לראשונה: אפליקציה למוקד 100

אחרי המחדלים: "משטרה, שלום" - עכשיו היישומון • הפיתוח, שישדר למוקד את מיקום המתקשר, משולב באפליקציית פנגו • השר ארדן: "צעד שיכול לעשות את ההבדל בין חיים למוות"

מתוך האפליקציה

אחרי שרשרת המחדלים שהתגלו במוקד 100, כחולי המדים מנסים לייעל את המענה למתקשרים במצבי חירום: המשטרה פיתחה אפליקציה חדשה, שבאמצעותה מיקום המתקשר ישודר למוקד בזמן אמת. הדבר יאפשר לאתר אותו באופן מדויק, ובמידת הצורך - לשגר ניידות למקום.

שמה של האפליקציה הוא "100 חירום", ובמשטרה טוענים שהשימוש בה יאפשר למוקד לנהל ביעילות אירועי חירום. כך, למשל, יוכלו השוטרים לצפות בזמן אמת במיקומו המדויק של פונה במצוקה, וכן לסייע לאתר אזרח שאינו מצליח להסביר את מיקומו, או שניווט בשוגג למקום שבו הוא חש סיכון. האפליקציה תסייע גם להעריך את מהימנות הדיווח לפי מיקומו של המתקשר. 

מלבד זאת, טוענים במשטרה, האפליקציה תסייע גם לסנן מטרידנים בהתאם למיקום הדיווח. היישומון זמין להורדה באנדרואיד ובאייפון, ובמהלך הורדתו והליך ההרשמה הוא דורש להפעיל את ה־GPS של המכשיר.

בשלב זה היישומון שולב באפליקציית פנגו, שביקשה לאפשר ללקוחותיה ללחוץ על "הכפתור האדום" שיופיע במסך הראשי של האפליקציה ולהגיע ישירות למוקד 100. לאפליקציית פנגו מחוברים כיום כ־1.5 מיליון נהגים. לפי מנכ"ל פנגו+, רועי אלבז, "בעת הצורך הכפתור יסייע בסיכול פעילות חבלנית עוינת". 

נראה שהאפליקציה הזו היא רק הצעד הראשון: בכוונת המשטרה לאפשר גם לאפליקציות נוספות לשלב בהן את החייגן המתקדם. 

"מדובר בצעד חשוב ביותר למען שיפור השירות לאזרח", אמר השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, "האפליקציה תסייע להזניק כוחות במקרים דחופים ישירות לפונה ללא עיכוב, דבר שיכול לפעמים להיות ההבדל בין חיים למוות".

פיתוחה של האפליקציה מגיע לאחר שהמשטרה ספגה ביקורת רבה על הטיפול הלקוי בשיחות למוקד 100, בייחוד בשני מקרים בולטים: שיחת הטלפון של גיל־עד שער ז"ל, אחד משלושת הנערים שנחטפו ב־2014, מרכב החוטפים; וכן הדיווח למוקד על כך שהמחבל מדיזנגוף, נשאת מלחם, עולה על אוטובוס לוואדי ערה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר