"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

אש! הצצה לתרגיל הדרמטי של התותחנים

לוחמי גדוד תותחנים תרגלו ירי חי לעבר לבנון, כחלק ממוכנות למלחמה • סא"ל אביב נוף: "הלוחמים מוכנים לכל תרחיש" • כך זה נראה בתוך התומ"ת

,עודכן

לוחמי גדוד 405 של חיל התותחנים הפגיזו באש חיה את אזור הר דב בשבוע שעבר, כחלק מתרגיל יוצא דופן שהתקיים באזור, בפעם הראשונה מזה כשנה וחצי. התרגיל, שבדק את מוכנותם של החיילים והגדוד לקרב, אם יאלצו לעשות זאת בזמן אמת - נעשה גם באמצעות אש חיה. בשל מורכבות הגזרה והעובדה שזו הפעם הראשונה שבה מבוצע התרגיל מזה זמן רב, הוא לא נערך בהפתעה, אלא תורגל בדקדקנות. אולם בתרגילים נוספים שיתקיימו בתקופה הקרובה יוקפצו הלוחמים ללא התראה מראש.

סגן אלוף אביב נוף, מפקד הגדוד, מציין כי האתגר מבחינתו הוא לשמור על מוכנות הלוחמים שלו, זאת לאור העובדה שבשנים האחרונות השקט באזור נשמר. "האתגר הוא לשמור כל הזמן על המתח המבצעי, כי אנחנו לא רואים את האויב מול העיניים", הסביר. לדבריו, "אין ספק שהאויבים נמצא באזור, אולם העובדה שאנו לא רואים אותם על מדים אלא בבגדים אזרחיים גורמת לאתגר משמעותי לי ולמפקדים. התפקיד שלנו הוא שהחיילים יאמינו באיום וישמרו על כוננות, למרות השקט".

צילומים: דובר צה"ל

בתרגיל שבוצע בשבוע שעבר תרגלו הלוחמים ירי פגז ראשון תוך ארבע דקות, כפי שייאלצו לעשות במציאות אם ידרשו לכך, כגדוד שתופס את כוננות הארטילריה בגבול הצפוני. "החיילים מוציאים פגז אפילו בפחות מהזמן הנדרש. באירוע נגיב מהר מאוד", מבטיח סא"ל נוף.

לאחרונה סיימו בגדוד תרגיל רחב עם חטיבת גולני, והמפקד, שנמצא בתפקיד כשלושה חודשים, מאמין שחייליו מוכנים לקרב. "הלוחמים שלי מוכנים לכל תרחיש", הוא מציין. "אנחנו כל הזמן מבצעים תרגילים, והתרגיל הנוכחי יתרחש שוב, כי זה מה שמכין אותנו הכי טוב. בשל המורכבות הפעם היו הכנות מסודרות, אבל התרגיל הבא יהיה כבר בהפתעה גמורה", הוא מבטיח.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר