חייבים הלוואה באופן בהול? אל תחמיצו את הצ’אנס הזה

צריכים הלוואה? בפיקסמן יעזרו לכם לקבל הלוואה בתנאים מצוינים, ועל הדרך גם יסדרו לכם את הפנסיה וקופות הגמל

צילום: //

בשיתוף ברק רום

בעולם מושלם היה לנו מספיק כסף כדי לכסות את כל ההוצאות, ואפילו היה נשאר עודף ליאכטה. אבל המציאות מורכבת יותר, והמשכורת לא תמיד מספיקה. במקרי קיצון אנחנו נתקלים בצורך מיידי בכסף, ואפילו נאלצים לקחת הלוואה.

עד 2017 אדם שרצה לקחת הלוואה, היה יכול להשתמש בקופת הפנסיה שלו כבטוחה להלוואה. הוא היה פונה לחברת הפנסיה, ומקבל הלוואה של עד 50% ממה שהוא חסך בקרן, עם ריבית נמוכה יחסית, למשך 5 שנים. במידה ולא החזיר את ההלוואה במועד שנקבע, החוב היה נלקח מקופת הפנסיה.

הלוואה על חשבון הפנסיה אמנם פתרה את הבעיה באותו הרגע, אבל יצרה בעיה עתידית – אדם שלקח הלוואה ולא החזיר אותה הגיע לגיל פרישה, עם קופת פנסיה מדולדלת.

כדי להתגבר על הבעיה הזו, החליטו במשרד האוצר שבתי ההשקעות לא יוכלו לשעבד את הפנסיה של הלווים. בנוסף, הוקשחו תנאי הסף ללקיחת הלוואה, כל זה מתוך מטרה לשמור על קופות הגמל במצב יציב.

התוצאה: בתי ההשקעות הפסיקו לתת הלוואות

המהלך הזה גרם לחברות הפנסיה ובתי ההשקעות להפסיק לתת הלוואות. זו אמנם לא הייתה המדיניות הרשמית שלהם, אולם כיוון שמרבית מבקשי ההלוואות לא הציגו בטחונות מספקים, הלוואות פשוט לא אושרו.

מה עושה אדם שחייב כסף עכשיו, אבל לא מקבל הלוואה מחברת השקעה?
תשאלו את יוסף, מאבטח מבאר שבע שבסוף 2017 התגלתה אצל בנו הצעיר מחלה קשה, שהצריכה טיסה לארה”ב וניתוח מסובך. יוסף היה חייב לקחת הלוואה אבל אף חברה לא הסכימה להעניק לו אותה.

עם הגב אל הקיר, כשחלון הזמנים לניתוח עמד להיסגר הבין יוסף שעליו לפעול. בקרן הפנסיה שלו נצברו 400,000 ש”ח. כדי לשחרר אותם התפטר יוסף מעבודתו כמאבטח, והקרן השתחררה. הוא אמנם שילם 35% מס, אבל קיבל סכום של 260,000 ₪, בדיוק הסכום שהיה חסר כדי לממן את הניתוח של בנו.

הניתוח עבר בשלום, ובנו של יוסף החלים – אולם כאשר יגיע יוסף לגיל פנסיה הוא יהיה בבעיה.

שמואל פיקסמן

שמואל פיקסמן בעליה של פיקסמן סוכנות לביטוח מספר שהוא נתקל בסיפורים דומים לסיפורו של יוסף מדי יום. “אנשים באים אליי, הם מרוויחים שכר של חמש או שש אלף בחודש, עובדים כבר 15 שנה באותו מקום עבודה, אבל בקרן הפנסיה שלהם יש רק 40 אלף ש”ח. כשאני שואל אותם איפה הכסף, הם מסבירים שהם היו חייבים כסף, לכן הם התפטרו כדי לשחרר את החסכונות הפנסיונים. זה מצב אבסורדי, ממנו אני עוזר ללקוחות שלי להימנע”.

הלוואה בריבית של 2.5% – יש דבר כזה!

“אנשים חושבים שבגלל הרפורמה אי אפשר לקחת הלוואה בתנאים טובים. הם פונים לחברות מימון חיצוניות שנותנות להם הלוואה בריבית גבוהה, לפעמים אפילו של 15%. כשאתה משתכר שכר נמוך כל שקל חשוב, ויש משמעות עצומה לתנאי ההלוואה. אנחנו עוזרים לאנשים במצב הזה להשיג הלוואה בתנאים טובים”.

איך אתם עושים את זה?

“באמצעות ניוד קופות, היכרות עם הנהלים בחברות השונות וחשיבה מחוץ לקופסה אפשר ליצור שינוי חיובי במאזן של הלקוח מול בית ההשקעות. התהליך עשוי לכלול העברה של קופת הפנסיה לחברה אחרת ושינוי של התנאים שלה, אבל בסופו של דבר מקבלים הלוואה בתנאים הרבה יותר טובים. אנחנו משיגים ללקוחות הלוואה בריבית של 2.5% בממוצע, הרבה יותר טוב מאפשרויות אחרות. בנוסף, אני מסייע ללקוח לשפר את תנאי הפוליסה. משיג לו דמי ניהול נמוכים יותר ומתאים לו מסלול נכון”.

“אני לא בודק למה הלקוח שלי צריך הלוואה, אני לא בנק. אם הלקוח חושב שהוא צריך הלוואה, כנראה שיש לו סיבה טובה. הוא ילד גדול. אני רק יעזור לו לקחת את ההלוואה בתנאים הטובים ביותר”.

לבדיקת זכאות להלוואה התקשרו עכשיו >> 3984*

למידע נוסף היכנסו לאתר >> https://fiksman.co.il/

בשיתוף ברק רום

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר