ארגון המורים בבתי הספר העל יסודיים החליט במסגרת העיצומים המתקיימים להשבית את הלימודים בחינוך העל יסודי, מכיתה ז' עד י"ב, מ-8:00 עד 10:00 בבוקר, מחר (יום שני).
יו"ר ארגון המורים רן ארז אמר כי "שר החינוך ממשיך להתעלם מהבעיות הקיימות במערכת החינוך, ממורים, מתלמידים ומהוריהם. לא כל בעיות השכר נפתרו ולא רק זאת, אלא גם בעיות נוספות הקיימות בחינוך העל יסודי. לאור זאת החלטנו להחריף את המאבק ודורשים ממנו שימלא את תפקידו כשר חינוך קודם כל".
"יש הרבה בעיות". רן ארז // צילום: גדעון מרקוביץ'
ההשבתה תפסה את משרד החינוך בהפתעה גדולה, זאת לאר שרק בשבוע שעבר הודיעו בארגון הורים כי הם מפסיקים את העיצומים ויחזירו את הטיולים השנתיים והפעילויות החוץ בית ספריות. רק ביום רביעי האחרון הודיעו בארגון המורים כי הושגה הסכמה בין יו"ר ארגון המורים רן ארז לבין מרכז השלטון המקומי בישראל לפיהן הופסקו העיצומים על פעילויות חוץ בית ספריות בתיכונים וחטיבות הביניים. המשמעות היא שהטיולים השנתיים של התיכוניסטים שביטולם עורר סערה ומחאות יתקיימו. המורים עתידים לזכות בהסכם שכר משופר.
עוד באתר:
חוק ההסדרה: נתניהו ובנט במאמץ להגיע לפשרה
רן פקר - התגלמות אולטימטיבית של טייס קרב ישראלי
כזכור, העיצומים על ידי ארגון המורים החלו אחרי תקופת החגים בטענה כי משרד החינוך לא העביר שכר מלא למורים. במסגרת העיצומים בטלו לגמרי הטיולים השנתיים, פעילויות התרבות והסיורים בבתי הספר. לטענת ארגון המורים ישנם עדיין מורים שגם כעת לא קיבלו שכר מלא על עבודתם.
יש לציין כי ביום רביעי האחרון הודיע מרכז השלטון המקומי כי יתחיל בגיבוש הסכם שכר משופר מול ארגון המורים וייתן סיוע נוסף בסוגיות בהן לא הצליחו ארגון המורים להגיע להסכמות מול האוצר0 בעקבות כך הודיעו בהנהלת ארגון המורים על הפסקת העיצומים לאלתר.
פורום ועדי ההורים היישוביים מסר כי הלימודים בקדם יסודי, ביסודי ובמרבית החטיבות מתקיימים כסדרם, ובנוגע לחטיבות ולתיכונים - יש להתעדכן מול הוועד המוסדי והנהלת בית הספר.
פז כהן, יו"ר הפורום, אמר: "אנחנו מופתעים ומאוכזבים מהחלטת ארגון המורים להשבית את הלימודים ברגע האחרון - תוך התעלמות מוחלטת מהסיכום עם פורום ועדי ההורים היישוביים על תיאום הצעדים משותפים. זו פגיעה קשה מאד באמון בינינו. פגיעה באמון האישי ובאמון בין הארגונים".
"במקום להעניש את האחראים על המחדל כנגדו יוצא ארגון המורים, בוחר ארגון המורים להעניש את התלמידים. לא יעלה על הדעת שבכל סכסוך עבודה ישלמו את המחיר התלמידים ובעקיפין גם ההורים. אנו קוראים לצדדים לשבת לשולחן המו״מ ללא איומי עיצומים בשום מקרה. התנהלות ארגון המורים מסיתה את המאמץ המשותף לשיפור מעמד המורים ושכרם ועלולה, לדאבוני, להשאירם לבד במערכה", סיכם.
