח: השמנת יתר והפחתה בעישון

המכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות קובע כי קיים שימוש רחב באנטיביוטיקה • ירידה קלה במספר המעשנים

, עודכן

בלימה בהימצאות הסוכרת, בעישון באוכלוסייה המבוגרת ויתכן שגם בהשמנת ילדים, לצד שיפור באיזון הסוכרתובאיזון הכולסטרול - אלו חלק מהנתונים ההשוואתיים שמופיעים בדו"ח הדו-שנתי שבודק את איכות הטיפול שניתן בקופות החולים.

עם זאת בדו"ח שהוכן במכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות נמצא כי ההיענות לבדיקות לגילוי מוקדם שלסרטן צוואר הרחםנמוכה ופערים סוציואקונומיים משפייעים על איזון סוכרת והשימוש באנטיביוטיקה רחבת טווח בישראל גבוה מאשר במדינות אחרות ועלול לגרום להתפתחות עמידות בחיידקים.

עוד עולה מהדו"ח כי יותר ממחצית מהאוכלוסייה הבוגרת סובלת מעודף משקל והשמנת יתר: אצל כ־62% מהגברים ומעל ל־53% מהנשים בגיל 20־64 נמדד עודף משקל והשמנת יתר.

צילום: Getty Images

כחמישית מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל מעשנת: 19.2% מהאוכלוסייה בישראל בגילאי 16־74 מעשנת. 26.6% בקרב גברים ו־12.1% מהנשים. אמנם ניכרת ירידה מתונה ועקבית משנה לשנה בשיעורי העישון (28.5% מהגברים ו־14% מהנשים ב־2012), אך השיעור גבוה מהממוצע במדינות ה־OECD העומד על 18.4%.

מנתוני קופות החולים עולה כי ישנו שיא בביצוע בדיקות ממוגרפיה לגילוי מוקדם של סרטן השד שעמד ב־2017 על 70.5% בנשים בנות 50־74, כאשר בתחילת המדידה בשנת 2002 נמדדו רק כ53%. שיעור הבדיקות בישראל גבוה מממוצע ה־OECD שעומד על 60.8%.

עם זאת לא מספיק נשים ניגשות לבצע בדיקת גילוי מוקדם לסרטן צוואר הרחם המומלצת אחת לשלוש שנים לנשים בנות 25־65. רק כמחצית הנשים (49.9%) בגיל 35־54 ביצעו בדיקת סקר ב־3 השנים האחרונות.

השימוש באנטיביוטיקה רחבת טווח בישראל עומד על 22% לעומת ממוצע ה־OECD שעומד על 18%. פרופ׳ רונית קלדרון מרגלית, ראש מנהלת תוכנית המדדים במכון הלאומי לחקר שירותי הבריאות, אמרה כי "יש ליזום תכנית התערבות לאומית להפחתת/שינוי דפוסי השימוש באנטיביוטיקה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...