"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
תודה קסטרו על פרסומת פמיניסטית נהדרת
הפמיניסטיות-דמיקולו ראו את הפרסומת החדשה של קסטרו ומיד צעקו "סקסיזם! החפצה! סטריאוטיפים!" • אבל מתי בפעם האחרונה ראיתם כאן אישה שהיא גם חזקה והישגית וגם סקסית ונשית?
לא מוותרת. רותם סלע // מתוך הפרסומת של קסטרו

תודה קסטרו על פרסומת פמיניסטית נהדרת

הפמיניסטיות-דמיקולו ראו את הפרסומת החדשה של קסטרו ומיד צעקו "סקסיזם! החפצה! סטריאוטיפים!" • אבל מתי בפעם האחרונה ראיתם כאן אישה שהיא גם חזקה והישגית וגם סקסית ונשית?

מעיין אדם
, עודכן

הרשות השנייה פסלה היום אתהפרסומת החדשה והפרובוקטיביתשל קסטרו בכיכובה שלרותם סלע, אשר חוטפת צעירה שמסרבת לספר לה מהיכן רכשה את השמלה שלגופה ולכן היא מפשיטה אותה מעליה, לובשת את השמלה במקומה ולבסוף גם מחסלת אותה (כך נרמז לפחות).

עם הטענות והביקורת באשר לאלימות שמוצגת בפריים טיים אני יכולה לחיות (על אף שכל סדרה וסרט שמכבד את עצמו מתברך בהן) אבל לצערי גם התגובות המתחסדות, המיושנות, הצפויות והבנאליות במסווה של פמיניזם - לא איחרו לבוא. ובגללן אני פה.

במרכזה של הפרסומות המהפכנית הזו מוצגות שתי נשים, ובשתיהן אנחנו יכולות וצריכות להתגאות: הדמות שמגלמת רותם סלע היא ברכה על המסך שלנו - נינג'ה משימתית וחזקה שלא רואה בעיניים. אחת שמחליטה ומשיגה. במקרה הזה שמלה, ובמקרה אחר תפקיד, תואר, או דרגה. הבחורה הזו נמצאת עם הידיים על ההגה, ליטרלי, היא מנהלת את הסיטואציה ושולטת בה, היא פרועה ולא "חמודה" או "מנומסת", היא אסרטיבית ולא מתנצלת, היא לא מוכנה לקבל "לא", היא אלפא, היא כל מה שחינכו אותי להיות.

הבחורה השנייה, זו שאתן רואות בה "קורבן", היא בדיוק ההפך בעיניי - אישה חלשה הייתה נשברת, מפחדת, מספרת למשוגעת הזו מאיפה השמלה המחורבנת וניצלת. אבל היא לא פראיירית בכלל - מסתכלת לרותם המאיימת לתוך העיניים ואומרת לה "לא". ושוב לא. ושוב. איזה תענוג לראות אישה שאי אפשר לאיים עליה, שהיא לא נסחטת, שמה ששלה שלה, והיא לא נותנת.


גם אופי, גם יופי. רותם סלע בפרסומת של קסטרו

אבל אתן לא רואות את זה. לא רואות את העוצמה שהן מביאות למסך, את הכוח והכוחניות, את ההישגיות, את עמוד השדרה וחוסר הפשרות. אתן לא רואות איזה חשוב זה שיופי בא עם אופי ושהללויה זה לא או-או.

כמה חיכיתי ליום שבו "אישה חזקה" תהיה גם סקסית, נשית וחייכנית. אבל בראש שלכן, למרבה האירוניה, אישה חזקה צריכה להיות גברית.

מבאס אותי שאתן לא רואות את האופן המהפכני שבו הפרסומת שמה ספוט על האישה, את היעדר המצ'ואיזם הנפוץ, את ההבעות הסתומות על פניהם של הגברים בסצינה ואת האיזוטריות שלהם בתמונה השלמה. מבאס אותי, כי בכל פעם שאתן יורות על אוטומט - אתן יורות לנו ברגל, וזה ייראה רע בשמלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...