"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

מכבי חויבה לממן תרופה לסרטן שלא כלולה בסל

ביהמ"ש קבע כי התרופות לסרטן בצינור המרה עשויות להציל את החולה וכי מדובר באלטרנטיבה היחידה • הקופה חויבה לכנס ועדת חריגים שתדון בבקשת החולה

,עודכן
צילום: יהושע יוסף // קופ"ח מכבי. למרפאה בתמונה אין קשר לידיעה

בית הדין לעבודה חייב בהחלטה נדירה את קופת חולים מכבי לממן לחולת סרטן שתי תרופות בעלות חודשית של כ-12 אלף שקלים, אף על פי שהתרופה אינה כלולה בסל התרופות.

בפסק הדין נקבע כי תרופות אלה עשויות "להציל ולהאריך את חייה של החולה" והמימון ניתן עד שהקופה תקיים דיון חדש בבקשת החולה למימון התרופה. עד עתה קיבלה החולה את הטיפול בכספי תרומות וכבר ניכר שהטיפול התרופתי מצליח.

מפסק הדין עולה גם ביקורת על מרבית הנימוקים שהביאו את הקופה שלא לממן את התרופה לחולה עד עתה - זאת אף שהטיפול בתרופות אלה הוא האלטרנטיבה היחידה של החולה. ההחלטה ניתנה לאחרונה על ידי השופטת ד"ר אריאלה גילצר-כץ מבית הדין האזורי לעבודה בתל אביב.

עד עתה רק במקרים בודדים ונדירים ביותר חייב בית דין בישראל את קופות החולים לממן תרופה אף על פי שאינה כלולה בסל שירותי בריאות, אשר הקופות מחויבות לממן לחולים לפי החוק. לאור זאת בכירים בקופות החולים אמרו ל"ישראל היום" כי לפסק הדין יוצא הדופן עשויות להיות השלכות חשובות מאוד לגבי הרחבת האפשרות לקבל תרופות מחוץ לסל מקופות החולים.

לפי פסק הדין, החולה סובלת מגידול סרטני בצינור המרה, שכבר שלח גרורות למקומות נוספים בגוף. לאחר שטיפולים שכלולים בסל נכשלו, המליצו רופאיה על טיפול בשתי תרופות שאינן כלולות בסל: תרופת קמפטו של חברת "פייזר" ותרופת טברסה של חברת "רוש". ועדת החריגים של מכבי דחתה את בקשת החולה לקבל את התרופה ובעקבות ההחלטה תבעה החולה את הקופה. התביעה הוגשה על ידי עורכי הדין גלעד רוגל ויעל רובינשטיין, שייצגו את החולה בהתנדבות במסגרת העמותה ע"ש קרן דולב לצדק רפואי שמייצגת מטופלים מול קופות החולים.

בפסק הדין כתבה השופטת כי הוועדה ב"מכבי", שדחתה את הבקשה למימון התרופות, "לא הצביעה על אלטרנטיבה טיפולית (לחולה) אלא כל שעשתה הוא שלילה של הטיפול המבוקש. הוועדה התעלמה ממצבה הרפואי ולא מעגנת את קביעתה בתשתית רפואית מנומקת". השופטת קבעה כי על הקופה לכנס ועדת חריגים בהרכב שונה מההרכב שדן עד עתה בבקשת החולה, ועד קבלת ההחלטה הקופה חויבה לממן את התרופה.

ממכבי נמסר בתגובה לפסק הדין: "לצערנו מדובר בטיפול, שגם לדעת בית הדין אינו כלול בסל הבריאות, והוא אף אינו מוכר בעולם הרפואה כטיפול מקובל במחלה שממנה סובלת י'. מכבי, שפועלת על פי חוק ובהתאם למגבלות התקציב המועבר אליה על ידי המדינה, אינה יכולה לממן טיפולים מסוג זה. אנו שבים על הדרישה להקים ועדת חריגים לאומית על ידי המדינה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר