"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

פארק המים הגדול בישראל יוקם באשקלון

"אשקלונה" - OUT, פארק כמו בהוואי, ברלין ואבו דאבי – IN • עשרות דונמים של מגלשות מים ענקיות, מתחם אבובים ובריכת גלים יהפכו לאטרקציה הגדולה בישראל

,עודכן
בקרוב באשקלון // צילום: רויטרס // בקרוב באשקלון // צילום: רויטרס

ארבע שנים לאחר סגירתו של פארק המים "אשקלונה", פארק מים חדש יוקם באשקלון. הפארק החדש ישתרע על שטח של כ-120 דונם, פי 3 מהפארק הקודם, כגודל פארקי המים הגדולים והמובילים בעולם, ויכלול מתחמי מסחר, מגה מגלשות מתקדמות ומאות מקומות חנייה.

לדברי היזמים, הפארק החדש ייבנה בסטנדרטים שלפארקי המים המובילים בעולם, כדוגמת פארק המים yas waterworld"" באבו דאבי, פארק המים "water and hill" בהוואי ופארק "tropical islands" בגרמניה. הבחירה בפארקים אלו הייתה בשל גודל השטח שלהם, מעל 100 דונם ובשל הקונספט הייחודי שלהם.

על פי התכנון, הפארק יכלול מתחם מסחר והסעדה, מגלשות מים, בריכת גלים, בריכת מגלשות, מגה מגלשות, מגלשות מהירות, מתחם בריכה וספורט, מתחם ספא, מתחם קמפינג ופיקניק מוצל, מיני גולף, נהר אבובים, מלתחות וכ-800 מקומות חנייה.

בדומה לפארקים הגדולים בעולם, שנבנו בקונספט המזוהה עם התרבות המקומית, הפארק באשקלון ייבנה בסימן "אשקלון בראי ההיסטוריה" והמתקנים בו, המגלשות וכלל האטרקציות במקום ימותגו כך שיאפיינו את אוצרותיה ההיסטוריים של העיר. כך למשל, במתחם הבריכות ישולבו אלמנטים ומבנים מהתקופה הרומית והצלבנית, במתחם המגלשות לילדים תשולב ספינה גדולה מתקופת הפלישתים ואקוודוקטים מהתקופה ההלניסטית, מתחם בריכות נוסף יכלול מבנה מהתקופה היוונית, בריכת הגלים תהיה בסימן "שמשון הגיבור" ועוד.

שר האוצר, משה כחלון: "אשקלון היא עיר אסטרטגית לא רק לדרום אלא למדינת ישראל כולה. יש בה את כל מה שצריך כדי להצליח. הבשורה שהבאנו עמנו היא צעד מחולל צמיחה שיממש את הפוטנציאל התיירותי של העיר - פארק המים הגדול ביותר בישראל ובין הגדולים בעולם. זה לא יהיה מוגזם לומר שפארק המים ימשוך אליו לא רק תושבים מכל רחבי הארץ אלא גם מבקרים מחו"ל. הערב אנחנו מובילים את אשקלון בעוד צעד משמעותי להפיכתה לעיר תיירות מובילה ומתקדמת, כפי שהיא צריכה להיות".

מנהל רשות מקרקעי ישראל, עדיאל שומרון: "רשות מקרקעי ישראל מחויבת לא רק לתנופת שיווקי קרקע לדיור, אלא גם לאיכות חייהם של תושבי השכונות החדשות ההולכות ומוקמות בערי ישראל. פארק המים הענק שיוקם באשקלון מבטא גישה זו של רמי, קורת גג ואיכות חיים לאזרחי ישראל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר