לאחר שמחקר מצא ששתיית תה חם עלולה לגרום לסרטן, כעת מחקר חדש בכתב העת "Nature" מזהיר לגבי הקשר בין אספרגוס לסרטן השד הגרורתי: מתברר שתרכובת ושמה אספרגין, שנמצאת בירק בריכוז גבוה, עלולה לשמש "מקפצה" בהתפשטותו של סרטן השד ברחבי הגוף. הסיבה לכך היא שהתרכובת עוזרת לתאי גידול סרטני ליצור גרורות.
המחקר, שבוצע על ידי חוקרים מאוניברסיטת קיימברידג', הראה עד כמה שינוי בהרגלי האכילה של עכברים השפיע על התפשטות הסרטן ועל הסיכוי שלהם לשרוד.
החוקרים בחנו עכברים שסבלו מסרטן שד אגרסיבי. אצל העכברים שניזונו מאוכל שכלל כמות קטנה של אספרגין, הסרטן נותר מקומי. עכברים שלא קיבלו תפריט כזה, מתו בתוך כשבועיים מכיוון שהסרטן שלח גרורות לחלקים נוספים בגוף.
פרופ' גרג האנון, שהיה שותף למחקר, סיפר ל־BBC כי תוצאות המחקר חשפו "הבדל משמעותי" בין קבוצות העכברים. לדבריו, בקבוצה שבה הוגבלו אכילת האספרגין או קליטתו "כמעט לא היה זכר לסרטן (בשאר חלקי הגוף)". הוא הוסיף כי "מדובר במקרה שמראה כי שינוי בהרגלי האכילה יכול להשפיע על תאים, אך עדיין לא ביצענו מחקרים על בני אדם".
עדיין מוקדם להספיד את האספרגוס, מבהירים בקהילה המדעית, וגם לפי שעה אין סיבה להתנזר מעוד מאכלים המכילים תרכובות מזון עם הירק.
דיווח: תקיפה בעומק לבנון - רגע אחרי ישיבת הממשלה; זה יעד החיסול
אחרי שרה״מ התייצב נגד ישראל, סגניתו דורשת: ״להעביר את השגרירות לירושלים״
פרסומת | מה מסתתר מאחורי מחיר הטיסה
סיר לחץ בלבנון: נדחתה ההחלטה על פירוק חיזבאללה מנשק; נציגי הארגון יצאו באמצע הדיון
טראמפ עלה לגג הבית הלבן, הדהים את התקשורת וצעק: "טילים גרעיניים" | זאת הסיבה
