הסניף החדש בירושלים קומה 11, הרברט סמואל
השם הרברט סמואל, כבר מזמן הפך שם נרדף לאיכות ויוקרה בכל הקשור למסעדנות וקולינריה. והנה, עם פתיחתו של המלון החדש בירושלים הנושא שם זה, מותג הרברט סמואל מרחיב את היריעה ומסמן כיוון חדש בתיירות הישראלית. מסעדות שף נפלאות במלונות נחשבים הן עניין שבשגרה בזירה הבינלאומית.
מסעדת הרברט סמואל ירושלים היא מסעדת שף עכשווית, ישראלית כשרה ומצוינת השוכנת במרום הקומה ה-11 במלון הרברט סמואל של רשת מלונות אורכידאה. השף, אורן ירושלמי, מלהטט ביד כשרונית ומיומנת על מטבח המסעדה.

הרברט סמואל הקומה ה-11 // צילום: מיכל רביבו
המסעדה נעימה, והנוף האורבני הנשקף ממרפסותיה נמתח למרחוק. האוכל המאפיין את קבוצת הרברט סמואל, גם כאן בירושלים הוא מוקפד ונהדר וטעים להפליא. בין המנות: סלט העגבניות של הרברט סמואל 38/52 שקלים, טונה אדומה- נגעה בברזל לוהט, טמפורה של מאקי כרוב כבוש 56/78 שקלים ועוד.
ארוחת הבוקר מוגשת אל מול חלון גדול ועל שולחן מרהיב והיא אחת מהמרעננות והייחודיות שיש בענף המלונאות בארץ. במקום מזנון רחב ידיים, קערות רבות וביצים בכלי חימום מתכתיים,פרושות על שולחן עץ גדול צלחות חרס יפות מראה ובהן שפע ירקות עונתיים צלויים, מבחר גבינות משק מקומיות, לחמים חמים, דגים מעושנים, מחבת שקשוקה אדומת מראה, מחבת חביתות אווריריות והכל כמו מוגש ומסוגנן באופן אישי בקפידה ובטוב טעם ומתכתב באופן מדויק עם מטבח המסעדה.
בשבוע הבא תפתח המסעדה להרצה לקהל הרחב בתחילה בשעות הערב בלבד : 18:30 – 23:00 ימים א'- ה' בשלב מאוחר יותר תפתח גם לארוחות עסקיות בצהרים, כנהוג בשאר מסעדות הקבוצה. טל להזמנות: 03-7289606 ירושלים כתובת: מלון הרברט סמואל, רח' שמאי 25, ירושלים
צילום: בני פלבן
השף סדריק גרולה מבקר בארץ
סדריק גרולה הוא השף פטיסייר הראשי של מלון מוריס בפריז ושל מסעדות המלון לצד המגה שף אלאן דוכאס. יש לו 165 אלף עוקבים בחשבון האינסטגרם המרהיב שלו. העוגות שלו יפות ומעודנות וגורפות אלפי לייקים.
בשבוע שעבר, ביקר סדריק בבית הספר למקצועות הקולינריה "דנון" בתל אביב. במהלך חמישה ימים אינטנסיביים ומסעירים העביר את משנתו ואת חלק את כישוריו עם מיטב הקונדיטורים הישראלים ועם חובבי הפטיסרי בכלל. גרולה אינו מרבה להעביר השתלמויות וזו הייתה הזדמנות כמעט בלתי חוזרת לפגוש באחת הדמויות המעניינות בפטיסרי העולמי.
בית הספר למקצועות הקולינריה "דנון" ממשיך להביא אל הקהל הישראלי שפים מובילים מהזירה הבינלאומית כחלק ממשנתו של בית הספר השם לו למטרה להוביל, לחשוף ללמד ולהרחיב את קשת היצירה הקולינרית הישראלית.
בקרוב מאוד נזכה לביקור נוסף של שף הפטיסייר האהוב והנודע ז'ק ז'אנה.
צילום: זוהר קליגמן
סנדוויץ' בריא להפסקת עשר
נכון, כדאי ורצוי שילדים יתרגלו לאכול סנדוויצ'ים בריאים ומאוזנים בהפסקת ה-10 בבית הספר ובגן. אך לא רק בריאות הגוף לנגד עיני, מה עם בריאות הנפש? בשבילה ולכבודה, זנחתי דגנים מלאים, חלבונים דלי שומן וירקות פרוסים, ופתחתי שולחן מלא בכל טוב וכל כולו על טהרת המתוק. ממרחים שילדים אוהבים במיוחד, שוקולד בשני צבעים, פירות עונתיים, דבש, מייפל ואפילו גנאש שוקולד מריר וקטיפתי. הזמנתי את שני ילדיי לבילוי משותף בבר לחם, המאפייה השכונתית והאהובה עלינו, ליקטנו במלוא הסל לחמניות בריוש, לחמניות חלב, בריוש שוקולד, לחמניות שומשום ופצחנו בחגיגת סנדוויצ'ים מתוקים ומענגים וזאת התוצאה: