במקום לאכול בחוץ סלט אסייאתי, תכינו בעצמכם // צילום: לירון אלמוג // במקום לאכול בחוץ סלט אסייאתי, תכינו בעצמכם

תשכחו מעוף מכובס: 3 מתכונים לעוף טעים ופשוט

אם אתם מכירים את העוף בגריל או את העוף המכובס, תדעו שהוא יכול להגיע בעוד דרכים טעימות ומעניינות

אכלתי יותר מדי. אני מתרווחת לאחור, שמחה בשמלתי הבהירה, החגיגית ונדיבת הגזרה. העוף הצלוי מביט בי מיותם ואני כבר יודעת שאחרי החגים אתקין מנות עוף יומיומיות, פשוטות וטעימות המבוססות רובן ככולן על עוף שנותר בדד על השולחן. או בקיצור, מה עושים עם שאריות של עוף? מבשלים.

סלט עוף אסייתי

רשימת חומרים ל-4 מנות:

2 חזה עוף צלויים

1 כוס אפונת גינה (אפשר קפואה)

1 כוס כרוב סגול קצוץ דק

1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק (בצל ירוק, נענע, כוסברה)

2 יח' מלפפון חתוכים לקוביות קטנות

חופן בוטנים קלויים / מטוגנים, קצוצים דק

4 כפות שומשום קלוי

2 כוסות עלים ירוקים חתוכים דק (עליי תרד, חסה וכד')

לרוטב:

1/2 כוס טחינה גולמית

מיץ מ- 1 לימון

1 כף שמן שומשום

1 כף סויה

1 כף סילאן

1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

1/3 כוס מים קרים

אופן ההכנה:

1. מבשלים את אפונה הגינה במי מלח רותחים במשך דקותיים בלבד, כך שתשמור על פריכותה וצבעה הירוק. מצננים.

2. קוצצים את חזות העוף לקוביות קטנות ומניחים בקערה.

3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. מערבבים את כל מרכיבי הסלט ומתבלים בעדינות ברוטב לפי הצורך. מגישים מיד.

סלט עוף ועדשים שחורות- באדיבות שף איילת לטוביץ', ביתא קפה

רשימת חומרים ל-4 מנות:

4 כוסות עדשים שחורות, מבושלות 

4 נתחי פרגית צלויים

2 מלפפונים גדולים, חצויים לאורך ופרוסים

½ בצל סגול קטן, פרוס

½ כוס עלי כוסברה (אופציונלי)

4 כוסות בייבי ארוגולה, שטופה

לרוטב לימון כבוש:

½ כוס מיץ לימון

2 לימונים כבושים קטנים

¼ כפית פלפל שאטה טחון

½ כוס שמן זית

½ כוס שמן קנולה

מלח לפי הטעם

פלפל לבן טחון לפי הטעם


סלט עוף ועדשים שחורות טעים ובריא // צילום: לירון אלמוג

לרוטב חרדל- גזר:

3 גזרים, קלופים ופרוסים גס

1 כוס מיץ גזר טרי

½ שן שום, כתושה

קורט סוכר חום

¾ כוס חרדל דיז'ון חלק

1/3 כוס דבש

3 כפות מיץ לימון

מלח לפי הטעם

פלפל לבן טחון לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. לרוטב חרדל-גזר: שמים את הגזר ומיץ הגזר בסיר קטן, מכסים ומבשלים על להבה בינונית למשך 15 דקות – או עד שהגזרים מתרככים לגמרי והנוזל מצטמצם מעט. מצננים את הגזר בנוזל.

2. מוסיפים לסיר את השום הכתוש והסוכר החום וטוחנים, בעזרת בלנדר מוט, למחית חלקה. בקערה נפרדת טורפים היטב את מיץ הלימון, החרדל והדבש. בעזרת בלנדר מוט מאחדים את שתי התערובות, מתבלים במלח ופלפל.

3. לרוטב הלימון הכבוש: שמים את כל המרכיבים בכד וטוחנים, בעזרת בלנדר מוט לרוטב אחיד.

4. להרכבת הסלט: פורסים את נתחי הפרגית. מחממים מחבת כבדה עם מעט שמן זית ומקפיצים את הפרגית הפרוסה – לחימום והזהבה קלה.

5. מערבבים בקערה את העדשים, המלפפונים, הבצל, הכוסברה, הארוגולה ונתחי הפרגית. מערבבים היטב את רוטב הלימון צ'ילי ומוסיפים ממנו לתערובת העדשים – לפי הטעם.

6. מעבירים לקערות הגשה ומטפטפים מעל מרוטב החרדל-גזר.

כריך סלט עוף וקארי

רשימת חומרים ל-4 מנות:

8 פרוסות לחם שאוהבים

4 עליי חסה יפים 

לסלט:

2 חתיכות חזה עוף צלויים

1 תפוח עץ ירוק קלוף, חתוך לקוביות קטנות

1/3 כוס פקאן קלוי וקצוץ

1/3 כוס צימוקים קטנים כהים

2-3 כפות אבקת תבלין קארי

מיץ לימון מ-1/2 לימון

חופן כוסברה קצוצה

צ'ילי טרי לפי הטעם

כ- 4 כפות מיונז משובח

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם


כריף עוף וקארי טעים מאוד // צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה:

1. קוצצים את חזות העוף לקוביות קטנות ומניחים בקערה.

2. מוסיפים את יתר החומרים (את המיונז כדאי להוסיף בהדרגה לפי הטעם), מתבלים לפי הטעם.

3. מורחים כמות נדיבה על פרוסת לחם, מניחים עלה חסה ומכסים בפרוסה נוספת.

4. אפשר כמובן להוסיף ירקות כתאוות נפשכם.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...