סביצה סלמון בקונכיית אייסברג // צילום: אנתולי מיכאלו

בדקנו את תפריטי הקיץ במסעדות מובילות

ערבי "חמארה" במסעדת קיטון הוותיקה • תפריט איטלקי שורשי במסעדת בראון • המבורגרים חובקי עולם ברשת מוזס

מסעדת קיטון הוותיקה פוצחת בערבי חמארה

מסעדת קיטון, שהפכה למוסד תל אביב ותיק, היא עסק משפחתי המנוהל בשנים האחרונות על ידי אורנה, נכדתה של שרה, מי שהקימה יחד עם בעלה צבי את המסעדה המתמחה בתבשילים ומטעמים מהמטבח המזרח אירופאי. 

לפי 73 שנה הקימו הזוג את המסעדה שהייתה למוקד עליה לרגל והנה, הפולנייה הידועה ממשיכה לחדש במלוא המרץ.

חמארה מזרח ארופאית במסעדת קיטון // צילום: מירי ביטון

עם פרוץ הקיץ החליטה אורנה לפתוח בערבי אמצע השבוע חמארה תוסס בתוך מסעדת קיטון. "חמארה" היא מילה ערבית שמשמעותה מאורה או כוך, שבו נפגשים אנשים במקום חשוך וקטן לתוך הלילה אוכלים ושותים לשוכרה.

לפיכך, תהפוך קיטון, המסעדה המזרח אירופאית, בשעות הערב לבר עכשווי עם מוזיקת עולם, עם קצב ואווירה שמזכיר חמארה ערבית באירוח ביתי, באורות נמוכים ומנות ומטעמים של בית לצד אלכוהול מובחר ומזאטים

קינשס- בצק תפוח אדה ממולא בבשר עם רוטב בשר ובצל מטגן, 34 שקלים 

כרוב ממולא עם נגיעת חזרת, 38 שקלים 

חמין עם יוגורט קר, 14 שקלים 

קניידלך על עלים ירוקים, 12 שקלים 

דג מלוח מטיאס בשמן זית ובצלים, 21 שקלים 

איקרה לבנה, 19 שקלים 

כבד קצוץ עם בצל מטוגן, 19 שקלים 

וגם קינוחים של סבתא שרה:

קוגל אטריות, 29 שקלים

שטרודל תפוחי עץ חם עם קרם פרש, 29 שקלים

סאנדיי קומפוט, 22 שקלים 

 

בגיזרת הבר ניתן למצוא  מבחר קוקטיילים כגון: 

אפל הורסרדיש- 33 שקלים , נגרוני מגובש- 32 שקלים , שפריצים למינהם- 31 שקלים 

בירה נגב אואזיס בחבית- 21 שקלים , יין , צייס'רים ועוד.

החמארה מזרח ארופאית תפעל בימים ראשון עד חמישי בשעות  22.00 ועד 02.00

מסעדת קיטון, רחוב דיזינגוף 145 תל אביב. 

 

תפריט חדש בקפה מסעדה "בראון"

תפריט קיץ חדש מושק בימים אלה ב"בראון". השפית מיכל לוי שהגיעה למסעדה אחרי שהות ממושכת באיטליה, הפכה את בית הקפה עם הגעתה לביסטרו, וכיום אחרי כשנתיים וחצי עם השקת התפריט החדש, בראון היא מסעדה עם שפה קולינארית מובהקת.

סביצה סלמון בקונכיית אייסברג // צילום: אנתולי מיכאלו

בתפריט החדש מוקדש פרק מכובד למטבח האיטלקי, המבטא את הכבוד של לוי ליסודות הקולינריה מהם גדלה והתפתחה, וכן מנות המבטאות את שורשיה הקיבוצניקים של השפית וחיבורה החזק עם האדמה המקומית, יצירותיה וטעמיה העזים של תוצרתה. את התמונה השלמה המחברת בין שורשיות ואדמה, סוגר תפריט מיוחד וטבעוני, המשלים את תפריט הקיץ המסעיר של מיכל.

תפריט הקיץ נבנה מתוך מחשבה על אוכל וכיצד הוא מוגש ונטעם, השפה מגיעה לידי ביטוי לא רק בטעמים אלא גם בצבעים של קיץ: ירוקים, כתומים, קריצות של אדומים, בצילחות יפה ואלגנטי. לוי, שאת חייה המקצועיים התחילה בכלל כאמנית-ציירת, מחברת בתפריט הקיץ את כל העולמות לכדי אחד ויוצרת תפריט שמביא את ליבה על הצלחת.

מה בתפריט החדש?

סלט עלים ירוקים, גבינה כחולה וקונפיטורה עלי סלנובה, תרד וקייל, בתיבול ויניגרט, מוגש עם קונפיטורת אגסים וגבינה כחולה,  56 שקלים.

סשימי דג ים ופוקצ'ה דקה בצד עגבנייה שלמה מרוסקת, עלי כוסברה, שמן זית ומלח ים, 74 שקלים.

סביצה סלמון, אננס, צ'ילי ובוטנים קלויים, קוביות סלמון, עשבי תבלין ועגבניות בתיבול לימון וסויה, מוגש בקונכיית חסה אייסברג, 74שקלים.

קרפצ'יו ומלוני ם עם עלי בזיליקום ואורוגולה, כדורי מלון וגבינת פרמז'ן, שמן זית ובלסמי מצומצם, 62 שקלים.

קינואה ממולאים בצל סגול, שמיר, תרד ולימונים כבושים, בתוך קישואים אפויים ,אגוזים שבורים מעל, 78 שקלים

עוף של קיץ כרעיים בקוניאק ויין לבן, פלפל אנגלי וציפורן, מוגש עם קונפי כרישה, בצלים ואגסים, 92 שקלים

 פילה בקר וכל הדלעות ברוטב דמי גלאס ויין אדום, 145 שקלים

 מחבת מהים שרימפס, קלמרי ונתחי סלמון, פלחי אננס צרובים במחבת עם עלי בוקצ'וי וליטל ג'אם, יין לבן, 124 שקלים

בחלק האיטלקי של התפריט תוכלו לטעום פיצות מיוחדות, כמו: פיצה סלמון ומסקרפונה סלמון כבוש, עלי תרד ובצל ירוק, צלפים, גבינת שמנת ומסקרפונה, ביצה מעל 66 שקלים. פסטות: ספגטי לארביאטה פסטה עגבניות חריפה במיוחד ממש כמו ברומא, 66 שקלים, צלחת גבינות מהארץ ומהעולם, 62 שקלים ועוד.

 

בראון BROWN

ניסים אלוני 10 , מתחם G, תל אביב 

 

רשת moses משיקה תפריט קיץ ומחזירה את סדרת ההמבורגרים ׳חובקי עולם׳ 

רשת moses מתחדשת בתפריט קיצי עדכני ומעורר תיאבון ומחזירה בגאווה את סדרת ההמבורגרים ׳חובקי עולם׳ האהובה עם גרסאות מפתיעות ומשופרות לצד מבחר מנות חדשות ומעוררות תיאבון.

תפריט חדש וחובקי העולם חוזרים למוזס // צילום: חיים יוסף 

מבחר ההמבורגרים ׳חובקי עולם׳ יוגשו עם תוספת לבחירה, ויכללו 4 גרסאות המבורגרים שיהיו קבועים בתפריט, לצד המבורגר חובק עולם מפתיע שיתחלף מידי שבוע.

מחירם כל ההמבורגרים ״חובקי העולם״ בתפריט הוא 72 שקלים, בתפריט עסקית הצהריים הוא 74 שקלים (כולל מנה ראשונה לבחירה ושתייה) ובתפריט הלייט נייט – 65 שקלים 

בין ההמבורגרים שיחזרו לככב בתפריט הקבוע:

 ה״פראנצ׳ בורגר״ גבינת שמנת, ריבת בצל, גבינה כחולה, רוטב גבינות חם, טבעת בצל פריכה ונבטי חמנייה.

 ״הפורטוגזי״, המבורגר עם פסטו, רוטב פירי פירי, חזה אווז וטבעת בצל פריכה.

״סלופי ג'ו״, בשר בקר מפורק בברביקיו, מוגש עם אייסברג, בצל סגול ועגבנייה צלויה.

״מידיל איסט״,  מוגש בפוקצה, עם טחינה חלפניו, בצל מקורמל, טחינה ועגבנייה צלויה.

ובתפריט המשתנים יפתיעו אתכם מידי שבוע:

ה״טור דה פראנס״, מוגש בלחמניית בריוש, עם רוטב בורדולייז (על בסיס ציר בקר ופטריות)

״אטטורק״, קציצה מבשר פרגית ובשר בקר, מוגש עם מיונז צ'ילי הודי, עשבי תיבול (כוסברה ונענע) ובצל סגול.

״קאריביין״, מוגש עם רוטב הולי מוזס, אננס צרוב, בצל סגול וצ'ילי אדום; ״דאבלין קורן ביף״, מוגש עם חרדל, גבינת צ'דר, קורנביף, פלפלים קלויים ומלפפון חמוץ.

לצד אלה יתווספו גם מנות חדשות לתפריט כדוגמת: גבינת חלומי עם סלט מלפפונים ועשבים; כריף פורטובלו טבעוני; צ׳יפס ברוטב גבינות (שיוגש במסעדות הלא כשרות) ותוספות חדשות בהן רוטב גבינות חם, פורטובלו בברביקיו ועוד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...