סלט אורז בניחוח המזרח הרחוק
חומרים ל־6 מנות:
-
2 כוסות אורז מבושל
-
1 בטטה קלופה חתוכה לקוביות קטנות
-
2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
-
בצל חתוך לפרוסות
-
2 ענפי בצל ירוק חתוכים ל־1 ס"מ (החלק הלבן והירוק)
-
4 כפות שמן זית
-
4 כפות סויה
-
2 שיני שום כתושות (אפשר קפוא)
-
כפית ג'ינג'ר טרי כתוש (אפשר קפוא)
-
כף תבלין קארי איכותי
סלט אורז // צילום וסטיילינג: לירון אלמוג
אופן ההכנה:
1. משטחים בטטה, גזר, בצל ובצל ירוק בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
2. מערבבים שמן זית, סויה, שום, ג'ינג'ר ותבלין קארי ויוצקים על הירקות.
3. צולים בתנור בחום של 180 מעלות במשך כ־30 דקות, עד שהירקות מתרככים.
4. מעבירים את האורז לקערה, יוצקים עליו את תכולת התבנית (כולל נוזלי הצלייה), מערבבים ומגישים
לביבות אורז וזוקיני
חומרים ל־4 מנות:
-
2 כוסות אורז מבושל
-
1 זוקיני מגורר
-
2 כפות גדושות קמח
-
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
-
25 גרם חמאה מומסת
-
ביצה
-
4 שיני שום כתושות
-
מלח לפי הטעם ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
-
שמן זית לטיגון
לביבות אורז וזוקיני // צילום וסטיילינג: לירון אלמוג
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל הרכיבים, למעט השמן.
2. מחממים במחבת רחבה שמן זית, יוצרים לביבות מהתערובת ומטגנים במשך כ־3 דקות מכל צד עד שמזהיב.
מג'דרה אורז, עדשים וכוסמת
חומרים ל־6 מנות:
-
½ כוס עדשים ירוקות
-
½ כוס כוסמת ירוקה
-
כוס אורז פרסי קלאסי
-
2 בצלים קלופים ופרוסים לרצועות
-
4 כפות שמן זית
-
מלח לפי הטעם ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
מג'דרה אורז עם עדשים וכוסמת // צילום וסטיילינג: לירון אלמוג
אופן ההכנה:
1. משרים את העדשים במים רותחים במשך כ־20 דקות ומסננים.
2. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה.
3. מוסיפים עדשים, כוסמת ואורז ומתבלים במלח ופלפל.
4. יוצקים שלוש כוסות מים רותחים ומבשלים יחד במשך 40 דקות.
מאפה פילו, אורז וברוקולי
חומרים:
-
¾ כוס אורז מבושל
-
2 כוסות פרחי ברוקולי מבושלים (אפשר קפוא)
-
100 גרם גבינת פטה מגוררת
-
2 ביצים
-
½ כוס עשבים קצוצים (פטרוזיליה, אורגנו, שמיר, נענע)
-
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
-
2 דפי פילו
-
2 כפות שמן זית
מאפה פילו, אורז וברוקולי // צילום וסטיילינג: לירון אלמוג
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה אורז, ברוקולי, פטה, ביצים, עשבי תיבול, מלח ופלפל.
2. מברישים בשמן זית את שני דפי הפילו ומדביקים אותם זה לזה.
3. חותכים ל־4 ומרפדים ארבע תבניות אישיות, או משאירים שלם ומרפדים תבנית בקוטר 24 ס"מ.
4. יוצקים את מלית האורז והברוקולי על בצק הפילו. אפשר לקשט בגבינה מגוררת אם רוצים.
5. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ־20 דקות עד שמזהיב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו