הלהיטים האחרונים - טחינה הנסיך ודגנים של תלמה // צילום: גדעון מרקוביץ' // הלהיטים האחרונים - טחינה הנסיך ודגנים של תלמה // צילום: גדעון מרקוביץ'

בהלת הסלמונלה: "חממו היטב את המזון שלכם"

מנהל היחידה למחלות זיהומיות לילדים, פרופ' אשר ברזילי, מסביר על "החיידק האקטואלי" וכיצד ניתן להימנע ממנו

בשבועות האחרונים, מאז פרצה פרשת הקורנפלקס של תלמה, ועד אתמול כשנודע לציבור על מקרה דומה במוצרים של סלטי שמיר - נראה כי חיידק הסלמונלה מסרב לרדת מהכותרות.

מגישה: ליטל שמש צילום: דורון פרסאוד איפור: מיה לבון

פרופ' אשר ברזילי, מנהל ביה"ח אדמונד ולילי ספרא, ומנהל היחידה למחלות זיהומיות לילדים במרכז הרפואי שיבא, הסביר כי חיידק הסלמונלה נפוץ בארץ ובארצות אחרות, והוא אחד הגורמים העיקריים לשלשול או דלקות במעיים. "העולם המערבי לא הצליח להיפטר ממנו במהלך השנים", הוא מוסיף.

רוצים לקבל עוד עדכונים? הצטרפו לישראל היום בפייסבוק

 

הסימנים המוכרים להתפרצות החיידק הם שלשולים, כאבי בטן, כאבי ראש, בחילות והקאות. "לא שונה מחיידק מעיים אחר", ציין פרופ' ברזילי, "אבל ברגע שאתה יודע מה מקור החיידק, כמו במקרה של סלטי שמיר והקורנפלקס, אז אתה לפחות יודע ממה אתה חייב להימנע מלאכול". 

 "החיידק הכי שכיח בביצים ובבשר, אבל כשמחממים את המזון טוב מספיק אז החיידק מת, וזו אחת הבעיות – מזון שלא מחומם היטב, חשוף לחיידק", אומר ברזילי. "דרך ההעברה השכיחה ביותר היא כשמישהו לא שוטף ידיים לאחר השירותים ואז מכין לך את המזון".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...