"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

ביקורת טלוויזיה: תנו לה צ'אנס

מדינת הגמדים, כאן 11, חמישי, 22:00

, עודכן
מדינת הגמדים, כאן 11, חמישי, 22:00

תוכניות סאטירה מאז ומעולם היו הבעיטה בבטן הרכה של הקונצנזוס. הן היו הילד שצועק "המלך הוא עירום", אלו שמציבות את האבסורד, הרע והמעוות תחת זכוכית מגדלת ומראות לנו בדרך מתוחכמת ומשעשעת עד כמה העולם שבו אנו חיים דפוק.

"מדינת הגמדים", שעלתה בחמישי ב"כאן", מנסה לעשות את מה שעשו בזמנו "החרצופים" בערוץ 2 - תוכנית שכולה מבוססת על בובות המדובבות על ידי שחקנים, דבר שלכאורה נותן להם יותר חופש להגיד ולעשות מה שהם רוצים.

את "מדינת הגמדים" עורך אבי כהן, העורך והבמאי המוערך שברשימת העבודות שלו תוכלו למצא את "החרצופים", "העולם הערב", "פלטפוס", "משחק מכור", "מצב האומה", "שינויים בלוח המשדרים" עם שרון טייכר וערן זרחוביץ' ועוד. אין ספק שהשף יודע את העבודה וגם התפריט נראה מעורר תיאבון, אז נשארת רק השאלה - איך המנות?

יש הרבה ציפייה מתוכנית סאטירה שעולה בפעם הראשונה למסך. המון סימני שאלה לגבי מה יגידו, איך יגידו ואם בסופו של דבר משה מעפולה וגלית מבאר שבע שמדליקים את הטלוויזיה בחמישי ב־22:00 ירצו לעשות אותו דבר גם בשבוע הבא. נכון, גם אביתר מתל אביב יפתח את הטלוויזיה באותה שעה, אבל מבחינתו מה שמעניין הוא כנראה איפה תמוקם התוכנית בסקאלה שבין "מלכת האמבטיה" ל"ארץ נהדרת".

הקטע הפותח בתוכנית סאטירה שעולה לראשונה אמור להיות זה שמתווה את הכיוון הכללי שלה. בקטע ששודר בחמישי, ביבי נואם ופתאום שם לב שהתאגיד עדיין קיים ומייד קורא לביטן כדי שייפטר מה"ג'וק" הזה - יותר סדין אדום מזה אין. בימים שבהם סוגיית המשך או פירוק התאגיד שוב עולה לכותרות, אין אמירה יותר רלוונטית מזאת.

בהמשך התוכנית שודרו קטעים קצרים השונים מאוד ברמתם, דבר שגורם לצופה קצת להתבלבל באשר למה שהוא רואה. זה מרגיש כאילו תוכנית טובה ותוכנית לא טובה נארזו בחבילה אחת, והתוצאה היא מאוד לא הומגנית.

לצד קטעים טובים מאוד כגון ציפי לבני בבר ("מישהו בכיף יכול לשריין אותי"), איילת שקד כגולום מ"שר הטבעות" והפרפראזה המעולה לשיר הנושא מ"מלך האריות" (יאיר כסימבה, רבין ופרס מנופפים מהשמיים - פרייסלס), שודרו קטעים שלא ברור איך עברו את שלב הכתיבה, לדוגמה: שלושה קטעי אהוד ברק מצלם את עצמו (לא מצחיק ונטול פאנץ'), יונית ואחמד טיבי, והקטע הסוגר עם ביבי שהיה פרווה מדי.

חייבים לומר מילה טובה על עיצוב הבובות והדיבוב שלהן, שיחד נותנים להן יכולות ביטוי והבעה מגוונות - ניכר שנעשתה פה עבודה קשה והתוצאה מרשימה.

"מדינת הגמדים" בעטה את בעיטת הפתיחה שלה וניכר שהיא רוצה להיות משהו אחר ממה שהתרגלנו לראות. יש בה ניצוצות של סאטירה טהורה במובן הישן והטוב שלה, שאותן היא תהיה חייבת לשמר.

אסור לה להתפשר על הבנאלי והצפוי. היא צריכה להחמיר עם עצמה, ולא לפחד להיות חצופה, בוטה ומשוחררת כאילו מחר סוגרים את התאגיד וזאת התוכנית האחרונה שתשודר. תנו לה צ'אנס, אני בטח נותן."מדינת הגמדים". ניצוצות של סאטירה טהורה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר