החייל היורה מחברון, אלאור אזריה, התמוטט היום (ראשון) בעת ששהה במעצר הפתוח שבו הוא נמצא יותר משנה בבסיס נחשונים. אזריה פונה לבדיקה וטיפול ראשוני במרפאה צבאית. לפי גורמים צבאיים, מספר חיילים וביניהם אזריה לא חשו בטוב ופונו לבדיקה רפואית במרפאה צבאית.
דודו של החייל, ויקטור אזריה, כתב לאחר האירוע בעמוד הפייסבוק שלו: "עקב לחץ של 15 חודשים במעצר פתוח ובהמתנה לגזר הדין שנמשך, ועקב כל הלחצים והמחשבות שעליו, אלאור שלנו איבד את ההכרה. הופנה למרפאה לקבל נוזלים ועכשיו מפנים אותו לאיזה מקום לביצוע א.ק.ג. אני מאחל לכל מי שעשה רע לאלאור שאלוהם ישלם להם ביוקר, אמן. חברים, בואו כולנו נאחל לאלאור המון בריאות ושהכל יגמר על הצד הטוב ביותר".
אזריה שוהה במעצר פתוח מאז החל המשפט בעניינו, לפני כשנה ושלושה חודשים. לפני מספר חודשים הורשע אזריה על ידי בית הדין הצבאי בהריגת מחבל פצוע בחברון בחודש מארס 2016. בחודש פברואר האחרון נגזרו עליו שנה וחצי מאסר בפועל ושנה וחצי מאסר על תנאי.
לפני מספר שבועות הסתיימה שמיעת הערעור בעניינו, ובימים אלו ממתינים הצדדים במשפט לקביעת מועד למתן גזר דין בערעורו. כך או כך, ב-20 ביולי צפוי אזריה להשתחרר משירות סדיר בצה"ל. עם שחרורו, לא יוכל עוד החייל להישאר במעצר פתוח בבסיס נחשונים, ואם עד מועד זה לא יתקבל גזר הדין בעניינו, יתקיים דיון מעצרים לגבי אופן המשך מעצרו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו