"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"ההאקר מאשקלון" ניסה לברוח ממעצר - ונתפס

הצעיר שהתקשר למוסדות יהודיים בארה"ב והתריע לשווא על פצצות שהוטמנו שם, ניסה לברוח בעת שהובא למתקן בירושלים • בארה"ב גם ביקשו להעמידו לדין, אך ישראל הבהירה כי ההליך המשפטי נגד העצור יתרחש כאן

,עודכן
הצעיר מובא למעצר // צילום: AFP

לוחמי יחידת נחשון של שירות בתי הסוהר (שב"ס) סיכלו היום (שני) ניסיון בריחה של "ההאקר מאשקלון", בעת שהובא לבית המעצר ירושלים והורד מהרכב על מנת להכניסו למתקן.

מדובר בנער בן 18, שנחשד כי לפני כשנה התקשר למוסדות יהודיים בארצות-הברית ואמר שהוטמנו שם פצצות.

העצור פתח בריצה, ואחרי שהתקדם עשרות מטרים, הצליחו הלוחמים להשתלט עליו.

התקרית דווחה למשטרה לצורך הגשת תלונה ופתיחה בחקירה.

באפריל 2017 הוגש בביהמ"ש המחוזי בתל-אביב כתב אישום נגד הצעיר בגין מעשיו. גם בארה"ב הוא קיבל כתב אישום, לאחר שסחט באיומים חבר סנאט מהמפלגה הרפובליקנית בארה"ב. בנוסף נאמר כי משראה שהפוליטיקאי לא נענה לאיומים, ניסה הצעיר להפליל אותו באמצעות שליחת סמים אל ביתו.

למרות האישומים החמורים בארה"ב, ישראל סירבה להסגיר את ההאקר לארה"ב והבהירה כי הוא יועמד לדין במדינתו.

הצעיר, שהיה אז קטין, הואשם בשורה ארוכה של פעולות איום והפחדה כלפי יותר מ־2,000 מוסדות יהודיים ברחבי העולם, ויוחסו לו עבירות של סחיטה באיומים, פרסום ידיעות כוזבות הגורמות פחד ובהלה בציבור, קשירת קשר לביצוע פשע, עבירות על פי חוק המחשבים ועבירות על פי חוק איסור הלבנת הון.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר