"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
נתי קלוגר: "זה רדף אותי בחלומות"
הרשעתן ברצח של חוה יערי ואביבה גרנות טלטלה את ישראל באייטיז • הערב ישודר בקשת 12 "רוצחות מבית טוב" שחוזר לפרשה • נתי קלוגר, שמגלמת את יערי: "אם לפני כן ראיתי את 'הרוצחת', פתאום משהו נשבר אצלי וראיתי גם את האדם"
קלוגר (משמאל) בתפקיד חוה יערי בסרט "רוצחות מבית טוב"

נתי קלוגר: "זה רדף אותי בחלומות"

הרשעתן ברצח של חוה יערי ואביבה גרנות טלטלה את ישראל באייטיז • הערב ישודר בקשת 12 "רוצחות מבית טוב" שחוזר לפרשה • נתי קלוגר, שמגלמת את יערי: "אם לפני כן ראיתי את 'הרוצחת', פתאום משהו נשבר אצלי וראיתי גם את האדם"

,עודכן

אחת מפרשיות הרצח המדוברות ביותר של שנות ה־80 היתה פרשת הרצח של מלה מלבסקי, תיירת יהודייה מניו יורק, שגופתה נמצאה בחוף תל ברוך ב־1987. שנתיים לאחר מכן הורשעו ברצח שתי נשים: חוה יערי, מי שהיתה אז אישתו של העיתונאי אהוד יערי, ואביבה גרנות. הערב ב־21:00 ישודר בקשת 12 הסרט "רוצחות מבית טוב", שחוזר לפרשת הרצח ההיא שהסעירה את המדינה.

גרנות ויערי היו שכנות בירושלים, נשים מבוססות מהמעמד הבינוני. יערי היתה יועצת בבנק, והערכת המשטרה היתה שהשתיים רצו לגנוב את כספה של מלבסקי. הן נשפטו למאסר עולם וריצו 14 שנה בכלא, לאחר שעונשן נקצב. ב־2000 הן שוחררו. גרנות נפטרה ב־2015.

הסרט "רוצחות מבית טוב" הוא בז'אנר הדוקו־דרמה, משלב עדויות וחומרים מקוריים לצד שחזורים דרמטיים של המאורעות. מי שמגלמת את דמותה של חוה יערי בסרט היא נתי קלוגר. את דמותה של אביבה גרנות מגלמת עירית בנדק, וציון אשכנזי מגלם את דמות חוקר המשטרה שפיצח את הפרשה, מישל חדד.

"התפקיד מאוד סיקרן אותי", מספרת קלוגר. "אני זוכרת את הפרשה הזו מילדותי. כל מי שהיה באייטיז עסק בשאלה אחת: איך ייתכן שהאישה היפה והחכמה הזאת הפכה לרוצחת?".

חששת לקחת את התפקיד?

"לא. פשוט התמסרתי לדבר הזה ונהניתי מכל רגע. בשום עבודת דמות שעשיתי לפני כן לא עשיתי תחקיר כל כך מעמיק עם חומרי ארכיון. היה בזה משהו מרתק".

במסגרת העבודה על הדמות פגשת את חווה?

"חווה הסכימה לפגוש אותי רק אחרי שהסרט צולם, כשכבר ממש התחילו לערוך אותו. זה היה מפגש מאוד מרגש כי פגשתי בן אדם. הסתכלתי לה בלבן של העיניים והיה לי מאוד קשה להאמין שהיא באמת עשתה דבר כזה. היא נראית היום סבתא טובת לב, והמפגש איתה היה מאוד מערער. היא הצליחה לבלבל אותי. אם לפני כן ראיתי את 'הרוצחת', פתאום משהו נשבר אצלי וראיתי גם את האדם".

בתהליך בניית הדמות, מה חשבת עליה?

"כל הזמן היתה לי תחושה שמדובר באישה טובה מבית טוב שפשוט טעתה בדרך. הייתי אומרת אפילו שזה היה משבר גיל, משבר אמצע החיים, אבל במקום לעשות קעקוע או צניחה חופשית - היא עשתה מעשה שלא ייעשה. ההנחה שלי לכל אורך הדרך היתה שלא מדובר באישה שמסוגלת לעשות את זה שוב".

הפרשייה הזאת היתה כל־כך מדוברת. למה בעצם?

"הפרשה הזאת נגעה בכולם בגלל שחוה היתה אישתו של אהוד יערי והם היו הזוג החם של הביצה. פתאום לשמוע שהאישה הזאת ביצעה רצח - ועוד רצח קשה מאוד - זו טלטלה מאוד גדולה. אף אחד לא הבין איך 'אשתו של' יכולה לעשות דברים כאלה. הסיפור עצמו מסועף מאוד ועד היום לא ברור עד הסוף מה קרה שם. יש פרטים פתוחים ולכן זו פרשה שממשיכה לסקרן. אין ספק שמדובר באחת הפרשות היותר מסקרנות. אני אישית לקתי איתי את הפרשה גם לחלומות. היא נכנסה לתוך תוכי".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו