על אף שאני אינני חובבת גלידות מושבעות, הוכנעתי על ידי השרב הגדול. גם אני מחפשת את המרענן, המצנן והקר שיש למטבח להציע.
בחסות ליטופו הנעים של המזגן אני נשארת ספונה בביתי, מכינה להנאתי מתכונים קפואים לימים לוהטים.
גלידת אגוזים ביתית

רשימת חומרים ל-4 מנות:
1 כוס גדושה חלב ממותק מרוכז
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה (500 מ"ל)
2 כפות גדושות חמאת בוטנים טבעית ולא ממותקת או ממרח שקדיה טבעי או חמאת אגוזי לוז טבעית ולא ממותקת
אופן ההכנה:
1. מקציפים את השמנת לקצפת רכה, מקפלים בעדינות את יתר המרכיבים לקצפת.
2. מעבירים לכלי אחסון מפלסטיק ושומרים במקפיא למשך הלילה.
3. למחרת בודקים את יציבות הגלידה, אם יש צורך מוציאים לטמפרטורת החדר למשך דקותיים לפני ההגשה.
קרטיב יוגורט, רוזטה ודובדבנים

רשימת חומרים ל-12 קרטיבים קטנים:
3 כוסות יוגורט סמיך
4 כפיות ריבת דובדבנים ביתית (מתכון בהמשך)
3 כפות סירופ רוזטה
לריבת הדובדבנים:
1 ק"ג דובדבנים מגולענים
4 כוסות סוכר
אופן ההכנה:
1. ראשית מכינים את הריבה: מערבבים את הדובדבנים והסוכר ומשרים יחדיו במשך כשעה. מעבירים לסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כשעה (בודקים את הסמיכות על צלחת קרה מאוד), מצננים.
2. מערבבים את כל המרכיבים, אם רוצים קרטיב מתוק יותר אפשר להוסיף עוד ריבה או סירופ רוזטה.
3. מעבירים לכלים קטנים ומקפיאים. לאחר כשעה, נועצים במרכז מקל של ארטיק וממשיכים להקפיא למשך 4 שעות נוספות.
עוגת גלידה אפוגטו

רשימת חומרים ל8 עוגות אישיות:
לשכבת השוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס חלב ממותק
1 שוט אספרסו חזק מאוד
2 כפות ליקר קפה
1 מיכל שמנת מתוקה
לשכבת וניל שקדים:
1/2 כוס חלב ממותק
1 כפית מחית וניל / תמצית וניל משובחת / גרגירי וניל
2 כפות ליקר אמרטו
3 כפות סירופ רוזטה
1 מיכל שמנת מתוקה
לביסקוויטים:
32 ביסקוויטים לוטוס
1 כוס אספרסו קר
אופן ההכנה:
4. לשכבת השוקולד: ממיסים את השוקולד, מוסיפים חלב ממותק, אספרסו וליקר קפה ומצננים לגמרי.
5. מקציפים את השמנת לקצפת רכה, מקפלים בעדינות את הקצפת לתערובת השוקולד.
6. טובלים 1/2 מכמות הביסקוויטים בקפה, מרפדים תחתית של כלי הגשה אישיים (אפשר גם כלי גדול)
7. יוצקים את שכבת השוקולד.
8. טובלים את החצי השני של הביסקוויטים בקפה ומסדרים מעל שכבת השוקולד.
9. לשכבת הוניל שקדים: מקציפים את השמנת לקצפת רכה, מקפלים בעדינות את יתר המרכיבים לקצפת.
10. יוצקים את הקציפה על שכבת הביסקוויטים, עוטפים בניילון ומקפיאים.
11. מגישים הישר מן המקפיא. אפשר לעטר באבקת קקאו או בשבבי שוקולד מריר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו