מנת הפתיחה המשתלמת ביותר בת"א

מבחר סלטים מן המטבח התוניסאי הולכים לעלות על השולחן שלכם במסעדת קפה אל נור, ומסמנים את תחילתה של ארוחה מענגת

מבחר סלטים מהמטבח התוניסאי // צילום: חיים יוסף // מבחר סלטים מהמטבח התוניסאי // צילום: חיים יוסף

מסעדת קפה אל נור היא מסעדת דגים ופירות ים בסגנון ים תיכוני, אך בשונה ממסעדות דומות בנוף "קפה אל נור" שואבת השראה מבורכת דווקא מן המטבח התוניסאי. 

משה בן שמחון

איך הגיעו השפעות מן המטבח התוניסאי אל מסעדה תל אביבית לוהטת? לאחרונה תפס שף רוברט קלוגר את הפיקוד על המחבתות והסירים. לקלוגר מגע זהב והוא מבשל אוכל אמיתי, טעים ומשמח. אופיו הלבבי והנדיב, הן האישי והן הקולינרי של קלוגר באים לידי ביטוי בכל צלחת אך יותר מהכל מעידה ה"קמייה" על דמות שף יוצאת דופן. 

קמייה - מבחר סלטים מהמטבח התוניסאי כמו: סלט מטבוחה, סלט הצ'רשי של דלעת באריסה, המאשוויה- סלט ירקות שרופים על הגריל, דג כבוש, מנת בריק (בצק עלה "ווארקה" עם ביצה רכה), סלט ביצים, איקרה, טאבולה ועוד ועוד. צלוחיות הפתיחה הססגוניות נפרשות על השולחן ברוב כבוד ומסמנות את תחילתה של ארוחה מענגת במיוחד. לא זאת בלבד, ה"קמייה" מוגשת ללא חיוב לכל המזמין מנה עיקרית ואילו מי שחפצה נפשו במנות אחרות מן התפריט ישלם 55 ₪ על כל הטוב הזה. הסלטים הנפלאים והמדויקים האלה מתמלאים על פי דרישה והופכים בקלות ובטוב טעם את ה"קמייה" למנת הפתיחה המומלצת ביותר בעיר. 

"קמייה" - מנת הפתיחה המומלצת בעיר // צילום: חיים יוסף

כאמור, כוכבת התפריט של קפה אל נור הינה הדגה היומית המקומית לצד יבוא טרי של מעדני ים מאירופה, כך אפשר לטעום מנות ים מגוונות: אויסטרים טריים מצרפת המוגשים על קרח כתוש עם חומץ שרי ובצלצלי שאלוט, פרוסות דג ים נא משתנה עם זרעי עגבנייה, יוגורט ופלפל חריף, קוסקוס שחור עם פירות ים בציר קלמרי, שיפוד דג ים לוהט, הנצרב למידת העשייה המדויקת על גריל הפחמים, תמנון על גבינת לבנה, זיתי טאסוס, תפוחי אדמה ופלפלי שיפקה ומבחר משתנה ומרתק של דגת היום.  

האווירה בקפה אל נור שמחה ומשוחררת. הצוות המקצועי הנעים, המוסיקה שנערכת בקפידה ותפריט היין והאלכוהול, יוצרים יחדיו בילוי עירוני בסגנון קצת אחר, ובעיקר טעים להפליא.

קפה אל נור, רחוב קינג ג'ורג' 88, תל-אביב. טלפון : 03-9033995
שעות פתיחה: ראשון עד חמישי 12:00-00:00, שישי שבת: 11:00-00:00 (בראנץ שישי שבת 11:00-15:00)
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר