"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הקפה הוא רק תירוץ

בימים הקרירים לפעמים כל מה שמתחשק זה משקה טעים ומושחת • מהסיבה הזו בתי הקפה הכניסו מרכיבים כמו קרמים ועוגיות • עצה שלנו? כשאתם מציצים בתפריט, תשתדלו לא להתבלבל בין הקינוחים למשקאות

, עודכן
משקה בראוניז של קפה גרג, צילום: אסף לוי

את כוס הקפה הראשונה ביום נשתה לרוב בבוקר, מייד כשנקום. הקפאין יסייע לנו להתניע ולהמשיך את היום. בהמשך, בין שנשב בפינה שקטה בבית הקפה ובין שניפגש עם חברים לזמן איכות, גם אז סביר להניח שלא נוותר על מנת הקפאין שלנו.

אך לפעמים הקפה יכול להיות קינוח של ממש עם קצפת מתוקה, עוגיות, פירות או כמה חתיכות מרשמלו. גם בבתי הקפה ברחבי הארץ הבינו שהקפה הסטנדרטי יכול להיות מתוק כמו עוגה.

"ראשית, לא מדובר במשקאות שמחליפים את ההפוך, הקפוצ'ינו והאספרסו הפופולריים", אומר נדב מרום, שף ראשי ברשת קפה גרג, "משקאות החורף מיועדים למי שרוצה להתפנק על משקה טעים, ולעיתים גם מושחת".

לרוב משקאות החורף יהיו מבוססים על קפה ושוקולד אמיתי ויתווספו להם שלל מרכיבים וחומרי גלם שונים. באופן לא מפתיע, הביקוש עולה בתקופה זאת של השנה - כשבחוץ קודר ומתחשק לנו להתפנק על משקה חם שכולל המון דברים טובים.

במקס ברנר מצביעים על ביקוש למשקאות חורף שוקולדיים. "בתקופת החורף הביקוש למשקאות שוקולד עולה במאות אחוזים לעומת תקופת הקיץ", אומר יוסי קובה, מנהל מותג מקס ברנר בישראל ומוסיף: "יש משהו מנחם מאוד במשקה שוקולד חם וסמיך, המשלב בתוכו תוספת של קרם וניל שתורמת למרקם העשיר של המשקה".

המבוגרים שומרים אמונים למריר

לדברי קובה, ההעדפות של הקהל הישראלי ברורות. "כולם אוהבים מאוד שוקולד, ולכן משקאות החורף אהודים על כולם. כשמדובר במרכיבי המשקאות, החלוקה ברורה מאוד: מבוגרים ישמרו אמונים למשקה שוקולד מריר או חלב שמגיע ללא תוספות, והנועזים יבחרו במשקה עם צ'ילי חריף, קינמון או אגוזים. נשים אוהבות להוסיף בעיקר קצפת, ואצל הצעירים נראה יותר עוגיות ומרשמלו".

כשאתם מציצים בתפריט, תשתדלו לא להתבלבל בין הקינוחים למשקאות, שלעיתים מתחרים ביניהם מי מושחת יותר. ב"ללה" שבעמק יזרעאל יחכו שוקולטה, משקה שוקו פרלינים וסחלב מפנק, המורכב מסחלב הנעשה במקום ומוגש עם קינמון, קוקוס ופקאן מסוכר. מחיר משקה: 16 שקלים.

ב"ללה" תוכלו למצוא משקה שוקו פרלינים וסחלב מפנק // צילום: יח"צ

בקפה גרג תמצאו משקה עוגיות הכולל חלב חם, קרם לוטוס, שברי עוגיות אוראו, סירופ אגוזי לוז, קצפת ובראס אגוזים. לצידו מוצע משקה בנאוניז שמורכב מחלב חם, סירופ בננה, נגיעות שוקולד לבן, קצפת ושברי בראוניס - מחיר התענוג: 20 שקלים למשקה. גם ב"גורדוס" בחולון, שמציעה קינוחים לבעלי קיבת ברזל, תמצאו משקה שוקולד עם מרשמלו, שאותו תוכלו לבחוש עם צ'ורוס באורך של 40 ס"מ.

משקה שוקו עם מרשמלו שתבחשו עם צ'ורוס בגורדוס// צילום: דורון ברסקי

בקפה לואיז, שחביב על שוחרי הבריאות, תמצאו משקה טפיוקה המורכב מחלב קוקוס, טפיוקה, אבקת קינמון ופולי קקאו, וכן לאטה כורכום הכולל חלב שקדים מוקצף, כורכום, קינמון וסילאן. שני המשקאות טבעוניים ומחירם 15 שקלים. גם ברשת קפה עלית דואגים לטבעוניים ומציעים הפוך אגוזי לוז או חלבה טבעוני במחיר 19-14 שקלים.

משקה הכולל מרשמלו ועוגיות אוראו במקס ברנר // צילום: יח"צ

כשחוזרים לאגף המושחת נגלה שהכוכבים האמיתיים הם המרשמלו והעוגיות. בקפה ג'ו תמצאו אותם בשני משקאות: משקה שוקו אגוזים שמוגש עם מיני מרשמלו, ומשקה טופי ושברי עוגיות - שמחירם 18 שקלים. גם במקס ברנר תגלו משקאות הכוללים מרשמלו ועוגיות אוראו, אבל לא רק. גם צ'ילי חריף ישתלב שם עם שוקולד חם. על המשקאות ברשת השוקולדית תשלמו 28-23 שקלים למשקה.

בחזרה לאגף המושחת, משקה שוקו, אגוזים ומרשמלו של קפה ג'ו // צילום: ערן לם

"בוקריה" בפתח תקווה, שמציעה קינוחים סופר מוגזמים, תגיש לכם משקה שוקולטה הכולל מרשמלו מקורמל ושוקולד לבן או בננות מקורמלות ב־34 שקלים.

קינוחים סופר מוגזמים בבוקריה, משקה שוקולטה הכולל מרשמלו מקורמל ושוקולד לבן // צילום: גל בלומברג

בית הקפה ומתחם הסדנאות "סקולינרי" בחוצות יגור מציע קולקציית משקאות חורף, וגולת הכותרת היא שוקולטה משוקולד מריר (59%), חלב ולבן. המחיר: 14 שקלים.

גולת הכותרת "סקולינרי" היא שוקולטה משוקולד מריר (59%), חלב ולבן // צילום: יח"צ

כשזה מגיע למשקאות החורף, נראה שהמודעות הבריאותית נשארת לקפוא מקור מחוץ לבתי הקפה, אבל לפעמים גם זה מותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר