"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"חוק החרם" בדרך להצבעה בכנסת

הצעת החוק תובא לקריאה ראשונה במליאה אחרי שתשעה ח"כים תמכו בתיקונים נלווים בוועדת החוקה • המשמעות: בקרוב יהיה ניתן לתבוע מחרימים

,עודכן
יו"ר הוועדה ח"כ ניסן סמולנסקי // צילום: אורן בן חקון

ועדת החוקה של הכנסת אישרה לקריאה ראשונה בתמיכה של 9 ח"כיםתיקונים ל"חוק החרם".נציגי האופוזיציה שהביעו התנגדות לא השתתפו בהצבעה כדי להביע את מחאתם נגד החוק.

התיקונים לחוקנועדו להגדיל את הפיצויים שיידרש לשלם מי שיקרא לחרם נגד אדם או גוף בשל זיקתו לישראל וכן למוסד או לאזור המצוי בשליטתה (הכוונה ליו"ש). הצעת החוק קובעת כי ניתן יהיה להגיש תביעה לפיצויים ללא הוכחת נזק בשיעור של עד 100,000 ש"ח וכן תביעה לפיצויים בשיעור של עד 500,000 ש"ח.

הח"כים שתמכו באישור התיקונים לחוק הם יו"ר הוועדה ח"כ ניסן סלומינסקי וח"כ שולי מועלם(הבית היהודי), חברי הכנסת יואב קיש, דוד ביטן, מיקי זוהר (הליכוד), טלי פלוסקוב (כולנו), מיכאל מלכיאלי (ש"ס), ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) וחמד עמאר (ישראל ביתנו).

המשנה ליועמ"ש הממשלה עו"ד ארז קמיניץ הביע התנגדות לנוסח החוק. לדבריו בישיבת ועדת השרים לחקיקה סוכם שהצעת החוק תקודם בהסכמה עם שרת המשפטים, השר לעניינים אסטרטגיים והשר לענייני ירושלים, מה שלא נעשה עדיין. לדבריו, ועדת השרים גם החליטה שההצעה תוחזר אליה לפני הצבעה לקריאה ראשונה, וכל עוד לא יתקיים דיון כזה תתנגד הממשלה להצעה.

העדכונים הכי חמים ישירות לנייד: בואו לעקוב אחרינו גם בערוץ הטלגרם החדש שלנו!

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר