פסטרמה מיה

לא רק בסנדביץ': פסטרמה טעימה אפשר לשלב במגוון מאכלים • 3 מתכונים פשוטים עם המעדן הטעים

פסטה פסטרמה // צילום: לירון אלמוג, הכלים באדיבות טפאל // פסטה פסטרמה // צילום: לירון אלמוג, הכלים באדיבות טפאל

עם סים החופש הגדול והחזרה לשגרה, המקרר שלי התמלא במיני פסטרמה, כאלה שרפי אהרונוביץ' צולה ופורס דק-דק. לעיתים אף אני משקיעה, וצולה נתח ראוי לפסטרמה ביתית. על כך מודים לי כל בני הבית. כשהפסטרמה משובחת במיוחד, אני נהנית ליצור ממנה שלל מטעמים.

פסטה ברוטב עגבניות צלויות ופסטרמה מפולפלת

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 1/2 חב' פסטה קצרה
  • 1 בצל קלוף וחתוך לרצועות
  • 4 שיני שום קלופות ופרוסות
  • 1/2 ק"ג עגבניות שרי שלמות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 150 גרם פסטרמה מפולפלת פרוסה דק 
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.

2. מסדרים בתבנית אפיה את הבצל, השום, העגבניות ו1/2 כוס שמן הזית.

3. מתבלים במלח ופלפל וצולים בחום בינוני נמוך 170 מעלות כ-15 דקות או עד שהעגבניות מתרככות ומשחימות.

4. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית ומזהיבים את פרוסות הפסטרמה, מוסיפים את כל תכולת תבנית האפייה אל הפסטרמה.

5. מוסיפים את הפסטה המבושלת, מנמיכים את האש ומערבבים את כל המרכיבים יחדיו.

6. מסירים מהאש, מתקנים תיבול ומגישים.

מאפה בצק עלים, ממרח אגוזים ופסטרמה מעושנת

רשימת חומרים לכ- 20 מיני מאפים:

  • 1/2 קילו בצק עלים מוכן
  • 10 פרוסות דקות של פסטרמה מעושנת
  • 1ביצה טרופה

לממרח אגוזי מלך:

  • 1 וחצי כוסות אגוזי מלך
  • 2 כפות עליי טימין
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מלח ים אטנלטי לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם


מאפה בצק עלים, ממרח אגוזים ופסטרמה מעושנת // צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה:

1. לממרח אגוזי מלך: במעבד מזון, טוחנים יחד את כל מרכיבי הממרח למחית חלקה ואחידה.

2. מרדדים את בצק העלים לעלה דק ומחלקים לשני מלבנים שווים.

3. מורחים כמות נדיבה של ממרח אגוזים על מלבן אחד, על ממרח האגוזים מסדרים פרוסות של פסטרמה מעושנת. מהדקים היטב את הפסטרמה לממרח האגוזים.

4. מברישים את הפסטרמה בביצה טרופה ומדביקים מעל את המלבן השני של בצק העלים.

5. מברישים את בצק העלים בביצה, חותכים בעזרת סכין גלגלת או בעזרת סכין חד אחר את מלבן המאפה למלבנים קטנים.

6. אופים בחום גבוה (200 מעלות) כ-7 דקות או עד שהבצק אפוי וזהוב. מגישים חמים וטרי.

*מפה באדיבות לגעת באוכל, כלים באדיבות פוקס הום

פרגיות עטופות פסטרמה בדבש

רשימת חומרי גלם ל-8 מנות:

  • 8 נתחי פרגית 
  • 8 פרוסות רחבות של פסטרמה בדבש
  • 8 ענפי תימין
  • 8 ענפי רוזמרין
  • למשרה:
  • 1 כוס שמן זית
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
  • 4 שיני שום כתושות
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל מרכיבי המשרה ומשרים את הפרגיות במשך שעתיים.

2. מוציאים את הפרגיות מנוזלי המשרה, מניחים במרכז כל נתח ענף רוזמרין וענף תימין ומגלגלים את הנתח מסביב לעשבי התיבול.

3. עוטפים כל נתח פרגית בפרוסת פסטרמה רחבה, נועצים קיסמי עץ על מנת להדק את הקצוות.

4. מסדרים את נתחי הפרגית בתבנית צלייה משומנת בשמן זית, יוצקים מעל את נוזלי המשרה.

5. צולים בחום בינוני גבוה (190  מעלות) כ-30 דקות.


פרגיות עטופות פסטרמה בדבש // צילום: לירון אלמוג

משאירה טיפ:

1. בכל אחד מהמתכונים, אפשר להשתמש בכל סוג של פסטרמה (הטעמים המצוינים הם המלצת השף בלבד).

2. את ממרח האגוזים אפשר למרוח בנדיבות על פרוסת לחם טרי, לסדר מעל פסטרמה, לרענן עם פרוסות דקיקות של מלפפון טרי ולחסוך עבודת אפייה.

3. עם פרוסות פסטרמה חתוכות לפיסות קטנות אפשר גם לשדרג חביתה פשוטה.

4. לפסטרמה ביתית חיי מדף קצרים, מרגע פריסתה כדאי לספור 5 ימים בלבד.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר