"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
לאן נעלם הצבע השחור מהקבלות שלנו?
האם שמתם לב שהקבלות מהסופר מודפסות פתאום בסגול? לא, לא מדובר בטכנולוגיה חדשה ולא בדיו זולה שנכנסה לשוק. בדקנו
תורת הקבלה. מצאו את ההבדלים

לאן נעלם הצבע השחור מהקבלות שלנו?

האם שמתם לב שהקבלות מהסופר מודפסות פתאום בסגול? לא, לא מדובר בטכנולוגיה חדשה ולא בדיו זולה שנכנסה לשוק. בדקנו

אסף גולן
, עודכן

קבלות מהסופר, מהחנויות, מהמכולת ומתחנות הדלקמוגשות לידינו מדי יום, אבל האם הבחנתם בכך שלאחרונה צבע הקבלות השתנה? כמעט כל הקבלות שיוצאות היום מהקופות הרושמות במרכולים עברו מצבע שחור לסגול.

ההבדל כמובן קטן וכמעט לא מורגש, אבל עבור מי שהשאלה מדוע הצבע השתנה בכל זאת הטרידה את מנוחתו – בדקנו את העניין. ובכן, לא מדובר בחיסכון בצבע או בדיו, וגם לא בדרך נכלולית להרוויח עוד כמה אגורות על חשבון הצרכנים, אלא בבעיה עולמית, לא פחות.

"לא מדובר בחיסכון, אלא במחסור עולמי", הסביר אחד מיבואני נייר ההדפסה הגדולים בארץ. "החומר הכימי שגורם להופעת הצבע השחור פשוט נגמר. מדובר בעצם בזרז כימי שמופיע כשהמכונה מחממת את נייר ההדפסה, ודווקא החומר של הצבע השחור חסר כרגע".

הקופות הרושמות שנמצאות היום בשימוש ברוב המרכולים פועלות בטכנולוגיית הדפסה תרמוכימית. בניירות שמוזנים למדפסת יש תרכובות אורגניות הנקראות צבעני לייקו, ואלו משנות את המבנה המולקולרי שלהן כתוצאה משינויי טמפרטורות. השינוי הכימי הזה משנה גם את יכולת בליעת האור שלהם וממילא הצבע שהם מחזירים משתנה. ובמילים אחרות, מדובר בתהליך כימי שמייצר צבע על הנייר באמצעות טמפרטורה: ראש המדפסת מחמם את הנייר במקומות מסוימים – וכך נוצרת ההדפסה.

זו אגב גם הסיבה שניירות ההדפסה האלה דוהים עם הזמן. מכיוון שהתהליך הכימי המדובר הוא הפיך, עם הזמן ועם ירידת הטמפרטורה - הנייר חוזר להיות לבן. קבלו טיפ: אם רוצים לשחזר קבלה שדהתה, אפשר לנסות לגהץ אותה – כמובן בזהירות ותוך דאגה שהנייר לא יישרף.

כתבה זו נכתבה שחור על גבי מסך לבן שאינו פועל בטכנולוגיה תרמוכימית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...