"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הרב אריאל: "הסרטון של חותם – לא על דעתי"

בשיחה ל"ישראל היום" הבהיר הרב אריאל כי לא ידע על הסרטון קודם לפרסומו • הרב שי פירון תובע לדין תורה: "הסרטון רצוף שקרים ואי דיוקים"

,עודכן
צילום מסך מתוך הסרטון

הרב יעקב אריאל, נשיא ארגון "חותם" מבהיר כיהסרטון שעורר סערה לא נעשה על דעתו וכי הוא שמע עליו בתקשורת. בשיחה קצרה עם "ישראל היום" הבהיר הרב אריאל כי לא נחשף לדברים קודם לכן, אך סירב להתייחס לטענות שעלו בסרטון. "שמעתי על הסרטון ברשת ב'", אמר.

בימים האחרונים ישנה סערה ציונות הדתית לאחר שבארגון "חותם", ארגון דתי-חרד"לי, פרסמו סרטון שבו נראים מספר דמויות שמזוהות עם ארגונים דתיים ליברליים ושלטענתם מקבלים כספים מהקרן החדשה לישראל. ברשת זעמו לאחר פרסום הסרטון, מאחר שבניגוד לסרטונים וטענות אחרות, אלו הופנו כלפי דמויות ספציפיות ולא לארגונים באופן כללי.

למרות שהסרטון פורסם כבר לפני ימים אחדים, הסערה מסרבת להירגע וכעת גם יש מי שתובע את הארגון לדין תורה. יאיר שרקי חשף בעיתון "בשבע" כי שר החינוך לשעבר, הרב שי פירון, פנה למנכ"ל ארגון חותם, הרב עמיטל בראלי, בבקשה לערוך דין תורה על מנת לשפוט אם הסרטון היה לגיטימי או לא. "הסרטון והחוברת רצופים שקרים ואי דיוקים. אין בפרסומים אלה אמת ויש בהם פגיעה, הלבנת פנים והוצאת שם רע", כתב הרב פירון.

הרב פירון קיבל לפני יותר מעשור פרס מהקרן החדשה על פועלו לשילוב בעלי מוגבלויות, וכן עמותת "הכל חינוך" שבה היה שותף בכיר וקיבל משכורת ממנה, זכתה לתרומות מהקרן. עם זאת, לדבריו רוב התרומות שקיבלה העמותה היו לפני כעשור, ופעילותה אף הופסקה לפני כארבע שנים. לטענתו, איש לא פנה אליו קודם לפרסום הסרטון לקבל תגובה או לברר פרטים. הוא הציע כי הפיצוי הנדרש, בסך מיליון שקלים, יתרמו בארגון למלגות לבני ובנות הציונות הדתית שחפצים בלימוד תורה, כך אמר שרקי. שר החינוך לשעבר הציע שמי שישפוט את הצדדים יהיה הרב אריאל.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר