"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תוניסיה: אושר מינויו של שר תיירות יהודי

הפרלמנט בתוניס הצביע בעד מינויו של רנה טרבלסי לתפקיד שר התיירות • מדובר ביהודי השלישי בהיסטוריה המודרנית של המדינה שזוכה לכבוד

,עודכן
רנה טרבלסי לפני מינויו למשרת שר // צילום: איי.פי // רנה טרבלסי לפני מינויו למשרת שר // צילום: איי.פי

הפרלמנט התוניסאי אישר אמש את רשימת השרים שהציע ראש הממשלה, יוסף שאהד, ובכללםשר התיירות היהודי החדש, רנה טרבלסי.

טרבלסי מגיע מהאי ג'רבה ומתפרנס מקבוצות תיירים שמגיעות לבקר בבית הכנסת העתיק של האי. הוא למד מנהל עסקים בצרפת ופתח את העסק שלו בשנות ה-90. זהו עסק מצליח מאוד שמביא כ-300 אלף תיירים מדי שנה לג'רבה.

מדובר בניצחון גדול של שאהד, שספג לאחרונה ביקורת רבה מכל רחבי הקשת הפוליטית המקומית, כולל ממפלגתו החילונית, נידא תוניס, שקראו לו להתפטר בגלל כישלונו בשיקום הכלכלה המקומי.

מינויו של איש העסקים טרבלסי הוא רק אחד מתוך עשרה שרים חדשים שמינה שאהד במסגרת ארגון מחדש של ממשלתו. בד בבד, בחר שאהד להותיר בתפקידם שרים בכירים, ובהם שר האוצר, שר החוץ ושר הפנים.

ראש הממשלה שאהד נואם בפני הפרלמנט בתוניס // צילום: איי.פי

ככלל, מדובר בימים שמחים למדינה. זאת לאחר שביום שישי האחרון באצטדיון האולימפי בראדה הצליחה האלופה המקומית, אספרנס, במסגרת גמר ליגת האלופות של אפריקה, להפוך פיגור של 3:1 מהמשחק הראשון מול אלופת מצרים, אל-אהלי, עם ניצחון 0:3 ו-3:4 בסיכום הכללי בדרך לזכייה בתואר הנחשף. ההישג הגדול הוביל לחגיגות רבות במדינה.

קהילה יהודית ותיקה

אמנם הקהילה היהודית בתוניסיה היא רבת שנים ושורשיה עוד בימי האימפריה הרומית, אך כיום נותרו 1,500 יהודים בלבד במדינה. רנה טרבלסי הוא השר היהודי השלישי בתולדות המדינה הצפון-אפריקנית.

הראשון היה אלברט בסיס שלקח חלק בממשלה ב-1955, שהובילה את תוניסיה לעצמאותה מצרפת בשנת 1956, ואילו השני, אנדרה ברוך, מונה לתפקיד שר בשנת העצמאות. בטרם היפרדותה מצרפת, חיו בתוניסיה כ-100 אלף יהודים, אך מאז אוכלוסיית היהודים המקומית הידלדלה למספרה הנוכחי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר