בעוד סדרת התקלות והתאונות של מכוניות חברת המכוניות החשמליות והאוטונומיות טסלה מתרבה, ואחרי עזיבה של סגן הנשיא האחראי לנהיגה אוטונומית ג'ים קלר, הודיע עכשיו מתיו שוואל, איש הקשר של החברה עם רשויות הבטיחות והרגולציה בארצות הברית על מעבר לחברת Waymo, המתחרה מבית אלפאבית. עוד לא נמסר לאיזה תחום יעבור שוואל שם, למרות שמקורות שונים אומרים שהוא גם ב-Waymo יעסוק בתחומים הקשורים לבטיחות כלי הרכב שהחברה מתכננת, אך מדובר במכה כואבת לטסלה: עזיבתו של בכיר כזה גורמת לחברה בעיה בקשר שלה עם הרשויות הרגולטוריות ששוואל היה איש הקשר המרכזי איתן.
ביטוי נוסף למשבר הוא הבקשה של דאג פילד, סגן נשיא בכיר להנדסה בטסלה, לקחת פסק זמן מעבודתו בתחום המכוניות החשמליות, כדי להשקיע במשפחתו. דאג אמנם לא התפטר מתפקידו, אך מדובר גם בסוג של פסק זמן דווקא בתקופה קשה מאוד לטסלה ושכישוריו נדרשים.
באפריל אמר מנכ"ל החברה אלון מאסק כי הוא ביקש מפילד לנהל את כל תחום ההנדסה והייצור של החברה בעוד מאסק עצמו יתמקד יותר בתכנון וייצור דגם 3 של מכוניות החברה. ההודעה ההיא הייתה בעצם הדחה שקטה של דאג מניהול הייצור של דגם 3 בו התקשתה החברה לספק את הבטחותיה לקונים, ולא עמדה בייעדי הייצור שקבעה לעצמה. מבחינה זו ההודעה על פסק זמן כבר כעת מלמדת על הקשיים שפוקדים כעת את טסלה כחברה.
עזיבתם של פילד ושוואל באה בעיתוי קשה לטסלה, שנאבקת כאמור לא רק עם קשיי ייצור של דגם 3, אלא גם שורפת מזומנים בקצב גבוה, ואחרי שיחה קשה של מאסק עם משקיעים שגרמה למניית החברה לאבד מערכה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
