גלידת שוקולד "ולרונה" - בקרוב אצלנו // צילום: אפיק גבאי // גלידת שוקולד "ולרונה" - בקרוב אצלנו // צילום: אפיק גבאי

משוקולד עילי בצרפת - לגלידה בישראל

מותג השוקולד העולמי "ולרונה" משיק גלידרייה בישראל, ג'ירף מתחדשת במנות הודיות אהובות והשף איל לביא בהופעת אורח • חדשות האוכל

קבוצת "בר דגים" מתרחבת ופותחת סניף שלישי

השפים ינאי ארז וניר כרמלי עשו סיבוב קולינרי ארוך ומרשים במטבחים הנחשבים בארץ עד שפתחו את בר הדגים השמח והטעים שלהם. הניסיון העשיר והמגוון של השניים בתחום הופך את חווית המקום לקלילה אך מוקפדת ביותר. מנות האוכל אמנם "בגובה העיניים" אך תשומת לב רבה ניכרת באיכות חומרי הגלם, בתיבול המאכלים ובבניית התפריט והמנות. האווירה הנינוחה והבלתי מחייבת הופכת את הבילוי בבר דגים ליומיומי ומהנה עד מאוד.

פיש אנד צ'יפס בבר דגים // צילום: טל צ'יקורל

לאחרונה עם הפיכתה לרשת, "בר דגים", שסניפה הראשון נפתח לפני כשנה בשוק צפון ברמת החייל ובהמשך פתחה סניף שני בשוק האוכל במתחם אושימרקט בקניון אושילנד כפר סבא, מתרחבת.  סניף שלישי וחדש נפתח בקניון עזריאלי בתל אביב ובעוד כחודש ייפתח סניף רביעי בקניון ראשונים החדש בראשל"צ.

סלט שווארמה בבר דגים // צילום: מתן כץ

בר-דגים - שוק צפון ראול ולנברג 20, רמת החייל תל אביב

בר-דגים - שוק האוכל אושימרקט בקניון אושילנד כפר סבא  עתיר ידע 2, כפר סבא

בר-דגים - קניון עזריאלי דרך מנחם בגין 132, תל אביב

 

השף איל לביא מתארח ב-Back Door של ניתאן תאי

במהלך כל ימי שישי של חודש יוני יתארח ב Back Door של מסעדת ניתאן תאי השף איל לביא ("רוקח 73""פסטיס" ועוד) שיבשל את מנות הדגל הבלתי נשכחות שלו לארוחת בראנצ'ים לחודש אחד בלבד, בין השעות : 11:00- 16:00.

 מנות הבראנץ' שיוגשו :

• פאייה ים תיכונית של דגים, שרימפס, קלמרי, מולים, נקנקיות צ'וריסו וסרטנים בציר דגים עשיר, עגבניות, פלפלים, אורז, אפונה וזעפרן.

• ביסק סרטנים קטיפתי עם עגבניות מיובשות, גבינת סנט-מור, בציר סרטנים, שמנת וברנדי, מוגש בלחם מחמצת עם זרעי כוסברה, כמון ואניס. מנת הדגל שמלווה את אייל מימי בר פירות ים ומושכת אחריה כחליל קסם שלצלילו נודדים ה"מכורים" אחרי.

• "בורקס-ים"- מאפה בצק עלים במילוי דג ים, חציל, עלי מנגולד, כרישה, לימונים כבושים,אריסה פלפלים וגבינת קשקוול מיושנת. מוגש עם סלטון מלפפונים, צלפים, סומסום ויוגורט מתובל.

• סביצ'ה דג-ים עם עגבניות קונקסה, שומר, בצל סגול, צנוניות, זיתים מצומקים, כוסברה וצ'ילי, מוגש על קרם גבינת לאבנה ושקדים קלויים.

מחיר המנות : 46 - 66 ש"ח 

ולא רק השף אייל לביא יתארח ב- ‘Back Door, אלא מגוון אושיות קולינריות ושפים מובילים אשר יציעו את מנותיהן הנבחרות. ובנוסף, יתקיימו במקום מגוון סדנאות קולינריות ייחודית ואינטימיות.

 Backdoor רחוב הארבעה 21 תל אביב | שעות פעילות א-ה 07:00- 17:00 יום ו' - 07:00-16:00 | טלפון להזמנות: 03-5600555 שלוחה 3

 

 מנות חדשות בג'ירף, בהשראת המטבח ההודי 

חידושים מרעננים בתפריט של רשת מסעדות ג'ירף, המסעדות משיקות ארבע מנות חדשות - ראשונות בסדרה של מנות, שייכנסו בחודשים הקרובים לתפריט. חלק מהמנות החדשות נוצרו בהשראת המטבח ההודי, וחלקן - שדרוג של מנות ותיקות ואהובות. 

בגזרת המנות החדשות אפשר למצוא שתי ראשונות הודיות:

סלט הודי ירוק - סלט מרענן, חצוף וכייפי. יש בו פפאיה ירוקה, מלפפון, כוסברה, כמה סוגי חסות, תערובת עשבי תיבול, בצל אדום ועוף קצוץ ומתובל בתבלינים הודים. על הכל מזלפים רוטב יוגורט, שמזכיר את רוטב הראיטה ההודי. הרוטב משלב כמה סוגים של עשבי תיבול כמו בזיליקום, כוסברה ומנטה, ויחד נוצרת קומבינציה מרעננת מאוד, שעושה שמח בפה. מעל הסלט זורים שקדים מתובלים, המוסיפים מרקם פריך לכל העסק.

ניתן להזמין את הסלט בגרסה צמחונית, בתוספת שקדים מתובלים.

המחיר: 30 שקלים. 

כרובית קריספית הודית - הכוכבת החדשה של המנות הראשונות. פרחי כרובית בציפוי טמפורה, מטוגנים ומתובלים ברוטב שחום של תבלינים הודיים ארומטיים ומעט חריפים. כדי לצנן את הפה מהחריפות, הכרובית מוגשת על שלולית יוגורט, המעניק למנה תחושה מרעננת.

המחיר: 25 שקלים.

כרובית קריספית הודית // צילום: אנטולי מיכאל

בקטגוריית העיקריות שתי מנות קארי חדשות:

קארי תאילנדי ירוק – הקארי החדש חריף ובועט, והוא מבוסס על מחית קארי ירוק תוצרת בית, שמכינים בג'ירף. יש בו ניחוחות לימוניים, בשל שימוש בקפיר ליים ולמון גראס, וגם חלב קוקוס, רצועות חזה עוף, באק צ'וי, אפונה ובצל. צמחונים יכולים לקבל את המנה עם טופו במקום עם עוף.  

המחיר: 62 שקלים

קארי דלעת  - גם מחית הקארי הזאת היא תוצרת בית, שמכינים בג'ירף מדלעת מאודה ותערובת תבלינים. את המחית מוסיפים לרוטב מעודן וקטיפתי על בסיס ריוויון וחמאה, יחד עם קוביות דלעת, בצל אדום, כמה סוגי בזיליקום ושקדים מתובלים. המנה מתבשלת עם נתחי עוף, שרימפס, או טופו לבחירה. 

המחיר: 63 שקלים

קארי דלעת // צילום: אנטולי מיכאל

את המנות החדשות ניתן לטעום בג'ירף אבן גבירול, הרצליה ופתח תקווה, ובשבועות הקרובים הן יגיעו לכל שאר מסעדות הרשת.

www.giraffe.co.il 

 

גלידרייה שכולה שוקולד של מותג השוקולד העילי ולרונה

לכבוד הקיץ הלוהט משיק מותג השוקולד העולמי העילי "ולרונה" בישראל שתי גלידריות שכל טעמיהן על טהרת השוקולד, ומתבססים על סוגי וטעמי השוקולדים השונים אותם מייצרת החברה הצרפתית. הגלידריות, יפעלו החל מה 1/6 במרכז המבקרים של יקבי תשבי, המייצגים בארץ את מותג השוקולד ולרונה. וגלידריה נוספת בזכרון יעקב. 

את טעמי הגלידה המבוססים על סוגי השוקולד השונים יצרו הקונדיטור שוקוליטר גל קזס בשיתוף גולן תשבי, יבואן המותג וטועם שוקולד מטעם חברת ולרונה. בעזרת מכונת גלידה הנחשבת לטובה בעולם של חברת "BRAVO" יצרו שורת טעמים המתבססים על סוגי שוקולד שונים המעניקים כל אחד חוויה אחרת של טעם ומרקם ואליהם שידכו והתאימו חומרי גלם המשלימים ומעצימים את חווית השוקולד. כל אלה יצרו יחדיו קולקצייה עשירה, שוקולדית ומיוחדת לכבוד הקיץ. 

מצרפת לישראל - גלידריית ולרונה // צילום: אפיק גבאי

בין הטעמים בגלידרייה:

גלידת אופליס- גלידת שוקולד לבן בעל 33% מוצקי קקאו בעל ארומה של חלב טרי ווניל טבעי.

גאנש מים ג'יווארה- גלידה על בסיס מים (סורבה) עם שוקולד חלב 40% מוצקי קקאו

גלידת קארייב קוואר דה גוואנחה- גלידה משני סוגי שוקולד האחד קראייב 66% מוצקי קקאו מיוצר מפולי טריניטאריו המובחרים ביותר, ממטעים קטנים באיים הקאריביים. 

גלידת ז'אנדוז'ה קארייב קוואר דה גוואנחה- גלידה משלוש סוגי שוקולד, ז'אנדוז'ה- שוקולד מריר ואגוזי לוז 33% מוצקי קקאו עם קראייב 66% מוצקי קקאו, ארומטי ובעל ביומת ארוכה, טעמו פירותי ומתוק. אליו משתלב קוואר דה גוואנחה שהנו רכז שוקולד מהפכני – אחוז שוקולד גבוהה עם חמאת קקאו תחתונה 70% מוצקי קקאו.

גלידת פרלינה פקאן- גלידה העשויה ממחית פרלינה פקאן, בעלת טעם מיוחד המשלב פקאן משובח קלוי וקרמל.

מחיר כדור גלידה: 10 ₪

מסעדת תשבי במתחם היקב | א' – ה' 8:00 עד 15:30, ו' – 8:00 עד 15:00, שבת סגור

מתחם תשבי כביש 652, בין זכרון לבנימינה, טלפון 04-6288195

מסעדת תשבי בזכרון | רח' המייסדים 33 זכרון יעקב | א' – ה' 8:00  עד 11:00, ו' -  8:00 עד 15:00, שבת סגור

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...