כמה מתעצם החשק לעוגה טובה אחרי הפסח. עכשיו, כששעות אחר הצהריים נעימות ובהירות, זהו זמן מושלם להפסקת קפה ומאפה, תה ועוגה. ואין כמו עוגות בחושות כדי להרוות חשקים פשוטים שכאלה.
בחושה מייפל, בננות ומקדמיה
רשימת חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר דמררה
3/4 כוס סירופ מייל טבעי
2 ביצים
1 גביע שמנת של פעם
2 כפות שמנת מתוקה
4 בננות בשלות מאוד, מעוכות
2 כוסות קמח מנופה
1 שקית אבקת אפייה
1 כוס אגוזי מקדמיה גרוסים
לציפוי:
4 כפות חמאה
2 כפות גדושות סירופ מייל טבעי
2 כפות סוכר חום דחוס
3 כפות שמנת מתוקה
1/2 כוס אגוזי מקדמיה גרוסים
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה, סוכר וסירופ מייפל לתערובת חלקה.
2. מוסיפים ביצים טרופות לאט ותוך כדי עירבול. ממשיכים לערבל עד שהביצים נטמעות בתערובת.
3. מוסיפים שמנת חמוצה, שמנת מתוקה ובננות, מערבבים קלות.
4. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ואגוזים. מערבבים רק עד שכל המרכיבים מתמזגים.
5. מעבירים לתבניות אינגליש קייק משומנות ואופים במרכז התנור בחום בינוני (180 מעלות) במשך כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ במרכז העוגות יוצא מכוסה פירורים לחים.
6. בינתיים מבשלים חמאה, מייפל וסוכר חום עד שנמס והופך לסירופ, מסירים מהאש ומוסיפים את יתר החומרים.
7. מוציאים את העוגות מהתנור, יוצקים מעל את הציפוי ומחזירים לתנור הפעם לקלייה בגריל עליון בלבד במשך כ-3 דקות.
עוגה בחושה עם ריקוטה ולוטוס
רשימת חומרים ל-12 עוגות אישיות קטנות:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כוס דחוסה סוכר דמררה
3 ביצים
1 גביע (250 גרם) גבינת ריקוטה
1 ו-1/2 כוסות קמח
1 כוס עוגיות לוטוס טחונות
1/2 כפית אבקת אפיה
1 מיכל שמנת לבישול 15% (250 גרם)
למילוי:
3 כפות ממרח לוטוס
1. לעוגה: מערבלים חמאה וסוכר לתערובת אחידה וחלקה, מוסיפים ביצה אחר ביצה תוך כדי עירבול מתמיד.
2. מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה וחלקה.
3. יוצקים את הבלילה לעטרות נייר המיועדות לאפייה, עד 2/3 גובה הכלי. בעזרת כפית ממלאים ליבת ממרח לוטוס במרכז כל עוגה.
4. אופים בתנור בחום בינוני, 180 מעלות, במשך כ-15/20 דק'. העוגה אפויה כשקיסם ננעץ במרכזה יוצא עטוף פירורים לחים ומעט ממרח.
בחושה שוקולד לוז קפה
רשימת חומרים ל-2 תבניות אינגליש קייק:
200 גרם חמאה
1.5 כוס סוכר דמררה (300 גרם)
3 יח' ביצים
2.5 כוסות קמח תופח (350 גרם)
1 כף גדושה נס קפה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1 כוס שמנת של פעם
1/4 כוס חלב
לתערובת שוקולד לוז:
3/4 כוס ממרח שוקולד לוז
3 כפות שמנת מתוקה
אופן הכנה:
1. בקערת המערבל עם "גיטרה" מקציפים חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
2. מוסיפים ביצים בהדרגה.
3. מערבבים קמח עם נס קפה, סודה ומלח.
4. מוסיפים לסירוגין לקערת המערבל במהירות נמוכה שמנת וחלב ויבשים.
5. מחממים מעט ממרח שוקולד לוז ושמנת מתוקה.
6. מצננים מעט ומערבבים פנימה 1/4 מבלילת העוגה
7. יוצקים 1/2 מכמות הבלילה הלבנה לשתי תבניות אינגליש קייק, מעל מזלפים 1/2 מכמות מלית השוקולד ושוב שכבה לבנה ושוקולד
8. בעזרת חוד של סכין או קיסם יוצרים דוגמאת שייש
9. אופים ב 180 מעלות כ-30 דקות או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו