צילום: איתיאל ציון // עוגת שיש בספל

שבוע הספל

מחפשים קינוח מהיר לימים הגשומים? • מיקי שמו מגיש: עוגות אישיות בספלים

לפעמים מתחשק לנו קינוח מהיר הכנה, שיחמם לנו את הבטן בימים הקרים, קינוח שלא מצריך הרבה חומרים או עבודה במטבח. לכן החלטתי להקדיש את המדור הפעם למתכונים קצרצרים לקינוחים בספלים, שלא מצריכים שימוש בתנור אלא רק אפייה קצרה במיקרוגל.  

זוהי גם דרך נפלאה להעביר עם הילדים בוקר שבת סגרירי, להכין יחד איתם את הקינוח המושלם והמהיר הזה.

 

עוגת שוקולד בספל

עוגה אישית עסיסית ונימוחה בפה, שניתן לשלב בה אינספור תוספות, כפי שתראו ברשימת האפשרויות לגיוון התחתית המתכון. אני אישית אוהב מאוד את עוגת השוקולד הקלאסית ללא תוספות - רק בלוויית כדור גלידה וניל. 

החומרים (לספל אחד): 

√ 30 גרם (3 כפות שטוחות) קמח לבן 

√ 5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה 

√ 36 גרם (3 כפות שטוחות) סוכר

√ 20 גרם (2 כפות) קקאו (אם זה לילדים, עדיף שוקולית) 

√ 45 מ"ל (3 כפות) חלב 

√ 1 ביצה 

√ 1/2 כפית תמצית וניל

√ 2 כפות שמן 

מערבבים בספל את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והקקאו. מוסיפים את החלב, הביצה ותמצית הווניל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת מבריקה. 

מחממים במיקרוגל בעוצמה הכי גבוהה במשך 1/2 2 עד 3 דקות. ממתינים עד שהעוגה תפסיק לעלות ותתייצב בספל. 

אפשרויות לגיוון: 

- מוסיפים כף אחת של פירורי עוגיות מעל המסה לפני הכנסת הספל למיקרוגל. 

- מוסיפים גרידת תפוז או לימון מ־1/8 פרי. 

- מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ומזלפים מעל העוגה לאחר שיצאה מהמיקרוגל והצטננה מעט. 

- דוחפים לתוך המסה 3 קוביות שוקולד מריר לפני הכנסתה למיקרוגל.

 


עוגת שוקולד בספל. מומלץ עם כדור גלידה וניל // צילום: איתיאל ציון

 

עוגת תפוזים בספל

העוגה המסורתית של אמא שלי ושל סבתא שלי ז"ל בגירסת הספל. אצלנו בחורף העוגה הזאת מככבת בבית, כולם אוהבים אותה במיוחד כשהיא חמה.  

החומרים (לספל אחד): 

√ 30 גרם (3 כפות שטוחות) קמח לבן 

√ 3 גרם (1/2 כפית) אבקת אפייה 

√ 36 גרם (3 כפות שטוחות) סוכר

√ 1 ביצה 

√ 45 מ"ל (3 כפות) שמן 

√ 2 כפות מיץ תפוזים 

√ 1 כפית קליפת תפוז מגורדת

מערבבים בספל את הקמח, אבקת האפייה והסוכר. מוסיפים את הביצה, השמן, מיץ התפוזים וגרידת התפוז ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. 

מחממים במיקרוגל בעוצמה הכי גבוהה במשך 1/2 2 עד 3 דקות.

אפשרויות לגיוון:  

- מוסיפים מעל המסה מעט שקדים פרוסים או שבבי קוקוס טחון.

- מוסיפים לתוך המסה 1 כפית צימוקים בהירים שטופים היטב או 1 כפית אגוזי מלך גרוסים. 

 

עוגת שיש בספל 

עוגת שיש גבוהה, לחה ורכה, המשלבת טעמים של וניל וקקאו. מומלץ לאכול לצד ספל תה. 

החומרים (לספל אחד): 

√ 40 גרם (1/4 כוס + 1 כפית) קמח תופח 

√ 36 גרם (3 כפות שטוחות) סוכר

√ 2 כפות שמנת חמוצה

√ 15 מ"ל (1 כף) חלב

√ 10 גרם חמאה רכה

√ 1/2 כפית תמצית וניל 

√ 1 ביצה

√ 3 קוביות שוקולד מריר 

מערבבים בקערה את הקמח התופח והסוכר. מוסיפים את השמנת החמוצה, החלב, החמאה, תמצית הווניל והביצה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים חצי מהמסה לספל שבו רוצים להכין את הקינוח.  

ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר, ומעבירים אותו למסה שנותרה בקערה. מערבבים הכל יחד עד לקבלת תערובת אחידה.

מעבירים את המסה שבקערה לספל עם המסה הלבנה, ובעזרת כפית או מזלג מקפלים מלמעלה למטה רק עד לקבלת מראה שיש.  

מחממים במיקרוגל בעוצמה הכי גבוהה במשך 1/2 2 עד 3 דקות.

אפשרויות לגיוון: 

- מוסיפים לקערה 1/8 כפית קינמון, יחד עם החומרים היבשים. 

- מוסיפים לקערה גרידת תפוז או לימון מ־1/8 פרי, יחד עם החומרים הרטובים. 

 

עוגת לימון בספל 

עוגה בחושה מלימון טרי היא אחת העוגות החביבות עלי לצד הקפה או התה. המתכון שלפניכם הוא מותאם לספל וקל הכנה, בתוספת שקדים טחונים המעדנים את המרקם והטעם של התוצאה הסופית.

את העוגה הבחושה בספל אני נוהג להגיש חמה בתוספת אבקת סוכר מעל. 

החומרים (לספל אחד):

√ 30 גרם (3 כפות שטוחות) קמח

√ 10 גרם (1 כפית) אבקת שקדים

√ 1/4 כפית אבקת אפייה

√ 36 גרם (3 כפות שטוחות) סוכר דמררה

√ 1 ביצה 

√ 3 כפות שמן קנולה 

√ 3 כפות מיץ לימון

√ קליפה מ־1 לימון בינוני

לקישוט:

√ אבקת סוכר

מערבבים בספל את הקמח, אבקת השקדים, אבקת האפייה והסוכר. מוסיפים את הביצה, השמן, מיץ הלימון וגרידת הלימון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מחממים במיקרוגל בעוצמה הכי גבוהה במשך 1/2 2 עד 3 דקות. √

shemo1@bezeqint.netטעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...