סרגיי צימבל, בן 46, חשוד שרצח הלילה את זוגתו (48) בביתם המשותף בבאר שבע. החשוד הודה בחקירתו כי רצח אותה בדקירות בחפץ חד לאחר ויכוח אלים ביניהם. הוא שיתף פעולה עם חוקרי המשטרה ושיחזר בפניהם את הרצח. הגבר נשלח להסתכלות פסיכיאטרית, והובא לדיון בהארכת מעצרו בבית המשפט השלום בבאר שבע, שם הוחלט להאריך את מעצרו עד ליום חמישי הבא. ככל הנראה, בשעת האירוע שני בני הזוג היו שיכורים.
מחקירת האירוע עולה, כי שני בני הזוג מוכרים כאלכוהוליסטים ומטופלים בשירותי הרווחה מזה זמן רב. לפני כשבוע נעצר החשוד לאחר שאזרחים התקשרו למוקש המשטרה ודיווחו על צעקות בדירה. שוטרים שהגיעו לדירה החלו לטפל באירוע, והחשוד אף תקף את אחד השוטרים. הוא נעצר והובא לחקירה במשטרת באר שבע, ובעדותה סיפרה כי הם חיים יחדיו כשנתיים והיא אוהבת אותו. היא סירבה להגיש תלונה נגדו, ואף באמצע עדותה עזבה את התחנה. החשוד נעצר בהוראת בית המשפט לשלושה ימים. המשטרה דיווחה לבית המשפט כי אין לחשוד עבר פלילי. הוא שוחרר בתנאים מגבילים, עם צו הרחקה ל-30 יום מבת זוגו ושבועיים הרחקה מביתם המשותף. שכנים ידעו לספר על מריבות תכופות ביניהם, וצעקות כמעט ברוב שעות היום.
בשעת לילה מאוחרת פרץ שוב ויכוח אלים בין בני הזוג, ובמהלכו תקף החשוד את האישה בחפץ חד וגרם למותה. למד"א באר שבע נמסר דיווח בשעה 00:53, על אישה שנדקרה ברחוב אלכסנדר ינאי בבאר שבע. חובשים ופאראמדיקים של מד"א מצאו אותה עם סימני אלימות, ללא רוח חיים, וקבעו את מותה. פאראמדיק מד"א, יונתן פופקין, וחובש בכיר במד"א מיכאל וולינסקי סיפרו: "כשהגענו למקום, ראינו באחד בחדרים אישה מחוסרת הכרה, ללא נשימה וללא דופק, עם סימני אלימות. הענקנו לה טיפול וביצענו בדיקות רפואיות, ונאלצנו לקבוע את מותה במקום".
עו"ד אלכס גאוסקין, שמייצג מטעם הסניגוריה הציבורית את החשוד ברצח: "החשוד טופל בעבר על ידי רשויות בריאות הנפש. הוא נמצא במצב נפשי קשה ותחת השפעת אלכוהול. מצער מאוד שלמרות מצבו הנפשי המשטרה בחרה שלא לעדכן את הסניגוריה הציבורית על מעצרו ומנעה ממנו ייעוץ של עו"ד לפני חקירתו".
זירת הרצח בבאר שבע // צילום: דודו גרינשפן
חשד לרצח גם בשדרות
מעט לאחר חצות התקבל במשטרת שדרות דיווח על אדם, שהיה ככל הנראה, בהשפעת אלכוהול, על אישה ללא רוח חיים בדירה ברחוב חגי בעיר. כוחות משטרה ורפואה שהגיעו למקום איתרו את האישה, כבת 52. החשוד ולדימיר מיטרושין (62) נעצר והועבר לחקירה במשטרה. מאוחר יותר הוארך מעצרו בבית משפט השלום באשקלון.
עד כה, ממצאי החקירה הראשוניים טרם אוששו את החשד לפלילים ולמעשה רצח, זאת לאחר בדיקתם הראשונית של צוות מעבדת הזיהוי הפלילי שבחנו את הזירה תוך איסוף ממצאים פורנזיים. הגופה הועברה למכון לרפואה משפטית באבו כביר, וזאת על מנת לקבל חוות דעת שתקבע את סיבת מותה. לבקשת המשטרה, ולצרכי חקירת המקרה, תנותח גופת המנוחה.
יצוין שהשוטרים שהגיעו הלילה לביתה, עצרו את מכרה של הנפטרת שנכח במקום, והוא זה שדיווח לדיירים הסמוכים על גופת המנוחה. החשוד הועבר לחקירה במשטרת שדרות, ושם מסר גרסתו לאירוע. בסיום חקירתו החשוד נכלא והחקירה נמשכת. כל כיווני החקירה נבדקים.
זירת החשד לרצח בשדרות // צילום: משטרת ישראל
פאראמדיק מד"א משה מור סיפר: "כשהגענו לזירה, ראינו בדירה אישה מוטלת כשהיא מחוסרת הכרה ללא נשימה וללא דופק. ניסינו להעניק לה טיפול רפואי וביצענו בדיקות רפואיות. היא הייתה ללא סימני חיים ונאלצנו לקבוע את מותה במקום".
