מזנון ארוחת הבוקר של גרנד קפה טורקיז מתרענן
בשיאו של האביב, מרענן השף רז סלע את מזנון ארוחת הבוקר של גרנד קפה טורקיז. הבופה שהפך לסנסציה מושך אליו את עשרות הסועדים הפוקדים את המסעדה מדי בוקר ומיום השקתו הפך הבופה לפריט ארוחת הבוקר הנמכר ביותר במסעדה.
ולא בכדי, מלבד המחיר ההוגן – 68 שקלים עבור הבופה, סלסלת לחמים טריים, שתיה קלה או חמה. ו-78 שקלים בליווי ביצים לבחירה – מונחות על המזנון הרחב לא פחות מ-43 קערות וקעריות גדושות כל טוב רענן ומפתה. מבחר גבינות, מטבלים, רטבים, סלטים, ירקות צלויים ועוד.
השף סלע לוקח על עצמו את משימת הבופה בחשיבות גדולה ומתאים את המוגש לתנובת העונה והמקום, סלע מרענן את התפריט על מנת להגיש את הירקות בשיא טריותם וטעמם. כמו שומר צלוי בוויניגרט הדרים, רוסט דלעת עם גרעיני דלעת קלויים, שעועית טרייה מוקפצת עם קרעי עלי גפן וצימוקים, חציל שרוף עם עגבניות צלויות, סלט פריקי ועגבניות, קוביות פטה טובה עם פרוסות קישואים חרוכים, תרד וסומק ועוד.
בזכות העבודה המגוונת עם ירקות העונה זוכה מזנון ארוחת הבוקר לאהדה רבה בקרב צמחונים וטבעונים.
גרנד קפה טורקיז
קניון רמת אביב
קרקס על גחלים חוזר
קרקס על גחלים של חוות צוק כבר הפך מסורת. מביני עניין ודבר מחכים בכיליון עיניים ובבטן מקרקרת לשובו של הקרקס הלוהט, תרתי משמע.
הפעם, 'חוות צוק-המעדניה' חוגגת את האביב במשתה ב'חוות רונית' במרכז הארץ. גם הפעם מובטחת חגיגה קולינארית מושחתת, מופלאה ונדיבה. חומרי הגלם עימם ילהטטו אנשי החווה, תומר צוק ואסף שנער, הם עונתיים ומרהיבים והשניים, מלאי תשוקה לאוכל, יוצרים אווירה קולינארית ייחודית שאין שניה לה.
הקרקס הטעים יתמקם בחוות רונית, המספקת אווירת אסקפיזם מושלם אך יחד עם זאת נגיש. החווה משתרעת על פני דונמים מורקים בשיא פריחת האביב במרכזם יבנה מטבח, המבוסס כולו על אש טבעית – מדורות, מעשנות וגריל פחמים; בהם יקיימו טבחים, בראשות תומר צוק ואסף שנער, ג'ם סשן של בקר מקומי, דגי ים תיכון ופירות ים, לצד ירקות אביביים וטלאים, אותם מגדלים אנשי חוות צוק בעמק האלה ושלל עשבי בר ותבלינים טריים מעמק האלה. המנות יוגשו ללא הרף, לאורך כל שעות האירוע.
היינות שימזגו לצד האוכל יהיו של יקב קנאטיר המשפחתי, הנמצא ברמת הגולן ליד נחל אל על, ביניהם: רוזה 2017, שאנין בלאן 2017, סירה 2016 ופטיט ורדו 2016. בנוסף, יוגשו אוזו Tsantali יווני מסורתי של משפחת טסנטאלי, וכן בירת מיתוס שהינה בירה יוונית קלה ובהירה מסוג "לאגר", בעלת מתיקות עדינה.
ברקע כל אלו DJ מיכל רוז תייצר חוויה מוסיקלית דינאמית, שתחבר בין החוגגים, וכל חלקי האירוע.
6 באפריל, יום שישי, 12:00 בצהריים ועד השקיעה, בחצר הפונים ב'חוות רונית'.
מחיר לאדם: 450 שקלים (מכירה מאוחרת: 495 שקלים); ילד בגיל 6 עד גיל 12: 120 שקלים, ילד עד גיל 6: חינם.
רכישת כרטיסים מתבצעת מראש בלבד, באתר: http://www.reg.co.il/eshets
קרקס על גחלים בחוות צוק // צילום: ליה גלדמן
"הגלוטרייה" מסעדת הפופאפ נטולת גלוטן
הגלוטרייה של השף ערן זינו חוזרת זו הפעם הרביעית ותפעל במשך שבועיים במהלך פסח.
רגע לפני פסח, במתחם נור שבשוק הפשפשים ביפו, תיפתח שוב הגלוטרייה – מסעדת פופ-אפ ומעדנייה ללא גלוטן של השף ערן זינו.
הגלוטריה, שהוכשרה לשמש כמטבח נטול גלוטן, תגשים גם הפעם את כל הפנטזיות של הצליאקים - מנות עשירות, טעימות ומגוונות עם מבחר גדול של לחמים ועוגות – ובגלל שכל האוכל בגלוטרייה נטול גלוטן- הוא גם נחשב לאוכל כשר לפסח.
הגלוטרייה, תוקם שוב בחלל המרהיב של בית נור ביפו. הפעם לא תהיה בה הגשה, אלא זאת תהיה גלוטרייה בוורסיה של טייק אווי, כשאכילת המנות יכולה להיות או בישיבה על שולחנות בחוץ או ליהנות מהאוכל בבית.
בין המנות: ברוסקטה של סלמון צרוב תרד, ארטישוק חמאת אגוזים ; אמפנדס שפונדרה מפורקת מרינדת תבלינים גלייז ברביקיו וירקות מוחמצים; קארי עוף על אטריות ביצים שמנות ועסיסיות עם דלעת, תרד, עגבניות שרי ובוטנים. קינוחים כמו נמסיס, טרמיסו וטרייפל.
מלבד האוכל, בחנות של גלוטרייה יימכרו מגוון לחמים מקמחים מיוחדים כמו טף, קינואה, פשתן, תירס: לחם זיתים בצל ואורגנו; לחם קינואה ופשתן; לחם פאן דה מי; לחם קשקבל ועלי גפן; לחם גרעינים
מחירי לחמים 28-36 שקלים.
כמו כן ימכרו מגוון כמו: שמרים פרג, שמרים שוקולד ושמרים אגוזים וקינמון 38 שקלים, עוגת שוקולד מושחתת; עוגת גבינה אפויה; עוגת לימון בחושה; עוגת גזר בחושה; ברואניז שוקולד; טארט פירות אפויים עם קראמבל; עוגת אננס אפויה עם בצק שקדים; סברינה.
הגלוטרייה –תיפתח מה-26.3 (יום שני), ובמהלך כל חול המועד פסח עד ה 7.4 (יום שבת).
שעות פתיחה הגלוטרייה: 11:00-21:00 ביום שישי (30.3) ערב בחג 11:00-16:00
"הגלוטרייה"
26.3-7.4
נור- מתחם אמנות ואירועים
פנחס בן יאיר 5, שוק הפשפשים, יפו, טל' 053-6205985
גלוטריה- לחמים נטולי גלוטן // צילום: יורם אשהיים
שגב כשר לפסח
במהלך אסטרטגי נבון ומבורך השיק לאחרונה, השף שגב משה, שתי מסעדות כשרות ראשונות – "משה שגב", בנתניה ובבאר-שבע.
לקראת חג האביב, שתי המסעדות יוכשרו ויציעו את התפריט הקבוע בגרסתו הכשרה לפסח, הן בשעות הצהריים עם ארוחות עסקיות והן בשעות הערב במהלך חול-המועד (1-5 באפריל).
המסעדות "משה שגב" מעניקות גם לשומרי הכשרות מטבח חווייתי, עם אירוח יוצא-דופן המאפיין את מסעדותיו של השף, בשיטת הגשה המבוססת על התרבות הישראלית השמחה והתוססת - שלל מנות ראשונות המונחות במרכז השולחן, כשבמקום הפיתות והסלטים המסורתיים, מוגשות מנות גורמה כשרות ויצירתיות "בגובה העיניים" שהורכבו על-ידי השף. לאחר הזמנת המנה העיקרית, יוגשו למרכז השולחן סט מנות ראשונות בנדיבות, טריות וססגוניות, ללא הזמנה וללא המתנה.
בין המנות שיוצעו בתפריט פסח: שיפודי המזרח הרחוק שיפודי עוף תאילנדי עם סלט פאפאיה חריף. 79 שקלים.
סלמון בורגר סטייק סלמון בלחמניית בורגר, אריסה, ירקות ואיולי לימון. מוגש עם צ'יפס תפו"א ובצל פריך קבב על הגריל קבב מתובל צלוי על הגריל. מוגש לצד מג'דרה עשירה, סלט עגבניות פיקנטי וטחינה. 89 שקלים.
ניוקי תפו"א ופטריות ניוקי מוקפצים עם בשר בבישול ארוך, ציר בקר, פטריות צלויות וערמונים, 109 שקלים. דג רסננדה פילה דג צלוי על גריל לוהט בסגנון תאילנדי. מוגש עם אורז לבן, שעועית צלויה, סלט אסיאתי, ליים ואיולי בוטנים. 135 שקלים.
במסעדת "שגב אקספרס" של השף בראשון-לציון יוגש בחוה"מ פסח תפריט ללא חמץ, שימו לב - המסעדה לא עברה הכשרה מיוחדת לפסח.
"משה שגב"
מתחם "סינמה סיטי", נתניה
מתחם ''ישפרו פלאנט'', באר שבע
077-4142025 שלוחה 5
פתוח בימים א'-ה' בין השעות 12:00-23:00
שבת - כשעה לאחר צאת שבת עד השעה 23:00
משה שגב נתניה // צילום: אנטולי מיכאלו
שוק צפון
בנוסף לפעילו הרגילה של שוק צפון, תפתח סדנת יצירה ופעילות חינמית לילדים בחוה"מ 2.4 -4.4 ימים שני עד רביעי בשעות 11:00-16:00
כמו כן, דוכן 'כתר המזרח' פתוחים בפסח עם לאפות כשרות לפסח. ובפרונטו קיוסקו (לא כשר) יגישו גם פסטה מבצק מיוחד כשר לפסח למי שלא שמתקשה לעבור את השבוע ללא פחמימות טעימות.
שוק צפון, כתובת: ראול ולנברג 20 רמת החייל, טלפון 03-6432000
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו