ככל שבועת הנדל"ן גדלה, כך גם מתגברים מעשי העוקץ על קרקעות: נהג מונית, תושב רחובות בן 37, נעצר על ידי מפלג ההונאה של משטרת מחוז תל אביב, בחשד שעמד מאחורי הונאת קרקעות בשווי של מיליוני שקלים. החשוד עצמו היה אמור לשלשל לכיסו מאות אלפי שקלים. בית המשפט האריך את מעצרו בחמישה ימים.
למפלג ההונאה בתל אביב הגיע אדם וטען כי שילם 7 מיליון שקלים על קרקע, אולם בסופו של דבר גילה כי מדובר בתרגיל עוקץ. בעקבות התלונה הצליחו השוטרים לעלות על עקבותיו של החשוד המרכזי בפרשה והוא נעצר. בחקירתו הוא הכחיש את המיוחס לו ומסר גרסה לפיה נכנס לנעליו של אדם אחר אשר יש לו חוב כלפי אותו מתלונן.
למרות זאת, מחקירת מפלג ההונאה עולה כי לגרסה של החשוד אין כל אחיזה בראיות שנאספו עד כה ומי שנעצר עמד מאחורי ההונאה במסגרתה אמור היה לשלשל לכיסו סך של למעלה מחצי מיליון שקלים. אתמול הובא החשוד להארכת מעצר בבית משפט השלום בתל אביב שם ביקשו להאריך את מעצרו בחשד לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, קשירת קשר להונות, שימוש במסמך מזויף וזיוף.
נציג המשטרה אמר בדיון: "כרגע העובדות שהאדם שביצע ניסיון לעוקץ, זה האדם הזה, אין שום תימוכין למה שהוא אומר. אנחנו צריכים להעמיק בחקירה ולו מה עומד מאחורי הגרסה של החשוד".
מנגד, טען פרקליט החשוד, עורך הדין זאב אלוני, כי מרשו הכחיש את המיוחס לו. הוא ביקש לשחררו ואמר כי מדובר בנהג מונית ללא עבר פלילי או הרשעות ובגלל שלטענת המשטרה הגרסה שלו לא אמיתית, הוא נעצר. השופטת רונית פוזננסקי קבעה כי קיים חשש שאם החשוד ישוחרר הוא ישבש את החקירה והאריכה את מעצרו כאמור בחמישה ימים.
