שר הכלכלה כהן ומזכ"ל ה-OECD גוריה

דו"ח ה־OECD: ירידה במחירי המזון בישראל

לפי הדו"ח, בשנתיים האחרונות ירדו מחירי המזון בישראל ב־5% במקביל לעלייה בשכר הממוצע • עדיין, מחירי המזון בישראל גבוהים בממוצע ב־19% ממחיר המזון הממוצע במדינות ה־OECD

מחירי המזון בישראל ירדו בשנתיים האחרונות ב־5%. זאת לעומת העלייה במחירי המזון בממוצע ב־OECD. הנתונים האלה מעניינים במיוחד נוכח העלייה ביותר מ־3% שנרשמה בשכר הריאלי בישראל בשנתיים האחרונות. יש לקוות שמדובר בתחילתו של שינוי מגמה, שכן מחירי המזון בישראל גבוהים בממוצע ב־19% ממחיר המזון הממוצע במדינות ה־OECD. 

 

כך, למשל, ב־2014 נפתח שוק בשר הבקר הטרי ליבוא בהיקפים משמעותיים בישראל, דבר שלפי כלכלני האוצר הביא בהמשך לירידת מחירים של 7%-17% ולהגברת התחרות בענף. 

 

עוד תרמו לירידת המחירים הורדת מע"מ ב־1%, הורדת מס החברות ב־3.5% הורדת מכסים על מוצרי יבוא וכן פעולות כמו: הרפורמה המכונה רפרמת "הקורנפלקס"- הקלות ביבוא מקביל של מזון, תקנות התמרוקים- פתיחת השוק ליבוא מקביל של תמרוקים וביטול הסדרי בלעדיות של רשתות קמעונאיות  במרכזים מסחריים.

 

שר הכלכלה והתעשייה אלי כהן אמר בתגובה כי "נתוני ה־OECD הם עדות להצלחת מדיניות הממשלה במלחמה ביוקר המחיה. הממשלה ביצעה מגוון פעולות במטרה להוזיל את יוקר המחיה, ומשרד הכלכלה והתעשייה ריכז מאמצים בתחום הזה, דוגמת הקלה ברגולציה, הורדת מסים ומכסים, פתיחת השוק ליבוא מקביל, שבירת מונופולים ושחרור חסמים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...