מסעדת AMAMA מגישה אוכל רחוב יפני בקונספט ייחודי, חווית מסעדה לכל דבר, היצע גדול במיוחד ומחירים נגישים. השף היפני יאמה סאן המוביל את מטבחה הנפלא של TYO מצליח לשמור על האיכול והקו האלגנטי המאפיין את יצירתו, אך עושה זאת באווירה משוחררת ונטולת גינוני טקס.
במסגרת שחרור העניבה משיקים בAMAMA את פסטיבל ה"סאקה בומב" (פצצת סאקה) לרגל חגיגות יום העצמאות היפני.
הפסטיבל ימשך עד ל-.9.3.17, ובמהלכו יוזמנו הסועדים לאתגר ה"סאקה בומב", אתגר הדורש ריכוז, תעוזה ובעיקר קיבולת רצינית לבירה מחוזקת בסאקה. בנוסף, יוגשו מגוון מנות המשלבות בתוכן סאקה.
בין המנות שיוגשו:
• Veg סיירו מושי- אספרגוס, טופו משי, פולי סויה, קלחי תירס, פילה של חציל ואינארי של טמאגו ופטריות שיטאקה ופונזו ( 36 ₪)
• אנטריקוט מאקי סיירו מושי- פטריות שימאג'י ואספרגוס עטופות בנתחי אנטריקוט, טופו ORGANIC, תרד חלוט, תירס סאקה ופונזו ( 52 ₪)
• סיירו ים- לוקוס, שרימפס, צדפות וונגולי, לוטוס, טופו משי, כרוב סיני, בייבי תרד עם אורז מאודה ופונזו (98 ₪)
• קאי סאן טובן יאקי- שרימפס, סקאלופ, צדפות וונגולי ומולים, סלמון, תרד, כרישה, ספייסי מיסוי וזו עם אורז לבן (92 ₪)
• סיירו דניס- דניס על העצם, אצת קומבו, טופו, פטריות שימאכי, גזר, תרד חלוט, אורז לבן וסויה חריפה (94 ₪)
סאקה בומב במסעדת AMAMA // צילום: רותי דר
אז מהו הסאקה בומב?!
"סאקה בומב - פצצת סאקה" הינו פולחן שתיה שלהמצאתו ישנם כמה גרסאות, שעד היום לא הוכח סופית מקורו.
למשחק כמה שלבים:
שלב 1: מניחים את כוס הבירה על השולחן ומניחים את מקלות האכילה לרוחב החלק העליון של הכוס ומניחים מעליהם את כוסית הסאקה.
שלב 2: עומדים לפני כוס הבירה וכוסית הסאקה עם אגרופים מוכנים.
שלב 3: אדם אחד מתחיל את מזמור הטקס, "כשאני אומר 'סאקה," אתה אומר, "פצצת סאקה"!
שלב 4: טורקים באגרופים על השולחן מול כוס הזכוכית כך שהוא מטלטל את מקלות האכילה וגורם לכוסית לצנוח לתוך הבירה, ברגע שהכוסית נופלת לבירה שותים את כל המשקה בשוט.
שלב 5: מנקים את השולחן משלוליות הבירה שניתזו לכל עבר (מתוך ניסיון מוכח) וממשיכים לזלול בהנאה את המנות המשובחות שבתפריט.
• שליש סאקה בומב הוגרדן ( 34 ₪)
• חצי סאקה בומב הוגרדן ( 39 ₪)
המשקה מגיע כשליש/חצי של בירת "הוגרדן" וצייסר של סאקה עם מקלות צופסטיק.
AMAMA הברזל 34 רמת החייל,
תל אביב. 03-7781101
א-ש החל מ-12:00 ועד לקוח אחרון. לא כשר.
*********
לאכול את העולם בשוק האוכל
לביבת קימצ'י מטוגנת וקריספית בשוק האוכל
אחת היוזמות הקולינריות המקסימות ביותר שקמו כאן לאחרונה היא ללא ספק שוק אוכל עולם. השוק האקלקטי והססגוני מגיש להרפתקן הקולינרי דוכני אוכל רחוב מרחבי תבל. השוק שנולד מאהבה לאוכל ולטיולים משלב את השניים בצורה טעימה ביותר ובעיקר קלה ונוחה לתפעול. קונים כרטיס כניסה ונהנים ממנות מגוונות מרחבי הגלובוס במחירים שווים לכל נפש.
באירוע החמישי של שוק אוכל עולם, שיתקיים ב4-3 במרץ, בלוקיישן חדש: בן אביגדור 22 תל אביב, יתארח השף האוסטרלי דיויד בירץ' שמתמחה במטבחים אסייתיים.
השוק יכלול קרוב ל-30 דוכנים, בין היתר: קולומביה, ארה"ב, צ'ילה, אתיופיה, יפן, צרפת, הודו, גיאורגיה, סודן, גרמניה, תאילנד, בריטניה ועוד.
בנוסף, בשוק הקרוב, דוכן הקוריאני עם מנות רחוב שטעמה בסיאול לפני שלוש שנים, נעמה אליהו מיזמיות השוק.
בין המנות תוכלו למצוא:
• טוקבוקי - אצבעות אורז ברוטב פלפלים חריף. בוכים מרוב שזה חריף אבל ממשיכים לאכול כי זה ממש טעים.
• קימצ'י צ'ון - לביבת קימצ'י מטוגנת וקריספית. לא דומה לשוב דבר שאני יכולה להשוות אליו.
• וגם דוכן נפאלי עם המנה המפורסמת: Momo. כיסונים יחודיים לנפאל שישראלים רבים זוללים במסעותיהם למזרח.
מחיר כל מנה נע בין 30-10 ש"ח בהתאם לגודל ולחומר הגלם.
דמי כניסה - 10 שקלים לבני 6 ומעלה
כדאי ומומלץ להתעדכן על האירועים באמצעות עמוד הפייסבוק של המיזם
**************************
כריכי הבשר של שף מושיק רוט - במחיר עממי במיוחד
שף מושיק רוט
נכון, שף מושיק רוט עטור כוכבי מישלן ובעל שם בינלאומי, אך הכוכב הידוע יורד אל העם ומציע סנדויצ'ים בשריים זולים ונגישים עם מגע הקסם של שף סלב.
לאחרונה החל רוט בפרויקט רשת "שמונה", המציעה כריכי שף כשרים במחיר אחיד של שמונה שקלים. והנה נפתחות שלוש מסעדות חדשות - בבת ים, ראשון לציון ונתניה, שמצטרפות למסעדות הפועלות בחיפה, ירושלים, חולון, באר שבע, חדרה, עפולה וקרית מוצקין.
לדברי רוט, פתיחת המסעדות החדשות היא במסגרת התוכנית להגיע לפריסה של 30 מסעדות ברחבי הארץ כבר בשנה הקרובה. לסניפים הקיימים יצטרפו נוספים שנמצאים בשלבי הקמה בהרצליה, רמת גן, אילת, טבריה, בית שמש, אשקלון וקרית אתא.
רשת שמונה הוקמה על ידי קבוצת יזמים בעלי ניסיון בתחום המסעדנות במטרה להוזיל את מחירי הארוחות על בסיס בשר איכותי. הרשת מציעה סדרה של כריכים, כולל המבורגרים, שניצלים, אנטריקוט, נתחי אסאדו, חביתת ירק וכריך פורטובלו למי שמעדיפים מנה צמחונית, אליהן מצטרפות מנות צד וסלטים. השתיה במחיר של ארבעה שקלים בלבד. ארוחה עסקית של שתי מנות בשריות, מנת צד ושתיה נמכרת ב-26 שקלים.
הסניפים החדשים פועלים בבת ים, במרכז "בת ימון" רחוב הרב ניסנבאום 33. בנתניה, בתחנה המרכזית שד' בנימין 7. ובראשון לציון, ברחוב רוטשילד 42.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו